top of page
2023.PNG

10 arsye përse motivimi është i rëndësishëm.

Si të ndërtoni aftësi të reja dhe të hiqni zakonet e këqija?
Motivimi është forca lëvizëse që ju çon drejt qëllimeve dhe ëndrrave tuaja. Pa motivim, do të ishte shumë sfiduese të ndryshoni ose të arrini shumë nga çdo gjë. Ekziston një motivim i jashtëm, i cili është motivimi për të bërë diçka për përfitim ose për të shmangur një rezultat tjetër të padëshiruar. Motivimi i brendshëm, nga ana tjetër, është një shtysë e brendshme e bazuar në ndjenjën e qëllimit ose identitetit tuaj.

Këtu janë pesë arsye pse motivimi ka rëndësi:

1. Motivimi ju ndihmon të bëheni më të shëndetshëm

Ushtrimi dhe ushqimi më i shëndetshëm janë thelbësore për një shëndet më të mirë. Ndërsa ne jemi krijesa të zakonit, ne jemi gjithashtu të aftë të ndryshojmë sjelljet tona. Ne kemi nevojë për motivim. Pa diçka që ju shtyn të krijoni zakone më të shëndetshme, mund të duket e pamundur të bëni një ndryshim. Duhet kohë dhe përpjekje për të formuar modele të reja dhe ne kemi nevojë për diçka që na ushqen. Motivimet për një jetë më të shëndetshme mund të përfshijnë dëshirën për t'u ndjerë më mirë fizikisht, për të arritur disa ëndrra të fitnesit ose për të qenë pranë për të parë fëmijët tuaj të rriten. Me këta drejtues, ju mund të ndërtoni zakone të shëndetshme dhe të korrni përfitimet.

2. Motivimi përmirëson marrëdhëniet tuaja

Marrëdhëniet mund të jenë sfiduese. Ne të gjithë duhet të punojmë përmes keqkuptimeve, konflikteve dhe vendosjes së kufijve. Marrëdhëniet kërkojnë gjithashtu shumë kohë dhe energji. Nëse ju mungon motivimi, problemet mbeten të pazgjidhura, krijohet distanca dhe të gjithë të përfshirë ndihen të lënë pas dore.

3. Motivimi ndihmon në ndërtimin e aftësive të reja

Zhvillimi i një aftësie të re varet nga dy gjëra: motivimi dhe zakoni. Kur keni bërë diçka për një kohë, nuk keni nevojë gjithmonë të “ndiheni” të motivuar; ju mund të kaloni dhe ta bëni atë nga zakoni. Megjithatë, ndërsa jeni ende duke formuar ato zakone, keni nevojë për motivim.

4. Motivimi ju ndihmon të mësoni më shumë

Nëse dëshironi të bëheni ekspert në një temë ose thjesht të mësoni mjaftueshëm për të folur për të pa u ndjerë i humbur, do t'ju duhet motivim. Shumica e gjërave janë më të ndërlikuara sesa duken në sipërfaqe, kështu që do t'ju duhet të bëni më shumë sesa të lexoni një artikull ose libër. Motivimi ju ndihmon të eliminoni ato që mund të duken si burime të panumërta, të përthithni dhe analizoni informacionin dhe të vazhdoni të mësoni.

5. Motivimi rrit produktivitetin tuaj

Nëse dëshironi të jeni më produktivë, mendoni për motivimet tuaja. A keni ndonjë? Nëse jeni duke bërë diçka në auto-pilot dhe nuk mendoni pse, është shumë më e lehtë të shpërqendroheni ose të zvarriteni. Nuk ka asgjë që nxit veprimet tuaja. Nëse jeni të motivuar nga diçka, edhe nëse kjo është një arsye kaq e thjeshtë sa dëshira për të lënë punën dhe për të ngrënë darkë pikërisht në orën 18:00, ka më shumë gjasa të jeni më produktivë .157 views0 comments

Comentarios


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page