top of page
2023.PNG

IAM-Power

1. KËNDI INSPIRATIV – BLOG

2. UNË MUNDEM

“ Nuk mundem” nuk ishin në menjen e Napoleonit. Ai duke qenë I përcaktuar të mposht, me këmbëngulshmëri I tha vetes “Unë Mundem.” Ai zbriti në anën tjetër të malit kështu që I surprizoi njerëzit e atij vendi se ata praktikisht u mposhtëm pa opozitë. Tronditja se ai bënte atë që dukej e pamundur, e mori fuqinë e opozitës. Kështu, pengesat e tij më të mëdha e provuan sigurinë e tij për fitore. Kështu është me të gjithë vështirësitë. Pengesat që shikohen n ga një pikëpamje më e lartë janë gurëthemelet e sigurta të suksesit. John Bunyan ishte futur në burg, dhe   përderisa ishte në burg ai u ballafaqua me problemine  ekual me Alpet. Ai vazhdoi me punën e tij religjioze. Ai nuk ishte aq lehte I mundur, kështu që në një letër të ndrydhur që iu soll atij në një ibrik qumshti, ai shkruajti të pavdekshmin “Pilgrims Progess.” Ky libër vetëm ka aritur tek më shumë njerëz se sa ai do të mundej të predikonte gjatë gjithë jetës së tij.

Pengesat na shërbejnë si mundësi që të thirim fuqitë tona të heshtura. Ata na nxjerin neve jashtë dhe na bëjnë të fuqishëm, ata na dergojnë tek qëllimi që e kemi në funksion. Kur ju jeni kundët tij, kur ju dëshërioni të përparoni, deklaroni vetes këto fjalë “Unë Mundem” mbaji mend këto fjalë të thjeshta përmbajnë formulën magjike të gjithë suksesit.

Dhe asnjë qëllim I vlefshëm nuk është aritur pa realizimin e tyre.

Qëndrimi I personit në jetë është shumë I përcaktuar nga qëndrimi mental I tij.  Njeriu rezaton dekurajim, trishtim dhe dështim sepse ata e pranjne qëndrimin “Une nuk mundem.” Të tjerët në mënyrë positive ndjellin sukses përmes qëndrimit të gëzueshem, me vetëbesim, dhe energjetik “Une Mundem”. Ne I takojmë ata gjithkah, njëri graviton në kushtin e fatkeqësisë, fat të sëmurë dhe fat të keq, tjetri tërheq më të mirën dhe arin vazhdimisht deri tek suksesi. Kurse ai që është negative dhe I dobët, individi “Une nuk mundem,” na shmang neve, kurse ne në mënyrë instiktive e shmangim ate; ky është ligji që na paralajmëron neve që ti shmangemi atij sepse ai është larg nga akordimi me Urdhërin Hyjnor të gjërave. Në anën tjetër, tipi, individi “Une mundem” tërheq dhe na drejton neve tek ata. Ai është optimist dhe ne jemi mirënjohës të jemi në shoqërinë e tij dhe të bëjmë biznes me të. Sejcili ka atomsferën e tij individuale, të njëjtë si që lulja e ka aromën e saj. Kështu që le të kërkojmë të ndërtojmë këtë qëndrim të fuqishëm pozitiv  “Un mundem” që do të na dërgoj ne në sukses.

Në të gjithë rethanat ju jeni më I madh se gjërat ose kushtet; në qoftë se jo aktualisht, ju jeni potencialisht. çfar do që të keni qëllim duhet të jeshë I sigurt për fitim; ki qëllim të lartë, ki qëllim të mirë, dhe gabimet tua do të ngen vetëm disa, dhe larg mes jush. Mbaje qëndrimin “Un mundem”; përdore në mënyrë të vazhdueshme ju do të keni sukses sepse ju jeni I bërë që të fitoni. John D. Rockfeller deklaron, “njeriu I cili fillon me idenë se do të pasurohet nuk do të ketë sukses. Ai duhet të ketë një ambicje më të madhe. Nuk ka ndonjë misterje sa I përket biznesit të sukseshëm. Në qoftë se ai I bën çdo ditë detyrat e tij në mënyrë të sukseshme qëndron I drejtë me operimet natyrore të ligjeve komerciale, dhe e mban mendjen e tij të pastër, ai do të I ja dalë.” Hapi tjetër është të mbështjellësh jetën tënde ose të deklarosh idealin tënd ose objektivën tënde.

