top of page
2023.PNG

Gjatë viteve kuptova, se problemi i vërtetë i njerëzve është vetë-imazhi.

Nuk ka asgjë të bëjë me të jashtmen. Por vetë-imazhi i tyre i brendshëm, i fshehur. Këto

njerëzit ishin të pakënaqur dhe të pasuksesshëm sepse vetë-imazhet e tyre të fshehura i detyronin ata për të bërë gabime, në fakt për të bërë gabim çdo gjë.


Në nëndije këta njerëz ishin ashtu, nuk ishin të vetëdijshëm se vetë-imazhet e tyre ishin

shkaku i dështimit të tyre.
Ata shpresonin se paratë, aritja e titujve, përfundimi i shkollimit, suksesi në biznes, fitimi i llotarisë do të ndryshonte imazhin e tyre për veten, plastikat, botokset e vendosura vend e pavend në trup, kozmetika, veshjet.

Por, edhe pas gjithë këtyre arritjeve, këta njerëz ishin si të mjerë, të mundur, si kurrë më parë.

Për t'i ndihmuar ata, unë studiova shumë fusha të vetëzhvillimit dhe krijova një sistem mësimi të quajtur Iam Power. Këtë sistem e kam ndarë në 5-shkallë ose Nivele dhe në çdo nivel personi arrin të kuptojë shumë të vërteta që nuk iu tha nga askush.


Së fundmi vendosa të bëj trajnimin 1 vjeçar "LARGONI PLAGËT EMOCIONALE" si pjesë e Nivelit 5 në Iam Power.

Ku kam vendosur edhe : ushtrime mendore dhe teknika të tjera. Ushtrimet janë kaq të suksesshme dhe kanë bërë mrekulli të tilla, sa që unë jam e detyruar ti ndaj me ju këto zbulime..


Qëllimi im për të bërë këtë trajnim është shumë i përcaktuar: shpresoj të ndihmoj

juve, secilin prej jush, për të arritur drejt një jete më të lumtur, më produktive.


Nëse më lejoni t'ju ndihmoj dhe nëse dëshironi jeta të mirë është e fortë, do të zbuloni se horizontet tuaja janë më të ndritshme se sa keni ëndërruar.


Jeta duhet të jetë një aventurë emocionuese. Dielli duhet të lindë brenda jush çdo ditë për sa i përket pasurisë së ndjenjave tuaja dhe mprehtësinë e perceptimeve tuaja.

Ju duhet të gdhendni synime për veten tuaj që do t'ju frymëzojnë për veprim entuziast.

Duke shkuar drejt jetës me energji, pavarësisht nga mosha juaj, ju kurrë nuk duhet të keni frikë nga vdekja.


Një nga aventurat më të mëdha në jetë është njohja e mirë e vetes. Është një tragjedi që disa individë shpenzojnë një jetë që nuk shkon askund, të zhytur në zhgënjim, sepse

ata nuk dinë asgjë për veten e tyre apo si të përballen me probleme, shumë të krijuara nga mjedisi.

Nëse e merrni këtë trajnim me mendime, do të jetë një udhëtim zbulim për ju. Do të mësoni më shumë për veten dhe do të mësoni mënyra për të përmirësuar veten.

Unë kam përfshirë shtatë: ushtrime praktike dhe një sërë sugjerimesh specifike që

ju ndihmojë në kërkimin tuaj.


Shqiptarët shpenzojnë shuma të mëdha parash çdo vit për të mira materiale dhe ato mund të shërbejnë për qëllime pozitive. Shtëpitë, automobilat, mobiljet, rrobat - ato ndriçojnë jetën tonë.


Akoma, shumë më i rëndësishëm është mendimi ynë – veçanërisht mendimi ynë duke folur për veten tonë.

Ky trajnim sillet rreth këtij koncepti, rreth vetë-imazhit tonë dhe si mund ta përmirësojmë atë.

Ndërsa lexoni më tej, do të mahniteni ndërsa kuptoni se fuqia e pabesueshme e vetë-imazhit tuaj, ndikimi dërrmues që ka në fatin tuaj si qenie njerëzore.


Fillimisht e kuptova këtë ndërkohë që isha angazhuar në praktikën time të si ndërrmarrëse dhe pastaj si Spikere Publike e Specializuar për Motivim dhe Inspirim, dhe jam e lumtur të ndaj idetë e mia me ju.


Ju do të vizatoni një shtëpi të madhe thesari për t'ju udhëhequr përpara

- imagjinata juaj.

Nga qemerët e tij do të dalin fotografitë mendore dhe mbajini ato në shtëpinë tuaj të lojërave në mendjen tuaj.

Do t'i shikojmë dramat së bashku dhe do të mësojmë të mësime të vlefshme prej tyre.


Kjo fuqi e imazhit është fantastike: Ndonjëherë mundeni të refuzoni të besoni se sa e rëndësishme është, por përtej çdo dyshim, mund të paracaktojë sukseset dhe dështimet.


Disa njerëz e ndryshojnë veten dhe nuk arrijnë kurrë pjesën e plotë të arritjeve të mundshme, ose potencialin e tyre të plotë si qenie njerëzore.

Nëse theksoni cilësitë tuaja negative dhe nuk do të vlerësojmë pasuritë tuaja, ne do të bëjmë diçka për të atë.


Nëse jeni të gatshëm të bëni përpjekje për kauzën më të mirë, që do ta bëni ndonjëherë, do të mësosh të jesh i drejtë me veten.


Zoti na nxori në këtë tokë për të jetuar, jo për të ngecur.


Ai donte që ne të ishim të lumtur, të shijonim jetën tonë. Ai donte që ne të shijonim çdo moment, për të endur kujdesin e dashur në çdo ditë atë ne jetojmë—pa marrë parasysh sa të rinj apo sa vjeç jemi.

Lumturia është një zakon, ashtu si larja e dhëmbëve apo larja e fytyrës sate. Ju mund ta fitoni këtë zakon. Nëse keni qenë kushtëzuar që të ndiheni keq për veten dhe botën tuaj, ju

mund të ndryshojë; ju mund ta mbani këtë zakon të lumturisë.


Këto nuk janë "vetëm fjalë". Unë njoh njerëz që kanë ndryshuar, aventura në një botë të panjohur për ta; e mrekullueshme bota e lumturisë së brendshme.

Shpresoj se do të më lejoni t'ju ndihmoj në këtë drejtim - drejt

lumturisë.


Mimoza Thaqi


Copyright © 2022 Iampower.al

152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page