top of page
2023.PNG

9 Ide të shkëlqyera të biznesit qe mund te filloni në 2022!

Updated: Mar 23, 2022

Po kërkoni një ide të shkëlqyer biznesi? Lexoni për idetë që do t'ju ndihmojnë të filloni dhe të rritni një biznes të suksesshëm në 2022.


  • Shumë nga idetë më të mira të biznesit për vitin 2022 përfshijnë një model biznesi në internet.

  • Zgjidhni një ide biznesi për të cilën keni njohuri dhe pasion dhe zhvilloni një plan biznesi të detajuar.

  • Përpara se të filloni një biznes, përcaktoni nëse ka një kërkesë për produktin ose shërbimin që dëshironi të ofroni.

Ju dëshironi të filloni një biznes, por po e keni të vështirë të artikuloni idenë tuaj. Nëse doni të bëheni një sipërmarrës, keni nevojë për frymëzim. Gjithçka fillon me një ide që ka vend të rritet me kalimin e kohës dhe ne mund të jemi aleatët më të mirë!Nëse po mendoni të filloni një biznes në vitin 2022, është kritike të merrni parasysh normalen e re dhe se si gjerat po ndryshojne. Pandemia dhe situatat e fundit kanë ndryshuar kaq shumë për mënyrën se si njerëzit konsumojnë produktet dhe shërbimet. Ndërsa fillimi i një biznesi ose restoranti mund të ketë qenë ide e mirë më parë, sot do të duhet t'i rishikoni ato mendime derisa të shihni se si do të jetë viti i ardhshëm. Në vend të bizneseve më tradicionale, mendoni për ato që mund të mbështesin mënyrën se si njerëzit jetojnë jetën e tyre tani, ne këtë kohë. Do t'ju duhet të krijoni një plan biznesi të shëndoshë pa marrë parasysh çfarë, por shumë nga idetë në këtë listë kërkojnë vetëm që ju të keni një kartë krediti në mënyrë që të filloni të pranoni pagesat që vijne drejt jush.

Kjo listë e ideve të biznesit përfshin 9 lloje të shkëlqyera biznesi për t'ju ndihmuar të gjeni sukses në 2022 dhe më tej. Nëse gjeni një fushë që dëshironi të ndiqni, rishikoni hapat se si të filloni biznesin tuaj dhe na kontaktoni.


9 ide të shkëlqyera të biznesit të vogël

Nëse jeni gati të drejtoni biznesin tuaj, merrni parasysh ndonjë nga këto ide të shkëlqyera:


1. Konsulencë

Burimi: Kerkez / Getty Images


Nëse jeni të ditur dhe të pasionuar për një temë specifike (si biznesi, mediat sociale, marketingu, burimet njerëzore, lidershipi ose komunikimi), konsultimi mund të jetë një opsion fitimprurës. Ju mund të filloni një biznes këshillimi vetë, më pas të rritni biznesin tuaj dhe të punësoni konsulentë të tjerë me kalimin e kohës.


2. Shitje online

Burimi: ijeab / Getty Images


Ata që janë të apasionuar pas veshjeve dhe/ose shitjeve mund të konsiderojnë bisnesin e shitjeve te veshjeve dhe per ta filluar sugjeroj te konsiderojne Trajnimin e Bisnesit Fillestar ne Iam Power. Tani eshte mundësia të përfitohet edhe Falas . Edhe pse kërkon kohë dhe përkushtim - dhe një sy për modën - ju mund të filloni si një nxitim anësor dhe të shndërroheni në një biznes rishitjeje me kohë të plotë. Mund të filloni duke përdorur faqet e internetit të dyqaneve online si Poshmark dhe Mercari për të shitur veshjet tuaja të padëshiruara, më pas duke u zgjeruar në faqen tuaj të internetit të rishitjes.


3. Mësimdhënia Online

Burimi: fizkes / Getty Images


Kërkesa për edukim online ka hapur mundësi të larta për sipërmarrësit. Meqënëse kjo është një sipërmarrje në internet, ju mund të zgjidhni çdo lëndë për të cilën keni njohuri dhe të jepni një kurs pavarësisht nga vendndodhja juaj. Nëse nuk keni njohuri të avancuara në ndonjë lëndë të caktuar, merrni parasysh mësimin ne Kursin Per Trajner ose Folës Publik në Iam Power dhe zhvilloni aftësitë tuaja, duke krijuar keshtu edhe nxenesit tuaj ne internet. Na kontaktoni tju mesojme si ta beni.


4. Mbajtja e kontabilitetit online

Burimi: cat-scape / Getty Images


Ashtu si me arsimin, teknologjia lejon që shumë shërbime të kontabilitetit të kryhen në internet. Nëse jeni një kontabilist ose kontabilist që dëshironi lirinë dhe autonominë e drejtimit të biznesit tuaj, përfitoni nga teknologjia moderne për të filluar shërbimin tuaj të kontabilitetit në internet.


5. Shërbim korrier mjekësor

Burimi: champlifezy@gmail.com / Getty Images


Nëse keni një automjet të besueshëm dhe aftësi të mira për menaxhimin e kohës, merrni parasysh krijimin e shërbimit tuaj të korrierit - më konkretisht, një shërbim korrier mjekësor. Si shofer, ju do të jeni përgjegjës për transportin e sendeve mjekësore si mostrat laboratorike, barnat me recetë dhe pajisjet. Ju mund të filloni biznesin tuaj të korrierëve vetë, ose të punësoni shoferë të tjerë që të punojnë për ju.