Bëje një pikturë mentale dhe mbaje në mendje atë që ju aspironi të arini. Fillo me një perpjekje këmbëngulëse që të punosh drejt qëllimit final. Jeta mbi të gjitha është vetëm si një seri e shumë hapave; çdo hap mundë të ju sjellë juve problem të rreja, por për derisa ju ballafaqoheni me çdo problem të rri, mbaj sytë tu gjithmonë të fiksuar drejt majës-objektivave tua , qëllimit tënd, cakut tënd. Pamarë parasyshë se sa I vrazhdë ose I varfër mundë të jenë përpjekjet  tua të para, ata janë vetëm fillimi. Ju nuk duhet të krahasoni veten me një tjetër; sejcili është dashur të nis nga fundi disa herë. Dhe në ndërkohë, dije se ju nuk mundë të dështoni deri sa nuk dorzoheni. Ju asnjëherë nuk mundë të dështoni në qoftë se asnjëherë nuk dorzoheni. Vazhdo të mundohesh; çdo përpjekje prodhon disa rezultate. Suksesi mbi të gjitha është vetëm koleksion I shumë rezultateve të mira.

“asnjëherë mos e ler për nesër atë që ju mundë ta bëni sot,” tha Benjamin Franklin.

Armiku më I keq që ju do të mundë ta numëroni në autostradën e jetës është Brenda vetes suaj. Emri I tij është ZVARITJA. Zvaritja vret ambicjet. E dërgon njeriun në shprehinë e jovendosëshmërisë dhe gjë që shkakton dështimin. Praktiko që ti bësh vendimet tua të qarta dhe me përpikmëri; kujdesu për pyetjet e vogla që vijnë tek ju dhe ata në mënyrë automatike do të kujdesen për pyetjet e mëdha që do të arijnë. Njeriu I cili nuk mundë të vendos për vetëveten qartë ti koordinojë gjykimet e tij; ai bëhet I pranueshëm tek mendimi racor reth tij dhe mandej ai bëhet një me masën dhe mundë të tërheqë vetëm atë që masa furnizon. çfar bën me kohën tënde të lirë si e kalon atë? Ku e kalon atë? A i jep asaj ndonjë vlerë? Në këto ditë shumë nga profiti dhe ndonjëherë I gjithë suksesi mvaret nga përdorim I stoqeve, të ashtuquajtur  “nën-produktet.” Nënproduktet  janë ndonjëherë të ndara nga artikulli kryesorë I prodhuar, dhe përsëri ata kanë vlerën e tyre. Të gjithë bizneset e mëdha kanë nënproduktet dhe stoqet e tyre, që I shpaguajn ata mirë. Armour Meat Packing Company I përdor nënproduktet për avansim. Nga gërsheti deri tek flokët nuk ka fund të nënprodukteve. Gërshetat pigtails thahen dhe shiten si delikatesë. Nga flokët bëhen brushat dhe litarët e fortë. Tani në qoftë se Armour neglizhon t’I përdorë produktet , do të jetë një dallim I madh në dividentën që ata I paguajn aksionarëve të tyre.

Qëllimi këtu për ne është ky: ne ndoshta nuk jemi prodhuesi Armour Meat Company. Ne jemi tregëtarë kohë pas kohe. Suksesi ynë varet mbi përdorimin e kohës tonë dhe më shumë nga nënproduktet të cilat ne I quajm “momentet e rastësishme.” çfar pë rata momente të rastësishme? Suksesi real I disave filloi në momentet e rastësishme. çfar bën njeriu me kohën e tij të lirë, jo vetëm që është profit I pastër,por kjo e rit aktivitetin e tij mental. çdo minutë që ju e kurseni duke e bërë atë të përdorëshme dhe profitabile, I shton jetës suaj dhe mundësi për jetë të sukseshme. çdo minutë e humbur është neglizhimi I nënproduktit. Një herë kur shkon nuk mundë që të kthehet më. Mendo për 15 minutëshin e mëngjesit, gjys ore pas, 20 minuta në karocë, koha e humbur duke pritur për takime gjatë ditës, dhe pikat e shansës që keni çdo ditë kur ju mundë të lexoni, ose figuroni, ose të koncentroheni, ose të punoni për cakun tuaj. Përdore gjithë kohën tënde në mënyrë konstruktive. Janë vetëm ata që nuk kanë qëllim, që nuk kan vlerë, që janë të pasuksesshëm që flasin për të vrarë kohën. Ai I cili e vret kohën I shkatron mundësitë e tij, përderisa njeriu I cili ka sukses e bën kohën e tij jetë dhe e bën të përdorshme. Unë gjithmonë dua ta dëgjoj personin që thot se nuk ka kohë të mjaftueshme në ditën e tij. Ai person është duke marë më shum nga jeta e tij, dhe unë e mar të drejtën të them ai është në rrugën e suksesit.

