top of page
2023.PNG

"Hektarë Diamantësh" nga Russell Conwell"Hektarë Diamantësh" të shkruar nga Russell Conwell .

Disa nga mësimet e librit :

1. Parabola e "Hektarë Diamantësh: Libri fillon me historinë e një burri që shet fermën e tij në kërkim të diamanteve, vetëm për të zbuluar më vonë se një minë e madhe diamantesh ekzistonte në tokën e vet, që ai e kishte shitur.

Ky tregim shërben si metaforë për temën qëndrore të librit.

2. Njohja e Mundësive: Conwell vë theksin në idenë se mundësitë për sukses dhe pasuri shpesh ekzistojnë këtu pranë nesh, në kuadër të kushteve tona aktuale. Ai inkurajon lexuesit të njohin dhe të përfitojnë këto mundësi.

3. Kënaqësia dhe Mirënjohja: Libri promovon kënaqësinë dhe mirënjohjen për atë që një person ka tashmë, në vend që të kërkojë gjithmonë më shumë ose të kërkojë lumturi në vende të largëta.

4. Punë e Vështirë dhe Vazhdimësia: Conwell thekson rëndësinë e punës së vështirë, dedikimit dhe vazhdimësisë në arritjen e suksesit. Ai beson se suksesi është rezultat i përpjekjeve të vazhdueshme.

5. Shërbimi ndaj të Tjerëve: Conwell promovon idenë se shërbimi ndaj të tjerëve dhe ofrimi i vlerës për njerëzit rreth nesh mund të çojë në sukses personal dhe plotësim.

6. Mbijetesa nga Mentaliteti ": Autori paralajmëron kundër kërkimit të vazhdueshëm të suksesit dhe lumturisë në vende të tjera, duke sugjeruar që një person duhet të përdorë maksimumin e situatës dhe burimeve të tij aktuale.

7. Mendo pozitivisht: Edhe pse nuk thuhet në mënyrë të qartë, libri inkurajon një mendësi pozitive dhe besimin se suksesi është i arritshëm përmes një qasje pozitive ndaj jetës.

8. Përdorimi i Mundësive: Autori nënvizon se mundësitë mund të shfaqen në formën e sfidave ose pengesave. Conwell këshillon lexuesit të shohin vështirësitë si mundësi për rritje dhe përmirësim.

9. Mposhtja e Zhvarritjes: Libri trajton zhvarritjen si problem dhe thekson rëndësinë e ndërmarrjes së veprimeve dhe kapjes së mundësive kur ato paraqiten.

10. Përgjegjësia Personale: Conwell nënvizon idenë se individët janë përgjegjës për suksesin e tyre dhe se ata kanë fuqinë për të krijuar fatin e tyre.

11. Përdorimi i Aftësive dhe Burimeve të Veta: Lexuesit inkurajohen të përdorin maksimumin e aftësive, talenteve dhe burimeve të tyre unike për të zbuluar "hektarët e diamanteve" të tyre.

"Hektar Diamantësh" është një vepër motivuese dhe frymëzuese që inkurajon lexuesit të vlerësojnë potencialin për sukses në kushtet e tyre aktuale, të punojnë me vendosmëri dhe të jenë të kujdesshëm ndaj mundësive që i rrethojnë. Ajo promovon idenë se pasuria dhe suksesi i vërtetë shpesh mund të gjenden aty ku ndodhemi aktualisht.

Çmimi i librit 4€

Posta për Kosovë 2€

Posta për Shqipëri 5 €

Maqedoni 130 den.

Iampower.al


14 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page