top of page
2023.PNG

Besoni se është e mundur, ju keni gjithmonë një zgjedhje.

Të besosh në veten tënde do të thotë të kesh besim në aftësitë e tua. Do të thotë të jesh në gjendje t'i besosh vetes për të bërë atë që thua se do të bësh dhe të dish se ato përpjekje do të rezultojnë në rezultatet e dëshiruara.


Kjo do të thotë se besimi në veten tuaj vjen nga një përzierje e disa përvojave kryesore psikologjike - përvoja si vetëvlerësimi, vetëbesimi, autonomia dhe zotërimi i mjedisit.


Kur ne besojmë në veten tonë, fillojnë të gjitha llojet e proceseve psikologjike të na ndihmojnë të arrijmë qëllimet tona, të manifestojmë ëndrrat tona dhe të rrisim mirëqenien tonë. Por ana tjetër është gjithashtu e vërtetë.


Mungesa e vetëbesimit ose mungesa e besimit në veten tonë do të thotë që ne kemi më pak gjasa të veprojmë, të ndryshojmë ose të shtyjmë për t'i përmirësuar gjërat.Si rezultat, kur presim të dështojmë, në fakt kemi më shumë gjasa të dështojmë.


Mësoni se si të besoni në veten tuaj do të hapë mundësi të pafundme në jetën tuaj.

  • Besoni se është e mundur. Besoni se mund ta bëni pavarësisht se çfarë thotë dikush apo ku jeni në jetë.

  • Vizualizoni atë. Mendoni saktësisht se si do të dukej jeta juaj nëse do të kishit arritur tashmë ëndrrën tuaj.

  • Vepro sikur. Gjithmonë veproni në një mënyrë që është në përputhje me vendin ku dëshironi të shkoni.

  • Merrni masa drejt qëllimeve tuaja. Mos lejoni që frika t'ju ndalojë, asgjë nuk ndodh në jetë derisa të merrni masa.180 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page