Suksesi mandej I përmbledhur është mënyra se si ne I përdorim dy gjërat e vlefshme-kohën tonë dhe mendimin. Veyëm dituria nuk është sukses; është rruga se si e përdorim atë dituri. Është e rëndësishme që gjithmonë ta mbajmë mend se pas mundit tonë dhe luftës, nën pluhur dhe tym të gjërave, aty janë krahët e Atit që na udhëheq, mbron dhe mbështet neve. çkado që ty të të mungojë, Ai e ka; për çfardo që të kesh nevojë, ai mundë të të furnizojë; cila do qoftë pengesa që ju e llogaritni, Zoti, Brenda jush dhe për ju mundë ta tejkalojë. “Shumë afër njeriut” shkruajti Emerson, ‘kur detyra pëshpërit lehtë’, ‘kështu duhet rinia të përgjigjet’, ‘Unë mundem’.

Ju mundeni Në qoftë se ju mendoni se jeni të mundur, ju jeni Në qoftë se ju mendoni se nuk guxoni, ju nuk guxoni Në qoftë se ju doni të fitoni, por mendoni se nuk mundeni, Thua se është e sigurtë se nuk do të fitoni. Në qoftë se mendoni se do të humbisni, ju keni humbur Sepse jashta në botë ne gjejmë, Suksesi fillon me gatishmërinë e personit E gjitha është në gjendjen mendore Në qoftë se ju mendoni se ju jeni të deklasuar, ju jeni Ju duhet të mendoni lartë që të rriteni. Ju duhet të jeni të sigurt për vetvehten para se të Ju mundë ta fitoni një çmim Betejat e jetës nuk shkojnë gjithmonë Tek njeriu më I fuqishëm ose më I shpejt, Por më herët ose më vonë njeriu që fiton

Është njeriu I CILI MENDON SE MUNDET!

Pengesat na shërbejnë si mundësi që të thirimi fuqitë tona të heshtura. Ata na nxjerin neve jashtë dhe na bëjnë të fuqishëm, ata na dergojnë tek qëllimi që e kemi në funksion. Kur ju jeni kundët tij, kur ju dëshërioni të përparoni, deklaroni vetes këto fjalë “Unë Mundem” mbaji mend këto fjalë të thjeshta përmbajnë formulën magjike të gjithë suksesit.

Dhe asnjë qëllim I vlefshëm nuk është aritur pa realizimin e tyre.

Qëndrimi I personit në jetë është shumë I përcaktuar nga qëndrimi mental I tij.  Njeriu rezaton dekurajim, trishtim dhe dështim sepse ata e pranjne qëndrimin “Une nuk mundem.” Të tjerët në mënyrë positive ndjellin sukses përmes qëndrimit të gëzueshem, me vetëbesim, dhe energjetik “Une Mundem”. Ne I takojmë ata gjithkah, njëri graviton në kushtin e fatkeqësisë, fat të sëmurë dhe fat të keq, tjetri tërheq më të mirën dhe arin vazhdimisht deri tek suksesi. Kurse ai që është negative dhe I dobët, individi “Une nuk mundem,” na shmang neve, kurse ne në mënyrë instiktive e shmangim ate; ky është ligji që na paralajmëron neve që ti shmangemi atij sepse ai është larg nga akordimi me Urdhërin Hyjnor të gjërave. Në anën tjetër, tipi, individi “Une mundem” tërheq dhe na drejton neve tek ata. Ai është optimist dhe ne jemi mirënjohës të jemi në shoqërinë e tij dhe të bëjmë biznes me të. Sejcili ka atomsferën e tij individuale, të njëjtë si që lulja e ka aromën e saj.

