top of page
2023.PNG

3 ushqime që dëmtojnë trurin tuaj!

Truri ka nevojë për një gjë për të funksionuar plotësisht: Ushqim të Vërtetë.

Ndërsa është e lehtë të fiksohemi me atë që duhet të hamë, ajo që nuk duhet të hamë është po aq e rëndësishme.

Ushqimet toksike na ndikojnë në nivel qelizor dhe truri ynë është i detyruar ti përballojë me sforco. Hiqni këto tre artikuj dhe truri juaj do t'ju falënderojë.


⦁ Shmangni vajrat e hidrogjenizuar si vajrat dhe vajrat vegjetale.

Industria ushqimore na imponoi këto vajra të bëra nga njeriu. Ato janë më të lira, jetëgjatësia e tyre është në thelb përhershme dhe ato na janë shitur si një opsion i shëndetshëm. Këta vajra ndryshojnë biologjinë e qelizave tona, gjë që është arsye e mjaftueshme për t’ju thënë lamtumirë. Lajmi i mirë është se ato janë pa shije dhe nuk do t'ju mungojnë. Lajmi i keq është se ato përdoren pothuajse në çdo restorant brënda dhe jashtë vendit. Gatuani në shtëpi. Kur jeni jashtë, shmangni çdo gjë të skuqur.


⦁ Merreni seriozisht përdorimin e sheqerit

Në një studim/eksperiment me minjtë, iu dha kokainë dhe ujë me sheqer. Ata hoqën shpejt kokainën në favor të ujit me sheqer. Kur ua hoqën, ata përjetuan simptoma të tërheqjes. Sheqeri ç’liron dopaminën si çdo drogë tjetër, e cila i lë njerëzit të konsumohen dhe të ndihen jashtë kontrollit. Ne sapo kemi filluar të zbulojmë efektin e përdorimit të tij në shëndetin tonë mendor. Kini kujdes me sheqerin. Konsumoheni atë rrallë e për mall dhe jo si një bazë e përditshme. Piqni dhe ëmbëlsoni ushqimet tuaja me mjaltë të papërpunuar ose shurup panje.


⦁ Evitoni ushqimet e përpunuara

Shumë nga pacientët e mi nuk janë të vetëdijshëm se sa ushqime të përpunuara hanë. Mendoni për ushqimin tuaj. Jini present. Ne kemi konsumuar ushqime të paketuara të shpejta, të rrëmbyeshme për disa breza deri tani. Ndonjëherë ne nuk jemi të vetëdijshëm se çfarë është dhe çfarë nuk është ushqimi aktual. Nëse nuk ekzistonte 100 vjet më parë, nuk është ushqim.

Burimi:Psikologjia Sot27 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page