top of page
2023.PNG

"Fuqia e së Tashmes"nga Eckhart Tolle


"Fuqia e  së Tashmes: Një udhëzues drejt përndritjes shpirtërore" është një libër nga Eckhart Tolle që eksploron konceptet e ndërgjegjes dhe të jetuarit në momentin e tanishëm. Libri thekson idenë se lumturia e vërtetë dhe zgjimi shpirtëror mund të gjenden duke përqafuar plotësisht momentin aktual.

Këtu janë pikat kryesore të librit:

1. Egoja: Tolle argumenton se egoja, ose ndjenja e vetvetes, është përgjegjëse për pjesën më të madhe të pakënaqësisë sonë. Krijon një vetë-identitet të rremë bazuar në përvojat e kaluara dhe pritshmëritë e së ardhmes, të cilat mund të çojnë në ankth, stres dhe vuajtje.

2. Momenti i tanishëm: Tolle inkurajon lexuesit të përqendrohen në momentin aktual. Ai sugjeron se e kaluara dhe e ardhmja janë iluzore dhe se paqja dhe lumturia e vërtetë mund të gjenden vetëm në të tashmen.

3. Identifikimi me mendimin: Libri diskuton rrjedhën e vazhdueshme të mendimeve që na përshkojnë mendjen dhe si shpesh identifikohemi me to. Tolle thekson rëndësinë e vëzhgimit të këtyre mendimeve pa gjykim dhe të mos lejimit të tyre të kontrollojnë jetën tonë.

4. Trupi i Dhimbjes: Tolle prezanton konceptin e "trupit të dhimbjes", i cili është një koleksion i dhimbjes emocionale të së kaluarës që banon brenda nesh. Ai shpjegon se si trupi i dhimbjes mund të aktivizohet dhe të shkaktojë vuajtje në të tashmen nëse nuk jemi të vetëdijshëm për këtë.

5. Ndërgjegjja: Tolle e përshkruan ndërgjegjen si vetëdije që qëndron pas mendimeve dhe emocioneve tona. Duke kultivuar këtë vetëdije, ne mund të shkëputemi nga egoja dhe të jetojmë në një gjendje prezence dhe paqeje të brendshme.

6. Pranimi dhe Dorëzimi: Libri mbron pranimin e momentit aktual, pavarësisht nga rrethanat e tij. Dorëzimi ndaj asaj që është dhe lënia e rezistencës mund të çojë në një jetë më të plotë.

7. Përndritja shpirtërore: Tolle sugjeron që të jetosh në të tashmen dhe të kapërcesh egon mund të çojë në zgjimin shpirtëror dhe një lidhje më të thellë me universin ose një fuqi më të lartë.

8. Praktikat e vetëdijes: Libri ofron ushtrime dhe teknika praktike për të praktikuar vëmendjen, të tilla si përqendrimi në frymëmarrje, ndjesitë e trupit dhe botën përreth jush.

9. Iluzioni i kohës: Tolle argumenton se perceptimi ynë i kohës është një iluzion i krijuar nga mendja. Duke jetuar në të tashmen, ne mund të çlirohemi nga kufizimet e kohës dhe të përjetojmë një realitet më të thellë.

10. Marrëdhëniet dhe fuqia e pranisë: Libri diskuton se si të jetuarit në momentin aktual mund të përmirësojë marrëdhëniet, pasi lejon komunikim, mirëkuptim dhe ndjeshmëri më të mirë.

11. Gjetja e kuptimit dhe qëllimit: Tolle sugjeron se qëllimi dhe kuptimi i vërtetë në jetë mund të zbulohen përmes procesit të zgjimit deri në momentin e tanishëm.

"Fuqia e Tani" është një libër popullor vetëndihmës dhe shpirtëror që ka bërë jehonë me shumë lexues që kërkojnë një kuptim më të thellë të vetvetes dhe një mënyrë jetese më përmbushëse.

Çmimi 8 €

Posta për Kosovë 2 €

Shqipëri 5€

Maqedoni 130 den.

Iampower.al

36 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page