top of page
2023.PNG

Duajeni fëmijën tuaj të brendshëm, brenda secilit prej nesh ka një prind, si dhe një fëmijë.

Nuk ka rëndësi sa vjeç jeni, ka një fëmijë të vogël brenda që ka nevojë për dashuri dhe pranim . Nëse je grua, pavarësisht se sa e pavarur je, ke një vajzë të vogël që është shumë e butë dhe ka nevojë për ndihmë. Nëse je burrë, pavarësisht se sa maço je, përsëri ke një djalë të vogël brenda që dëshiron ngrohtësi dhe dashuri.Si fëmijë, kur diçka shkonte keq, ne kishim prirjen të besonim se kishte diçka që nuk shkonte me ne. Fëmijët zhvillojnë idenë se nëse mund ta bënin atë siç duhet, atëherë prindërit dhe kujdestarët do t'i donin dhe nuk do t'i ndëshkonin. Me kalimin e kohës, fëmija beson, ka diçka që nuk shkon me mua. Unë nuk jam mjaftueshëm i mirë. Ndërsa rritemi, ne i mbajmë me vete këto besime të rreme. Ne mësojmë të refuzojmë veten.


Brenda secilit prej nesh ka një prind, si dhe një fëmijë. Dhe në shumicën e rasteve, prindi e qorton fëmijën pothuajse pa pushim! Nëse dëgjojmë dialogun tonë të brendshëm, mund të dëgjojmë qortimin. Mund të dëgjojmë prindin t'i thotë fëmijës se, çfarë po bën gabim ose si nuk është mjaftueshëm i/e mirë. Ne duhet të lejojmë që prindi ynë të bëhet më edukues ndaj fëmijës tonë.


Shëroni lëndimet e së kaluarës

Kam zbuluar se, puna me fëmijën e brendshëm është më e vlefshme për të ndihmuar në shërimin e dhembjeve të së kaluarës. Në këtë pikë të jetës sonë - pikërisht tani - ne duhet të fillojmë të plotësojmë veten dhe të pranojmë çdo pjesë të asaj që jemi. Ne duhet të komunikojmë me fëmijën tonë të brendshëm dhe t'i bëjmë të ditur se pranojmë pjesën që bëri të gjitha marrëzitë, pjesën që dukej qesharake, pjesën që ishte e frikësuar, pjesën që ishte shumë budalla dhe çdo pjesë të veten.Dashuria Shëron

Dashuria është fuqia më e madhe shëruese që njoh. Dashuria mund të shërojë edhe kujtimet më të thella dhe më të dhimbshme, sepse dashuria sjell dritën e të kuptuarit në qoshet e errëta të mendjes sonë. Pavarësisht se sa e dhimbshme ishte fëmijëria jonë e hershme, ta duam fëmijën tonë të brendshëm tani do të na ndihmojë ta shërojmë atë. Në intimitetin e mendjeve tona, ne mund të bëjmë zgjedhje të reja dhe të mendojmë mendime të reja. Mendimet e faljes dhe dashurisë për fëmijën tonë të brendshëm do të hapin shtigje dhe Universi do të na mbështesë në përpjekjet tona.


Kujtojini vetes çdo ditë se ndjenja e fajit është thjesht ndjenja e lidhur me një mendim se keni bërë diçka të gabuar. Turpi është vetëm një ndjenjë e lidhur me një mendim se diçka nuk shkon me ty.


Përdorni pohimin: Unë jam i përsosur, i plotë dhe i plotë, ashtu siç jam . Sa më shumë ta përsërisni këtë deklaratë të së vërtetës për veten tuaj, aq më shpejt do ta lironi të kaluarën.


Artikulli shkëputur nga: https://www.healyourlife.com/


192 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page