NJË PYETJE QË DUHET BËRË VETES ËSHTË KJO!

Një pyetje që duhet bërë vetes është kjo!

Sa here gjatë ditës unë jam në përputhje vibracionale me dëshiren time, kjo dtth sa herë në ditë unë jam e lumtur, e gëzuar, mirënjohese, falenderuese, e plotësuar dhe e kënaqur? Dhe sa përqind gjatë ditës sime unë jam e sertë,e inatosur, e frustruar, apo fajësoj të tjerët? “Dhe ju nuk keni për të bërë 100%, ju nuk keni për të bërë 90%, ju nuk keni për të bërë 80%. Nëse ju mund të arini që rreth 55% të keni ndjenjë më të mirë, sesa të mos ndiheni aq mirë – ju do të keni lëvizje të rëndësishme në atë që fillon të ndodhë në përvojën tuaj.

NËSE JU NJIHENI SI NJË PUNËTOR SHUME I MIRE JU E KENI TE GARANTUAR SUKSESIN

Sot do te ju sugjeroj te jeni me te sigurte ne te mirat qe i kërkoni, sepse nëse ju njiheni si një punëtor shume i mire ju e keni te garantuar suksesin, duhet te jeni te sigurte ne vetvete për gjerat qe dëshironi ti arrini sepse nëse ju nuk besoni ne kapacitetet e juaja pse duhet dikush tjetër te besoj në ju ose te ju vlerësoj juve, Nëse ju nuk i dini vlerat e juaja dhe nuk i nxirrni në sipërfaqe pse duhet dikush tjetër të vijë te ju e të ju thotë hej zgjohu eja se është një projekt i mrekullueshëm dhe ti mund të konkurrosh, mjaft fjete më eja tl kam gjetur një punë. I/E dashur askush nuk do të vijë të trokas në derën tënde të të detyroj ty të arrish ëndrrën tënde nëse ti je në gjumë, nëse ti ke mashtruar, nëse ti ke gënjyer. Askush nuk punëson një dembel, një mashtrues dhe një gënjeshtar, as edhe vetë mashtruesi nuk e do veten si të tillë sepse në qenësinë e tij ai nuk është i i tillë. PRANDAJ…bëjuni të sigurtë në vendimet e juaja dhe jo një dyshues, sepse dyshuesin e do vetëm një fuqi e keqe e quajtur djall.

Zoti e do personin që beson në vete, beson në mundësi, beson në sukses…dhe nuk fajëson askënd për gjendjen e tij, përveç vetes.

Unë ju dua edhe nëse jeni përtac edhe nëse jeni punëtor, sepse nëse përtaci nuk do të ekzistonte nuk do ta dinim vlerën e bukur të një punëtori.

TRAJNIMI 90 DITORË PËR MANIFESTIMIN E PARAVE


blog3

TRAJNIMI 90 DITORË PËR VENDOSJEN E QËLLIMEVE TUAJA Trajnimi mbahet Online ku do të ketë edhe trajner Amerikan me përkthim në gj. Shqipe çdo Javë. Në këtë trajnim ju mësoheni si të përcaktoni qëllime dhe si ti arrini ato. Gjatë trajnimit ka edhe teknika të lirimi të bllokimeve që nuk na lejojnë të ecim përpara në jetë! TRAJNIMI 90 DITORË PËR MANIFESTIMIN E PARAVE Në këtë trajnim ju mësoheni si të manifestoni para, si të largoni bllokimet që nuk ju lejojnë të fitoni para sepse gjatë jetës sonë neve na vendosen shumë programime negative lidhur me paratë të cilat pastaj kanë fuqinë që gjithnjë të na largojnë mundësinë e të fituarit të tyre.

NDRYSHIMI I KAHJES SË JETËS TUAJ ËSHTË VETËM NJË KLIK MË LARG! Regjistrohu në mimoza88@yahoo.com dhe bashkangjitu rrugës të cilën çdo biznismen e ka kalur, për të arritur suksesin e përjetshëm.

Trajnimet fillojnë në muajin Prill, ndërsa regjistrimet mbarojnë deri 6 Prill!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page