top of page
2023.PNG

"Kur Trupi Thotë Jo"


Libër i Dr. Gabor Maté që eksploron lidhjen mes stresit emocional, faktorëve psikologjikë dhe shëndetit fizik.

Këtu janë pikat kryesore të librit:

1. Lidhja Mes Mjedisit dhe Trupit:

Libri hulumton marrëdhënien komplekse mes faktorëve emocionalë dhe psikologjikë dhe ndikimit të tyre në shëndetin fizik.

2. Emocionet e Zgjatura:

Dr. Maté diskuton se si emocionet të shtypura ose të papërdorura mund të kontribuojnë në sëmundjet kronike dhe të ndryshme.

3. Stresi dhe Shëndeti:

-Libri eksploron efektet e stresit kronik në sistemin imunitar të trupit dhe mirëqenien e përgjithshme.

4. Trauma e Fëmijërisë:

-Dr. Maté thekson rolin e traumës së fëmijërisë dhe përvojave negative në formimin e rezultateve të shëndetit të një individi më vonë në jetë.

5. Tiparet e Personalitetit:

Autori diskuton se si disa tipare të personalitetit dhe mekanizmat e adaptimit mund të ndikojnë në ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve.

6. Sistemi Imunitar:

Dr. Maté shpjegon lidhjen mes stresit emocional dhe aftësisë së sistemit imunitar për të mbrojtur trupin nga sëmundjet.

7. Kushte Kronike:

- Libri ofron njohuri në sëmundjet dhe gjendjet kronike që mund të ndikohen nga faktorë emocionalë, duke përfshirë çrregullimet autoimune, kancerin, dhe më shumë.

8. Strategjitë për T'u Përbaluar:

Dr. Maté eksploron mënyrat shëndetësore për t'u përballur me stresin dhe emocionet për të promovuar më mirë mirëqenien fizike dhe emocionale.

9. Shërimi dhe Kujdesi për Veten:

-Libri thekson rëndësinë e vetëdijes së vetes, kujdesit për vete dhe shprehjes emocionale si çelësat për shërim dhe parandalimin e sëmundjeve.

10. Shëndeti Holistik:

Dr. Maté bën thirrje për një qasje holistike ndaj shëndetit që konsideron ndërveprimin e mendjes, trupit dhe emocioneve.

Këto pikat kryesore nga "Kur Trupi Thotë Jo" ilustrojnë se si faktorë emocionalë dhe psikologjikë mund të ndikojnë thellësisht në shëndetin fizik dhe mirëqenien, duke nënvizuar rëndësinë e adresimit të këtyre aspekteve në kujdesin shëndetësor holistik.

Çmimi i librit 10 €

Posta për Kosovë 2€

Posta për Shqipëri 5€

Maqedoni 130 den.


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page