top of page
2023.PNG

Ky çift miliarderësh janë duke dhuruar 1Milionë euro për...

Rob dhe Karen Hale shpresojnë të dhurojnë 52 milionë dollarë për 52 organizata jofitimprurëse bazë deri në fund të vitit.Rob dhe Karen Hale nuk e kanë pasur kurrë problem me dhënien. Miliarderët bostonianë kanë dhuruar miliona dollarë për bamirësi deri më sot, por ata e kanë rritur mirë dhe me të vërtetë kohët e fundit.


Çifti vendosi të japë saktësisht 52 milionë dollarë për të paktën 52 organizata jofitimprurëse këtë vit, që rezulton të jetë 1 milion dollarë në javë, siç raportohet nga Forbes . Hales kanë qenë prej kohësh filantropë dhe kanë përdorur pasurinë e tyre me 10 shifra për mirë. Rob, presidenti i Granite Telecommunications dhe pjesërisht pronar i Boston Celtics, thuhet se ka rreth 5 miliardë dollarë.

Çifti i ka dhënë më parë organizatave të njohura, si Spitali i Fëmijëve në Boston dhe Alma Mater Rob, Kolegji Connecticut, por këtë herë ata po mbështesin bamirësi në bazë. Shumica e donacioneve do të shkojnë drejt krijimit të fondeve në organizata të ndryshme jofitimprurëse. Ky grup parash në thelb funksionon për të ofruar mbështetje afatgjatë për marrësit, shumë prej të cilëve kanë të ardhura vjetore më pak se 5 milionë dollarë.

"Këto janë organizata të shkëlqyera, me ndikim, por ato janë në krah dhe një lutje,"

tha Rob për Forbes . "Ata nuk kanë siguri financiare."Hales shkroi çekun e tyre të parë të dhurimit në Mars në Qendrën e Kafshëve të Egra të Anglisë. Në fund të Shtatorit, çifti kishte dhuruar 28.5 milionë dollarë për 29 organizata që synonin gjithçka, nga çështjet mjedisore deri te kanceri.


Hales kanë bërë gjithashtu premtime për 11 organizata të tjera jofitimprurëse, që do të thotë se ata duhet të ndajnë fonde në 12 të tjera përpara Dhjetorit për të arritur qëllimin e tyre. Çifti shpreson se marrësit do të investojnë 1 milion dollarë në mënyrë që shuma të rritet me kalimin e kohës.


Organizatat jofitimprurëse janë goditur veçanërisht rëndë gjatë pandemisë, por, për fat të mirë, Hales nuk janë të vetmit miliarderë që dhurojnë pasurinë e tyre për bamirësi. Vetëm muajin e kaluar, themeluesi miliarder i Patagonisë, Yvon Chouinard ,dhuroi kompaninë me besim një organizate jofitimprurëse, për të drejtuar të ardhurat e saj drejt luftës kundër ndryshimeve klimatike.Sipas The New York Times , Patagonia bën rreth 100 milionë dollarë fitim në vit, që rezulton të jetë gati 2 milionë dollarë në javë. Nëse do të ishte një konkurs, Chouinard do të mundte familjen Hales.


Artikulli marrë nga :https://robbreport.com/lifestyle/news/rob-karen-hale-donate-charity-1234758772/

552 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page