top of page
2023.PNG

"Bëj atë që e bën shpirtin tënd të lumtur", lumturia fitohet nga personi që ju bëheni dhe jo gjërat.

Bëni atë që e bën shpirtin tuaj të lumtur në citatin e jetës. Cili është gjithë shkaku i pakënaqësisë, depresionit dhe stresit tonë në jetë? Të gjithë jemi lidhur duke ndjekur paratë dhe gjërat materiale. Por në fund, këto gjëra materiale nuk na çojnë askund. Më shpesh ajo rrit kryesisht nivelin tonë të pakënaqësisë dhe depresionit. Ju mund të mendoni se njerëzit e pasur janë të lumtur për shkak të parave të tyre.
Por mendoni dy herë, a nuk keni para në bankë? Nuk keni leckë për të veshur? Nuk keni ngrënë sot?Pra, cili është ndryshimi midis jush dhe të pasurve? Lumturia nuk është të kesh shumë para, të kesh toka, makina dhe biznese. Jo, në fakt bëhet fjalë për personin që bëhesh. Prisni, thjesht qëndroni me mua deri në fund të këtij udhëzuesi. Do t'ju tregoj një hak shumë "të fuqishëm" që do t'ju bëjë të qëndroni të lumtur përgjithmonë.


Dhe jo vetëm kaq, ju mund të përdorni të njëjtin hak për të rritur nivelin e produktivitetit tuaj dhe për të kapërcyer dembelizmin. Por, përpara se të përdorni hakimin, duhet të kuptoni këto këshilla më poshtë. Është me të vërtetë thelbësore për suksesin tuaj, ndaj kushtojini shumë vëmendje.


Bëj atë që e bën shpirtin tënd të lumtur. Shumë njerëz nuk mund të kalojnë një ditë plot lumturi. Dhe nuk fajësoj askënd sepse ata i kanë vënë gjërat materiale në vend të parë dhe shpirtin e tyre të fundit. Por më thuaj, a ia vlen vërtet të jetosh pa qenë vetvetja? Jo, jeta pa qenë vetvetja nuk do të thotë asgjë ose shumë pak.


Sepse çfarë do t'ju përfitojë të punoni për një kompani që ju paguan shumë për të punuar gjatë gjithë viteve pa marrë asnjë ditë pushim për të bërë veten të lumtur? Kjo është e kotë, shkëmbimi i lumturisë tuaj për para është rreziku më i madh që nuk duhet të merrni kurrë.Pra, çfarë do të thotë në të vërtetë të bësh atë që e bën shpirtin tënd të lumtur? Me pak fjalë, të gjithë kanë të paktën dy ose tre gjëra që na bëjnë të lumtur në jetë.


Të kënduarit, të udhëtoni ose të luani golf, secili është në kamaren e tij. Dhe ajo që do të thotë citati është që, mos i ndërroni me asgjë këto gjëra që ju bëjnë të lumtur, por bëni atë. Pra, nëse jeni të shqetësuar se pse jeni në depresion. Pyesni veten, cilat janë disa nga gjërat që më bëjnë të lumtur që nuk kam bërë më? Ose cilat janë gjërat që më pëlqen të bëj më shumë? Gjeni vetë përgjigjet dhe…Bëni atë që e bën shpirtin tuaj të shkëlqejë. Asnjëherë dhe kurrë mos e ndërroni lumturinë tuaj me pakënaqësi. Unë shoh shumë njerëz që e bëjnë këtë dhe përfundojnë duke pyetur veten pse jetojnë një jetë të pakënaqur. Ata e kanë shkëmbyer lumturinë e tyre me depresionin dhe stresin e megjithatë, ata vetë nuk e dinë se si ndodhi. Por unë nuk e dua këtë për ju.Ajo që dua për ju është të jeni të lumtur me familjet dhe miqtë tuaj. Çfarëdo që e bën shpirtin tuaj të lumtur, bëjeni atë. Dhe mos u kapni në tokën e askujt të pakënaqësisë. Nëse mendon sepse thashë që ata përreth teje lumturia varet nga ti. Pra, edhe ju jeni duke pritur që të tjerët t'ju bëjnë të lumtur para se të silleni mirë me veten, atëherë më vjen keq që lumturia nuk do të gjendet kurrë.


Sepse secili është pothuajse 95% përgjegjës për lumturinë e tij ose të saj. Dhe vetëm 5% varet nga gjërat materiale ose nga ata që i rrethojnë. Shumica e njerëzve nuk e dinë këtë, kështu që ata presin lumturinë e tyre në më shumë para dhe më shumë miq.


Por më besoni, nëse jeni një person i lumtur, nuk ka rëndësi sa të mëdha janë paratë tuaja apo sa i vogël është rrethi juaj. Ju do të jeni gjithmonë të lumtur. Sepse lumturia fitohet nga personi që ju bëheni dhe jo gjërat që tërhiqni në jetën tuaj.

Artikulli shkëputur nga: https://successismoney.com/habits-of-the-poor-mindset/

203 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page