top of page
2023.PNG

"Ikigai: Sekreti japonez për një jetë të gjatë dhe të lumtur"


"Ikigai: Sekreti japonez për një jetë të gjatë dhe të lumtur" nga Hector Garcia dhe Francesc Miralles.

1. Hyrje në Ikigai: Libri prezanton konceptin e "ikigai", një term japonez që përkthehet afërsisht në "një arsye për të qenë". Ai përfaqëson kryqëzimin e asaj që ju pëlqen, asaj në të cilën jeni të mirë, asaj që i duhet botës dhe asaj për të cilën mund të paguheni.

2. Jetëgjatësia dhe lumturia në Japoni: Autorët diskutojnë jetëgjatësinë dhe lumturinë e njerëzve në rajone të caktuara të Japonisë, që shpesh i atribuohen praktikës së ikigait.

3. Gjetja e Ikigait tuaj: Libri ofron udhëzime se si të zbuloni ikigain tuaj personal duke reflektuar mbi pasionet, talentet, vlerat dhe nevojat e botës.

4. Rrjedha dhe ndërgjegjësimi : Ai eksploron rëndësinë e të qenit në një gjendje "rrjedhëse", ku koha duket se qëndron ende, dhe se si ndërgjegjja mund të ndihmojë në arritjen e kësaj gjendje.

5. Balancimi i stresit dhe relaksimit: Autorët diskutojnë rëndësinë e gjetjes së një ekuilibri midis stresit dhe relaksimit për një jetë të plotë.

6. Ushqimi dhe ushtrimet e shëndetshme: Libri thekson rolin e një diete të shëndetshme dhe ushtrimeve të rregullta në ruajtjen e mirëqenies fizike dhe mendore.

7. Lidhjet sociale: Diskutohet rëndësia e lidhjeve shoqërore dhe marrëdhënieve të forta në rritjen e lumturisë dhe cilësisë së përgjithshme të jetës.

8. Puna dhe karriera: Libri sugjeron të përafroni karrierën tuaj me ikigai-n tuaj, të ndiqni punën për të cilën jeni të pasionuar dhe që ofron një ndjenjë qëllimi.

9. Thjeshtësia dhe Minimalizmi: Autorët mbrojnë thjeshtësinë dhe minimalizmin në jetën e përditshme si një mjet për të reduktuar stresin dhe rrëmujën, duke i lënë vend asaj që ka vërtet rëndësi.

10. Mendësia dhe qëndrimi: Libri nënvizon rëndësinë e të pasurit një mentalitet pozitiv, mirënjohje dhe qëndrueshmëri në përballimin e sfidave të jetës.

11. Të jetosh në të tashmen: Autorët theksojnë rëndësinë e të qenit i pranishëm dhe plotësisht i angazhuar në aktivitetet që ndërmerrni, të cilat mund të çojnë në një ndjenjë qëllimi dhe përmbushjeje.


"Ikigai: Sekreti japonez për një jetë të gjatë dhe të lumtur" ofron një qasje gjithëpërfshirëse për të jetuar një jetë kuptimplote dhe përmbushëse duke zbuluar dhe jetuar në përputhje me ikigai-n tuaj. Ai kombinon elemente të qëllimit, pasionit, mirëqenies dhe vëmendjes për të promovuar lumturinë dhe jetëgjatësinë.

Çmimi 8 €

Posta për Kosovë 2 €

Shqipëri 5 €

Maqedoni 130 den.

Iampower.al

17 views0 comments
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page