top of page
2023.PNG

LIGJI I SUKSESIT NE 16 MËSIME-Napoleon Hill

LIGJI I SUKSESIT NE 16 MËSIME

Mësimdhënia, për herë të parë në historinë e botës,vjen si një filozofi e vërtetë, mbi bazën e së cilës u ndërtua Suksesi Personal


_DSC3209

Ligji i Suksesit ishte pararendës i librit Mendo dhe Pasurohu nga Napoleon Hill. Hill ishte i njohur për Hulumtimet që ka bërë lidhur me dallimin e milionerëve dhe njerëzve të zakonshëm. Të gjashtëmbëdhjetë Mësimet në këtë libër në mënyrë të përkryer kristalizojnë çdo gjë që ju do të duhet të dini për të pasuar sukses gjatë këtyre kohërav  të vështira ekonomike. Shumë nga librat që sot janë në shitje sa I përket vetë-ndihmës I kanë marë konceptet themelore nga ky libër. Sekreti, Fuqia e Mendimit Pozitiv, Milioneri, Ligji I Tërheqjes të gjithë I kanë marrë konceptet bazike nga kjo punë e jashtëzakonshme. Tani ju mund ti merni ato nga burimi. Njëherë që të lexoni këtë libër ju do të kuçtoni se çfarë ju jep disa njerëzve përparësinë të jenë  mbi të tjerët. Duke I ndjekur këtë këshilla edhe ju do të jeni në majë. Është koha të ndaloni së menduari si si do të ishe të jeini I pasur dhe të filloni të dini. Ky libër ka ndryshuar shumë jetëra de mund të ndryshojë edhe jetën tuaj!

Dedikuar:

ANDREW CARNEGIE,

që sugjeroi botimin e këtij kursi;

HENRY FORD

i cili u befasua nga ky kurs, që kishte në themel

të tij 16 mësime për arritjen e suksesit, si dhe

Edwin C. BARNES

bashkëpunëtor me Thomas A. Edison-in,

miqësia e ngushtë me të cilin gjatë një

periudhe prej më shumë se pesëmbëdhjetë

vjetësh, e ndihmoi autorin “për të vazhduar”

me analizimin e një larmie të madhe pasojash

dhe humbjesh të përkohshme në këtë kurs.

“Kush tha se nuk mund të bëhet?

Çfarë fitoresh ka arritur në jetën

e tij njeriu, që e bëjnë atë të aftë të

gjykojë të tjerët”?

Napoleon Hill

Qëllimi i kursit të Ligjit të Suksesit është t’ju mundësojë të zbuloni, se si ju mund të bëheni më të aftë në profesionin a fushën tuaj. Nëpërmjet këtij kursi, ju do të arrini të analizoni veten dhe do të arrini të klasifikoni të gjitha cilësitë tuaja, në mënyrë që ju të mund t’i organizoni dhe të bëni më të mirën duke i përdorur ato. Ju ndoshta nuk e pëlqeni punën tuaj, por ekzistojnë dy mënyra se si mund të largoheni nga ajo punë. Njëra mënyrë është që të shfaqni pak interes në atë që jeni duke bërë, duke u dukur se po bëni mjaftueshëm për aq sa merrni. Shumë shpejt ju do ta gjeni një mënyrë për të dalë nga kjo gjendje, sepse kërkesat për shërbimet tuaja do të pushojnë. Mënyra tjetër dhe më e mira është duke e bërë veten tuaj aq të dobishme dhe efikase në atë që jeni duke bërë aktualisht, sa mund të tërhiqni vëmendjen e atyre që kanë fuqinë t’ju promovojnë në një punë më të përgjegjshme dhe e cila mund të jetë shumë më e pëlqyer për ju. Është privilegji juaj të bëni zgjedhjen tuaj për mënyrën si do të vazhdoni. Përsëri ju kujtoj rëndësinë e leksionit të nëntë të këtij kursi, nëpërmjet të cilit ju mund të mbroni veten nga kjo “mënyrë më e mirë” e promovimit të vetes suaj. Qindra njerëz u larguan nga miniera më e madhe e bakrit “Calumet” pa e zbuluar atë. Vetëm një njeri i vetmuar e përdori “imagjinatën” e tij, gërmoi vetëm pak metra poshtë në tokë, aty ku kishin gërmuar të tjerë para tij, investigoi dhe zbuloi depozitën më të madhe dhe të pasur të bakrit në botë. Ti edhe çdo person tjetër ecni, në një kohë ose një tjetër, mbi minierën tuaj “Calumet”. Zbulimi është një çështje e investigimit dhe e përdorimit të “imagjinatës”. Ky kurs në pesëmbëdhjetë ligje të suksesit mund t’ju udhëheqë në rrugën tuaj drejt minierës “Calumet” dhe ju mund të habiteni kur të zbuloni se keni qëndruar në këmbë mbi këtë minierë të pasur, në punën tuaj që kryeni çdo ditë. Në leksionin e tij “Acres of Diamonds”, Russell Conwell na tregon se ne nuk duhet të kërkojmë mundësi në distancë, por duhet t’i kërkojmë dhe mund t’i gjejmë aty ku ne po qëndrojmë! Kjo është një e vërtetë shumë e vlefshme për t’u mbajtur mend.

KJO ËSHTË E VËRTETA ME VLERË TË MADHE, E CILA DUHET MBAJTUR MEND!

– NAPOLEON HILL –

PërmbajtjaParathënie nga autori                                                    9

Hyrje Mendja mjeshtërore                                                               13

Mësimi I     Qëllimi kryesor i përcaktuar                                   72

Mësimi II    Vetëbesimi                                                                    105

Mësimi III   Shprehia e kursimit                                                 143

Mësimi IV Iniciativa dhe lidershipi                                         177

Mësimi V Imagjinata                                                                      214

Mësimi VI   Entuziazmi                                                                253

Mësimi VII Vetëkontrolli                                                           290

Mësimi VIII Shprehia e të punuarit më shumë sesa paguheni  327

Mësimi IX Personaliteti i këndshëm                                                      362

Mësimi X Mendimi i saktë                                                                          394

Mësimi XI   Përqendrimi                                                                            434

Mësimi XII Bashkëpunimi                                                                       471

Mësimi XIII dështimi                                                                                505

Mësimi XIV Toleranca                                                                            531    

Mësimi XV Rregulla e artë                                                                   551

Qe te siguroni kopjen tuaj  regjistrohuni në këtë link:

Nese nuk mund te paguani me viza kartelet te opcionet t pageses klikoni transfer bankar.

Kur te keni perfunduar regjistrimin do te ju kontaktojmë për mënyrat tjera të pagesës.

Shihemi në sukses

Mimoza Thaqi

Ose kontaktoni ne email per çdo pyetje tjetër: mimoza88@yahoo.com


_DSC3238

_DSC3194

_DSC3238
40 views0 comments

コメント


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page