top of page
2023.PNG

Disa këshilla të mira për t'u ndjekur kur situata bëhet e vështirë.

Jeta është e mbushur me ngritje dhe ulje, lumturi dhe beteja, që do të testojnë qëndrueshmërinë dhe integritetin tuaj, do t'ju shtyjnë të kapërceni sfidat dhe do t'ju lënë me mësime, që do t'ju bëjnë edhe më të fortë në rrugën tuaj për t'u ngjitur.


Është mënyra se si ndiheni dhe mendoni për veten. Duke përfshirë pritshmëritë dhe besimet tuaja për atë që është e mundur për ju, ajo përcakton shumë gjithçka që ju ndodh.

Gjithçka fillon me mendimet tuaja. Kur ndryshoni mendimet tuaja, ju transformoni cilësinë e jetës suaj.


Secili ka preferencat e veta se si të përballet me një sfidë në jetë. Megjithatë, ka disa këshilla dhe truke të mira për t'u ndjekur kur situata bëhet e vështirë.1. Bëni një plan

Ndërsa nuk e dini se çfarë do të ndodhë në të ardhmen, gjithmonë mund të planifikoni përpara. Shikoni modelet në jetën tuaj dhe shikoni se me çfarë sfidash keni luftuar. Vlerësoni rezultatet optimale dhe bëni një plan se si mund t'i arrini ato.


2. Dije se nuk je vetëm

Çdo person në këtë botë ka pikat e tij të ulëta. Disa mund ta trajtojnë ose madje ta fshehin atë më mirë se të tjerët. Por e vërteta është se çfarëdo që po kaloni, ka edhe të tjerë që e kanë kaluar atë. Nuk je vetem. Mundohuni të kontaktoni I AM POWER dhe mentorin tuaj per tu qetesuar.


3. Kërkoni ndihmë

Ju nuk jeni vetëm, kështu që mund të gjeni ndihmë. Nuk ka nevojë të ndiheni të turpëruar për të kërkuar ndihmë. Pavarësisht nëse zgjidhni të mbështeteni te një i dashur, një i huaj, një mentor ose një mik, ka njerëz që duan t'ju ndihmojnë të keni sukses.


4. Ndjeni ndjenjat tuaja

Duke maskuar ndjenjat tuaja, ato nuk do të largohen. Përkundrazi, ndjenjat bëhen energji e bllokuar dhe madje mund të kenë pasoja negative shëndetësore kur ato injorohen. Merrni pak kohë për të ndjerë atë që ndjeni. Pasi merrni kohe, me Metoden e Lirimit dhe Ushtrimet qe jane ne I AM POWER, mund ti clironi ato pergjithmone nga vetja.


5. Prano mbështetjen

Të kërkosh ndihmë është vetëm njëra anë e medaljes. Në anën tjetër të medaljes, ju duhet të jeni të hapur dhe të gatshëm të pranoni mbështetje . Njerëzit që ju vijnë në ndihmë vërtet kujdesen për ju. Jini të hapur për të marrë ndihmë kur ju nevojitet.


6. Ndihmoni të tjerët

Thënia e vjetër thotë: "Ajo që jep është ajo që merr". Nëse keni kaluar një situatë ose keni këshilla për dikë që njihni, që po kalon një kohë të vështirë, sigurohuni që të ndihmoni! Ndihma e të tjerëve, jo vetëm që u sjell dobi atyre, por gjithashtu mund t'ju ndihmojë të ndiheni më të lumtur vetë.


7. Mendoni ne permasa te medha

Mund të jetë e lehtë ta lini veten të mendoni pak për shkak të frikës së dështimit, apo edhe frikës për të marrë një vendim. Por për të arritur gjëra të mëdha në jetë, duhet të jesh i hapur për të marrë rreziqe. Me çfarëdo sfide që mund të lindë, gjithmonë mendoni dhe ëndërroni në përsmasa të mëdha. Në këtë mënyrë, do të arrini më shumë nga sa mund ta kishit imagjinuar ndonjëherë. Mundohuni të mos lejoni që mendimet tuaja negative të shkojnë në rrugën tuaj.


8. Mendje pozitive

Ajo që mendoni bëhet realiteti juaj. Stërviteni mendjen tuaj të mendojë pozitivisht. Kjo do të marrë kohë dhe praktikë. Filloni me vetëdijen mendore. Ju mund të programoni vetëdijen përmes teknikave qe jane ne I AM POWER . Kur arrini të pranoni mendimet tuaja dhe t'i lini ato të kalojnë, mund t'i ndaloni mendimet negative në gjurmët e tyre.


9. Mos u dorëzo

Kur lind një sfidë, qoftë një provë e madhe në shkollë apo një garë e ardhshme vrapimi, mos u dorëzo! Këmbëngulja është një çelës i madh për të kapërcyer sfidat. Të heqësh dorë, do të thotë që as nuk do ta kapërcesh sfidën dhe as nuk do të mësosh prej saj. Fuqizohuni përmes sfidave duke kërkuar mbështetje, duke ndjerë ndjenjat tuaja dhe duke bërë një plan për ta arritur atë.


10. Punoni zgjuar, jo fort

Në përgjithësi, ka më shumë se një mënyrë për të bërë diçka. Megjithatë, ekziston gjithmonë vetëm një mënyrë optimale ose mënyra më e mirë për ta bërë atë. Për të punuar më mirë sesa më shumë, filloni duke punuar mbrapsht. Përcaktoni qëllimin tuaj. Më pas planifikoni procesin se si të arrini atje. Kryeni kërkime për të parë se si e kanë bërë të tjerët që kanë ardhur para jush. Merrni parasysh aftësitë dhe idetë tuaja, se si mund të jeni në gjendje ta bëni atë më mirë. Pastaj, qëndroni në rrugën tuaj dhe shkoni në punë!

227 views0 comments

コメント


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page