top of page
2023.PNG

Asnjë ëndërr nuk është e pamundur me kusht, që së pari të kemi guximin të besojmë në të.

Se sa në mënyrë dramatike mund të ndryshojmë rezultatet tona është kryesisht një funksion i imagjinatës.

Në vitin 1960, ishte e pamundur teknologjikisht që njeriu të udhëtonte në hapësirën e jashtme. Sidoqoftë, brenda 10 vjetësh, njeriu i parë doli në sipërfaqen e Hënës. Procesi i mrekullueshëm i konvertimit të asaj ëndrre në realitet filloi kur një zë e sfidoi komunitetin shkencor të bënte gjithçka që ishte e nevojshme për të siguruar që Amerika "të vendosë një njeri në Hënë deri në fund të kësaj dekade". Ajo sfidë zgjoi shpirtin e një kombi duke mbjellë farën e arritjeve të mundshme në të ardhmen në tokën pjellore të imagjinatës.

Me atë sfidë të guximshme, e pamundura u bë realitet.

I njëjti parim vlen për çdo fushë tjetër të jetës sonë.

A mundet një i varfër të bëhet i pasur? Sigurisht! Kombinimi unik i dëshirës, ​​planifikimit, përpjekjes dhe këmbënguljes do të funksionojë gjithmonë me magjinë e tij. Pyetja nuk është nëse formula e suksesit do të funksionojë, por më shumë nëse personi do të punojë me formulën. Ky është ndryshorja e panjohur. Kjo është sfida që na ballafaqon të gjithëve.

Ne të gjithë mund të shkojmë nga kudo që jemi në kudo që duam të jemi. Asnjë ëndërr nuk është e pamundur me kusht që së pari të kemi guximin të besojmë në të.

Ja se si mund ta bëni këtë - 13 mënyra për të përmirësuar jetën tuaj:

1. Përballeni me frikën tuaj.

Kështu i pushtoni ata. Mos i hidhni poshtë, ballafaqohuni me to. Thuaj, ja nga kam frikë. Pyes veten se çfarë mund të bëj për ta ndryshuar atë. Përballuni me frikën tuaj sot.

2. Ushtroni vullnetin tuaj për të ndryshuar drejtim.

Ju nuk keni pse të vazhdoni të bëni atë që keni bërë gjashtë vitet e fundit nëse nuk po jep përfitimet që dëshironi. Zgjidhni një destinacion të ri dhe shkoni në atë mënyrë. Përdorni vullnetin tuaj për të filluar procesin. Nuk keni pse të përsërisni vitin e kaluar. Pastroni gabimet. Investoni tani në vitin e ardhshëm. Shikojeni të bëjë diferencën.

3. Pranoni gabimet tuaja.

Ndonjëherë ju duhet t'i pranoni ato tek të tjerët. Këtu është një nga frazat më të mira në gjuhën angleze: "Më fal". Këto fjalë mund të fillojnë një marrëdhënie krejt të re. Ata mund të fillojnë dy persona që shkojnë në një drejtim krejt të ri. Pranojini vetes gabimet tuaja. Ju nuk keni pse të flisni për to, për të gjithë në lagje. Por nuk ju dëmton të uleni dhe të bëni një bisedë me veten tuaj dhe të thoni: Nuk ka dobi të bëj shaka me veten. Ja ku jam në të vërtetë. Kam qindarka në xhep dhe nuk kam asgjë në bankë. Kjo është ajo që thashë pasi një Skaut Vajza u largua nga dera ime. Unë bëra një bisedë me veten dhe thashë, nuk dua që kjo të ndodhë më.

4. Përsosni qëllimet tuaja.

Filloni procesin. Vendosni disa synime më të larta. Arrini për ndonjë qëllim më të lartë. Shkoni për diçka përtej asaj që keni menduar se mund të bëni.

5. Besoni në veten tuaj.

Duhet të besosh në mundësitë. Duhet të besosh se e nesërmja mund të jetë më e mirë se e sotmja. Besoni në veten tuaj. Nuk ka një aftësi që nuk mund ta mësoni; nuk ka një disiplinë që nuk mund ta provoni; nuk ka një klasë që nuk mund ta marrësh; nuk ka një libër që nuk mund ta lexosh

6. Kërkoni mençuri.

Kërkoni mençuri që krijon përgjigje. Kërkoni mençuri për t'u marrë me sfidat për sot dhe nesër. Mos uroni të ishte më e lehtë; uroj te jesh me mire.

7. Kurseni kohën tuaj.

Ndonjëherë ne falsifikohemi. Folësi motivues Bill Bailey thotë se personi mesatar thotë: "Kam edhe 20 vjet të tjerë". Por Bill thotë se keni 20 herë të tjera . Nëse shkoni për peshkim një herë në vit, ju keni vetëm 20 herë më shumë për të peshkuar, jo 20 vjet. Kjo të falsifikon.

8. Investoni fitimet tuaja.

Këtu është një nga filozofitë që mentori im, Earl Shoaff, më dha: Fitimet janë më të mira se pagat. Pagat të bëjnë të jetosh, fitimet të bëjnë një pasuri. A mund të fillojmë të fitojmë fitime ndërsa jetojmë? Përgjigja është po.

9. Jetoni me intensitet

Ju gjithashtu mund ta ktheni atë në një nivel ose dy. Investoni më shumë nga ju në çdo gjë që bëni. Bëhu pak më i fortë; bëhu pak më i mençur. Forconi kontributin tuaj të vitalitetit. Vendosni gjithçka që keni në gjithçka që bëni dhe pastaj kërkoni më shumë gjallëri, më shumë forcë dhe më shumë energji, më shumë zemër dhe më shumë shpirt.

10. Gjeni vendin tuaj.

Nëse thjesht pu

noni në një punë, gjeni vendin më të mirë ku mund të shërbeni mirë, dhe me siguri ata do t'ju kërkojnë të zini një vend më të mirë. Vazhdoni të bëni mirë një punë; bëj më të mirën që mundesh. Kjo është mënyra më e mirë për të dalë.

11. Kërkoni integritet nga vetja juaj.

Integriteti është si besnikëria. Ju nuk mund ta kërkoni atë nga dikush tjetër; mund ta kërkosh vetëm nga vetja. Bëhuni shembulli më i mirë i besnikërisë dhe do të merrni ndjekës besnikë. Bëhuni shembulli më i mirë i integritetit dhe do të keni njerëz përreth jush që kanë integritet. Udhëheqin rrugën.

12. Mirë se vini në disiplina.

Unë nuk mund t'ju jap këshilla shumë më të mira se sa sepse disiplinat krijojnë realitet. Disiplinat ndërtojnë qytete. Një aktivitet i disiplinuar mirë krijon bollëk, veçanti dhe produktivitet.

13. Luftoni për atë që është e drejtë.

Eshtë e jashtëzakonshme të jesh në gjendje të thuash: “Unë luftova për fëmijët e mi; luftova për atë që ishte e drejtë; kam luftuar për shëndet të mirë; unë luftova për të mbrojtur kompaninë time; unë luftova për një karrierë të mirë që do të bekonte familjen time. Kam zhvilluar një luftë të mirë. ”Eshtë mirë të luftosh shkeljen. Të kundërtat janë në konflikt dhe ju jeni në mes. Nëse doni diçka të vlefshme, duhet të luftoni për të.
139 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page