top of page
2023.PNG

Ja cili është ndryshimi midis njerëzve të pasur dhe njerëzve të varfër. Mëso më shumë...

Zakonet e mentalitetit të varfër kundrejt njerëzve të pasur, dallimet në mentalitet . Ekziston një thënie që thotë se të menduarit është shumë e vështirë, prandaj shumica e njerëzve gjykojnë. Kjo nuk do të thotë që njerëzit e varfër janë të këqij në të menduar ose të mirë në gjykimin e të tjerëve, jo. Ajo që dua të them këtu është se si mendojnë të pasurit dhe të varfërit ndryshojnë nga njëri-tjetri. Në ndryshim, mendimi juaj ndryshon jetën tuaj.Është përmendur se bota jonë e brendshme është një përmbledhje e plotë e botës sonë të jashtme. Prandaj, pozita e të pasurve dhe të varfërve përsa i përket standardit të tyre të jetesës shihet qartë në mënyrën se si ata mendojnë dhe ekzekutojnë në botën e tyre të jashtme. Imagjinoni të kishit identifikuar se si të pasurit mendojnë ndryshe nga të varfërit.
Çfarë do të bësh? Do të ndryshoni zakonet tuaja të të menduarit dhe do të hiqni qafe të gjithë mentalitetin e dobët që kishit. Atëherë çfarë do të ndodhë? Ju do të filloni një jetë të re jo ndonjë jetë, por një jetë që ia vlen të jetohet. Kjo jetë do të garantojë suksesin tuaj dhe do t'i realizojë të gjitha ëndrrat tuaja.Kush nuk dëshiron t'i bëjë ëndrrat e tij realitet? Kur t'ju vijë koha, mund t'i blini vetes rroba të bukura, një makinë të bukur, një shtëpi ëndrrash dhe të organizoni një festë të madhe me miqtë tuaj. Çfarë jete e mrekullueshme e një milioneri. Por tani, ja ku jeni pa asnjë nga këto. Por nuk duhet të jetë kështu. Heqja e zakoneve të mëposhtme të mentalitetit të varfër do t'i bëjë ëndrrat tuaja realitet.


Cili është ndryshimi midis njerëzve të pasur dhe të varfër? (Zakonet e pasura kundër të varfërve)


1. Njerëzit e pasur bëjnë që paratë të punojnë për ta ndërsa të varfërit punojnë për para.


2. Njerëzit e pasur investojnë paratë e tyre, por të varfërit i ruajnë ato në llogaritë e kursimeve.


3. Njerëzit e pasur mësojnë vazhdimisht. Njerëzit e varfër jo.


4. Njerëzit e pasur besojnë se krijimi i pasurisë nuk është i lehtë.


5. Njerëzit e pasur marrin kohë për të marrë vendime. Njerëzit e varfër jo.


6. Njerëzit e pasur janë të orientuar drejt së ardhmes. Njerëzit e varfër jetojnë në të kaluarën.


7. Njerëzit e pasur kanë qëllime dhe objektiva të qarta. Njerëzit e varfër nuk vendosin qëllime.


8. Njerëzit e pasur nuk vendosen kurrë dhe nuk qëndrojnë brenda zonave të rehatisë. Njerëzit e varfër qëndrojnë në zonat e tyre të rehatisë.


9. Njerëzit e pasur janë novatorë ndërsa të varfërit konsumatorë.


10. Të pasurit ndërtojnë marrëdhënie të qëndrueshme bazuar në respektin, besimin dhe vlerat e përbashkëta. Njerëzit e varfër ndërtojnë një bazë marrëdhëniesh në përshtypjen e parë.


11. Të pasurit e kuptojnë rëndësinë e të pasurit një reputacion të mirë. Njerëzit e varfër vrasin reputacionin e tyre.


12. Njerëzit e pasur e kuptojnë vlerën e kohës. Njerëzit e varfër humbin kohën e tyre.


Artikulli shkëputur nga: https://successismoney.com/habits-of-the-poor-mindset/

274 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page