top of page
2023.PNG

4 hapa për tejkalimin e sfidave, qe nuk duhet ti neglizhoni.

Të mësosh se si të përballesh me sfidat kërkon kohë, këmbëngulje dhe një qëndrim pozitiv. Pavarësisht nga situata juaj e jetës, kohët e vështira do të ndodhin. Por, me mentalitetin dhe praktikën e duhur, do të jeni në gjendje t'i kapërceni ato çdo herë dhe të rriteni gjatë procesit!


  1. Prano dhe lësho: Prano ku je tani dhe çfarë ke. Kjo është jeta juaj, në këtë kohë. Ndërsa është e përkohshme, pranimi i tij do t'ju ndihmojë të hiqni dorë nga stresi, ankthi dhe frika. Metoda e Lirimit është një nga mënyrat e mira për të mësuar dhe praktikuar pranimin.

  2. Vëzhgoni dhe vendosni: Kur përballeni me një sfidë të veçantë, bëni një hap larg ndjenjave tuaja për të bërë një plan. Ndërsa është e rëndësishme, të ndjeni ende ndjenjat tuaja, kur vendosni se si të veproni, dhe të jeni sa më objektivë që të jetë e mundur.

  3. Përballuni me frikën dhe veproni: Marrja e veprimeve është një nga hapat më të mëdhenj në tejkalimin e sfidave. Ka të ngjarë që një pjesë e madhe e çdo gjëje me të cilën po përballeni, të ndihet si një sfidë sepse keni një frikë themelore. Përpiquni të dalloni dhe përcaktoni atë që keni frikë në situatë. Pastaj, mund të veproni për të zbutur atë frikë.

  4. Praktikoni mirënjohjen: Në fund të fundit, ne priremi të ekzistojmë në zonat tona të rehatisë. Pra, kur diçka e re ndodh ose prezantohet, mund të ndihemi sikur është e vështirë të përballemi me të. Duke praktikuar mirënjohjen, ju mund të riformuloni përkufizimin tuaj të një sfide. Ju gjithashtu do të jeni më të lumtur në përgjithësi në momentin tuaj të tanishëm.
157 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page