top of page
2023.PNG

Buzëqeshni sepse "Udhëtimi është shumë i shkurtër!"

Updated: Apr 27, 2021

"Udhëtimi është i shkurtër"

Një grua e moshuar hipi në një autobus dhe u ul në vendin e saj. Në ndalesën tjetër, një grua e re e fortë dhe e prapambetur hipi dhe u ul befas pranë plakës, duke e rrahur me çantat e saj të shumta.


Duke parë që plaka ishte në heshtje, e reja e pyeti pse nuk ishte ankuar kur e goditi me çantat e saj?


Gruaja e vjetër u përgjigj me një buzëqeshje:

"Nuk është e nevojshme të jesh i vrazhdë ose të debatosh për diçka kaq të parëndësishme, pasi udhëtimi im me ty është kaq i shkurtër sepse unë do të zbres në stacionin tjetër".


Kjo përgjigje meriton të shkruhet me shkronja të arta:

"Nuk është e nevojshme të diskutojmë për diçka kaq të parëndësishme, sepse udhëtimi ynë së bashku është shumë i shkurtër."


Secili prej nesh duhet të kuptojë se koha jonë në këtë botë është aq e shkurtër, saqë errësimi i saj me luftime, debate të pakuptimta, xhelozia, mos falja e të tjerëve, pakënaqësia dhe qëndrimi i hetimit të vazhdueshëm është një humbje qesharake e kohës dhe energjisë.


Të ka thyer zemra dikush?

Qetësohu.

Udhëtimi është shumë i shkurtër.


A ju ka tradhtuar dikush, ju ka frikësuar, mashtruar apo poshtëruar?

Qetësohu. Fal.

Udhëtimi është shumë i shkurtër.


A ju ka fyer dikush pa ndonjë arsye?

Qetësohu. Injoroj

Udhëtimi është shumë i shkurtër.


Bëri ndonjë vëlla një koment në bisedë që nuk ju pëlqeu?

Qetësohu. Injoroje. Faljen e tij.

Udhëtimi është shumë i shkurtër.


Cilado qoftë problemi që na sjell dikush, le të kujtojmë se udhëtimi ynë së bashku është shumë i shkurtër.


Askush nuk e di kohëzgjatjen e këtij udhëtimi.

Askush nuk e di se kur do të arrijë ndalesa e tyre.

Udhëtimi ynë së bashku është shumë i shkurtër.


Ne do të vlerësojmë: gratë, burrat, fëmijët, vëllezërit, miqtë, të afërmit.

Le të jemi të respektueshëm, të mirë dhe të falim njëri-tjetrin.

Le të jetojmë plot mirënjohje dhe gëzim.

Mbi të gjitha, udhëtimi ynë së bashku është shumë i shkurtër!


Ju uroj të keni një udhëtim të këndshëm nëpër këtë botë dhe që ëndrrat tuaja të bëhen realitet, sukseset tuaja të shumëfishohen dhe të kënaqeni plotësisht me kë jeni dhe dëshironi të udhëtoni.

Dhe kur të takohemi në një stacion, unë do të jem i lumtur t'ju përshëndes dhe t'ju përqafoj shumë.


Buzëqeshni se "Udhëtimi është shumë i shkurtër!"
179 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page