top of page
2023.PNG

Ka disa individë të njohur që e lanë universitetin dhe arritën sukses të madh në fushat e tyre

Ketu jane disa shembuj:


Bill Gates: Bill Gates, bashkëthemeluesi i Microsoft, u largua nga Universiteti i Harvardit për të ndjekur pasionin e tij për programimin kompjuterik.Ai u bë një nga individët më të pasur në botë dhe luajti një rol të rëndësishëm në revolucionin e kompjuterëve personalë.


Mark Zuckerberg: Mark Zuckerberg, bashkëthemeluesi dhe CEO i Facebook, u largua nga Universiteti i Harvardit për t'u fokusuar në zhvillimin e platformës së tij të rrjeteve sociale.Facebook është rritur në një nga kompanitë më të mëdha dhe më me ndikim në botë.Steve Jobs: Steve Jobs, bashkëthemeluesi i Apple Inc., u largua nga Kolegji Reed pas gjashtë muajsh.Ai më vonë bashkëthemeloi Apple dhe luajti një rol kryesor në revolucionarizimin e industrisë së kompjuterëve, muzikës dhe telefonave celularë.


Elon Musk: Elon Musk, CEO i Tesla, SpaceX dhe Neuralink, u largua nga Ph.D për fizikën e aplikuar të Universitetit Stanford.program.Ai vazhdoi të bëhej një sipërmarrës dhe novator i shquar, kompani udhëheqëse të përfshira në automjetet elektrike, eksplorimin e hapësirës dhe energjinë e rinovueshme.


Larry Ellison: Larry Ellison, bashkëthemeluesi i Oracle Corporation, u largua nga Universiteti i Çikagos dhe Universiteti i Illinois.Ai vazhdoi të krijojë një nga kompanitë më të mëdha të softuerit në botë, e specializuar në teknologjinë e bazës së të dhënave.


Michael Dell: Michael Dell, themeluesi dhe CEO i Dell Technologies, u largua nga Universiteti i Teksasit në Austin.Ai filloi kompaninë e tij kompjuterike nga dhoma e tij e konviktit dhe e ndërtoi atë në një nga korporatat më të mëdha të teknologjisë në botë.Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa këta individë arritën sukses të jashtëzakonshëm pa përfunduar arsimin e tyre universitar, historitë e tyre janë përjashtime dhe jo normë. Ndjekja e arsimit të lartë mund të ofrojë njohuri, aftësi dhe mundësi të vlefshme dhe braktisja nuk është një rrugë e garantuar drejt suksesit për të gjithë.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page