top of page
2023.PNG

Ja pse suksesi është një udhëtim dhe jo ​​një destinacion.

Suksesi është një udhëtim, jo ​​një destinacion. Imagjinoni që mund të zgjoheni çdo ditë dhe të gjeni 1000,000 dollarë në llogarinë tuaj bankare. Sa i/e lumtur do të jesh? Ndoshta do të lini punën ose nuk do të shqetësoheni kurrë për të punuar. Sepse e gjithë lufta jonë është vetëm për mbijetesë, dhe çelësi kryesor për të mbijetuar për një kohë të gjatë janë paratë.Pra, a mendoni se, nëse llogaria juaj rinovohet automatikisht me 1000,000 dollarë në ditë, a do të jetë e mençur të bëni ndonjë punë të vështirë?Nëse përgjigjeni "jo", e keni thënë saktë. Por tani, ja ku jeni, gjendja e llogarisë suaj bankare nuk rritet as me 1 dollarë në ditë. Mos e merrni gabim, por kështu është jeta.Funksionon si "pa punë pa fitim" Por a e dini se ka të tjerë që marrin rritje mujore të llogarisë me 100 $+? Po, janë dhe ne i kemi quajtur të suksesshëm. Por cili është ndryshimi këtu? Pse atyre u rritet gjendja e llogarisë bankare çdo muaj dhe jo mua? Mos u shqetësoni, do të merrni shpjegimin tuaj në këtë artikull. Por ndoshta, ju mund të mendoni se suksesi është një destinacion, jo një udhëtim. Pra, po prisni që koha juaj të vijë si duhet?Në të vërtetë do të thotë të jesh i suksesshëm, është një udhëtim në të cilin mund të hasësh, nuk është kurrë një destinacion për ty.

Pra, nuk duhet të mendoni se të gjithë ata njerëz të suksesshëm që shihni janë të destinuar të jenë të pasur nga Zoti. Asnjë sukses nuk është një udhëtim për të gjithë.Çfarë do të thotë në të vërtetë të thuash se dikush është i suksesshëm në jetë? A është shuma e parave që ai ose ajo ka se të tjerët? Apo është për shkak të rrobave më të mira që ai ose ajo vesh? Thjesht mendoni për këtë për disa sekonda dhe komentoni më poshtë me përgjigjen tuaj. Për ta bërë të qartë këtë koncept për suksesin.


Më lejoni t'ju tregoj një histori për një të pasur dhe një të varfër, të cilët jetojnë në të njëjtin qytet. Unë do ta quaj të pasurin z. i pasur dhe të varfërin z. i varfër (është për të njëjtin titull, suksesi është një udhëtim, jo ​​një destinacion).


Zoti i Pasur beson në punën e palodhur dhe mendon se suksesi është një udhëtim, jo ​​një destinacion. Zoti i Varfër nga ana tjetër mendon se suksesi është një destinacion. Z. i Pasur bëri shumë punë të palodhur 70 orë në javë. Kohët e fundit ai filloi kompaninë e tij dhe punësoi dy punëtorë. Për shkak të mentalitetit të tij, jeta e tij po përmirësohet vërtet. Zoti i Varfër nga ana tjetër, sepse mendon se suksesi është një destinacion. Ai thjesht bën një punë minimale nga dora në gojë që do të kujdeset për nevojat e përditshme të familjes së tij. Ai e bën këtë sepse, në mendjen e tij, ai mendon se suksesi është një destinacion, kështu që ai nuk duhet të luftojë shumë, por të presë që të vijë koha e tij.Kanë kaluar dhjetë vjet dhe Z. i Varfër nuk ka bërë asgjë për familjen e tij. Ai nuk ka para në llogarinë e tij bankare. Gjithçka që ai i thotë gruas së tij është "Oh mos u shqetëso, unë do të vazhdoj të punoj në këtë punë gojë më gojë, do të vijë koha dhe do të jem i suksesshëm" kaluan dyzet vjet dhe ende Z. i Varfër nuk ka çfarë të tregojë, përveç familjes së tij të vogël. Ai u bë shumë i moshuar që asnjë kompani nuk mund ta punësonte për shkak të shëndetit të tij. Kështu ai doli në pension me 0 dollarë në llogarinë e tij bankare pa sigurime. Si do të mbijetojë ai dhe familja e tij? Dikush pyeti. Ai nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të lypte për ushqim dhe para në rrugë. Dhe po, kjo është pikërisht ajo që ai bëri biznesi i Z. të Pasur është me të vërtetë në rritje dhe ai kishte krijuar 10 degë të tjera në lokacione të ndryshme. Për shkak të mentalitetit të tij të madh, nuk do të them se është i pasur, por një njeri i suksesshëm. Ai ka kursyer shumë para dhe ka investuar në biznese të tjera për familjen e tij. Për shkak të moshës dhe shëndetit fizik, ai ka shumë frikë të kujdeset për bizneset e tij. Pra, në vend që të menaxhonte vetë të gjithë biznesin, ai punësoi menaxherë të ndryshëm në të gjitha degët e biznesit. Ai doli në pension dhe nuk ka nevojë të punojë për para, as të lyp ushqim apo para. Standardi i jetesës së tij familjare vazhdon të përmirësohet vit pas viti. (Kjo është arsyeja pse është e drejtë të thuhet, suksesi është një udhëtim, jo ​​një destinacion).


Një udhëtim do të thotë thjesht një proces i vazhdueshëm në jetë. Është si të ngasësh një biçikletë për në qytetin tjetër. Derisa të bëheni të pasur atje, jeni ende në një udhëtim. Mund të pushoni dhe të pushoni kur jeni të lodhur, por kjo nuk do të thotë se keni arritur në destinacionin tuaj, Jo. Jeni ende në një udhëtim.

Artikulli shkëputur nga: https://successismoney.com/habits-of-the-poor-mindset/


56 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page