6. Zhvillimi i aplikacionit

Burimi: RossHelen / Getty Images


Nëse keni njohuri dhe përvojë në teknologji, mund të dëshironi të konsideroni një karrierë në zhvillimin e aplikacioneve. Telefonat inteligjentë janë një aksesor i përditshëm për shumë amerikanë, gjë që ka rritur kërkesën për aplikacione celulare. Në mënyrë të ngjashme, softueri i realitetit virtual është bërë i njohur vitet e fundit, kështu që ka gjithashtu një kërkesë për zhvillimin e aplikacioneve VR.


7. Shërbimi i transkriptimit

Burimi: demaerre / Getty Images


Nëse keni një vesh të mirë dhe mund të shkruani shpejt, një shërbim transkriptimi do t'ju lejojë të punoni nga shtëpia me një orar fleksibël. Shërbimet e transkriptimit mjekësor janë veçanërisht të nevojshme pasi teknologjia e njohjes së zërit përhapet për diktim të ofruesit të kujdesit shëndetësor. Nëse nuk po kërkoni të filloni të gjitha menjëherë, ose nëse keni një punë ditore që dëshironi ta mbani për momentin, mund të pranoni sa më pak ose aq shumë punë transkriptimi sa të dëshironi. Për të rritur perspektivat e biznesit tuaj dhe për të justifikuar tarifimin më shumë, merrni parasysh të bëheni një transkriptist i certifikuar dhe të hulumtoni në disa specialitete.

Transkriptuesit mjekësorë zakonisht paguajnë 6 deri në 14 cent për rreshtin e transkriptimit, e cila shtohet shpejt. Koha tipike e kthimit për punën e transkriptimit është 24 orë, prandaj është e rëndësishme të qëndroni në krye të punëve që pranoni. Megjithatë, fleksibiliteti për të pranuar vetëm disa kërkesa në fillim do të thotë që ju mund të rriteni pasi të jeni gati. Më e mira nga të gjitha, ka shumë pak kosto fillestare dhe shpenzime të përgjithshme. Ju duhet vetëm një kompjuter, softueri i duhur dhe një shërbim i sigurt mesazhesh.


8. Organizimi profesional

Burimi: tifonimages / Getty Images


Po kërkoni një ide biznesi që mund të shkaktojë vërtet gëzim? Organizatorët profesionistë, si Marie Kondo, i ndihmojnë njerëzit ne kete aspekt. Në një epokë të materializmit, shumë njerëz janë të dëshpëruar të pakësojnë madhësinë dhe të marrin kontrollin mbi zotërimet e tyre. Minimalizmi po bëhet jashtëzakonisht i popullarizuar, por njerëzit shpesh e kanë të vështirë të ndahen me gjërat që i kanë në pronësi për një kohë të gjatë. Një pjesë e të qenit një organizator profesionist është të ndihmosh klientët të zhvillojnë një sistem për zvogëlimin e përmasave.

Nëse jeni një person shumë i organizuar që pëlqen t'i bëjë hapësirat funksionale dhe të rehatshme, mund të jeni të mirë në stërvitjen e të tjerëve që të bëjnë të njëjtën gjë. Njerëzit do t'ju paguajnë për t'i ndihmuar ata të krijojnë një metodë për të minimizuar zotërimet e tyre dhe për të mbajtur një hapësirë ​​të organizuar. Për të promovuar biznesin tuaj, pyesni nëse klientët tuaj do t'ju lejojnë të bëni fotografi para dhe pas të zonave të shtëpive të tyre që keni organizuar dhe përdorni ato për të krijuar një portofol që mund ta vendosni në mediat sociale për të tërhequr më shumë klientë.


9. Shërbimi i pastrimit

Burimi: KatarzynaBialasiewicz / Getty Images


Nëse ju pëlqen të pastroni, lehtë mund ta ktheni atë në një biznes. Me disa anëtarë të stafit, një mori mjetesh pastrimi dhe transporti, ju mund të ofroni shërbime pastrimi për pronarët e shtëpive, komplekset e apartamenteve dhe pronat komerciale. Shumica e shërbimeve të pastrimit paguajnë 25 deri në 50 dollarë në orë. Shërbimet e pastrimit janë biznese të thjeshta që kërkojnë relativisht pak shpenzime; ju thjesht keni nevojë për planifikim, përkushtim dhe marketing për të tërhequr klientët.

Nëse po kërkoni të dalloni veten nga shërbimet e tjera të pastrimit, merrni parasysh të shtoni opsione premium si pastrimi ne thellesi i dyshemesë ose larja e jashtme me energji për një tarifë shtesë. Këto shërbime mund të jenë faktori vendimtar midis shërbimit tuaj të ri të pastrimit dhe kompanive me përvojë që mbajnë një listë shumë të madhe klientësh për të ofruar atë nivel pastrimi.


Keto ishin 9 idete e para per te filluar nje bisnes te suksesshem ne 2022.

Them 9 idete e para sepse ky eshte pjesa e pare, kemi dhe nje pjese te dyte te mrekullueshme e cila do te vije se shpejti... Po ta shikoni, ne vendin e 3-te ne bote per nga rendesia renditet mesimi online dhe permes Trajnimit per Trajner ju keni mundesine ta masteroni ate ne menyre te shkelqyer!


Merrni informacionin qe ju duhet permes butonit me poshte:

1,459 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page