top of page
2023.PNG

Mësimi nr 4 Nga Kevin Trudeau

Ka gjëra që bëjnë njerëzit e suksesshëm, të cilët njerëzit e pasuksesshëm nuk i bëjnë. Ekziston një mënyrë e të folurit dhe përdorimit të fjalëve që njerëzit e suksesshëm përfshijnë në të cilën njerëzit e pasuksesshëm nuk e bëjnë. Njerëzit e suksesshëm mendojnë në një mënyrë të caktuar. Njerëzit e pasuksesshëm mendojnë në një mënyrë tjetër. Nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet të bëni atë që bëjnë njerëzit e suksesshëm, të flisni ashtu siç flasin dhe mendojnë njerëzit e suksesshëm siç mendojnë njerëzit e suksesshëm.


Së pari ju duhet të dini dallimet. Atëherë ju duhet të zhvilloni këto "zakone suksesi".


Njerëzit e suksesshëm bëjnë gjithmonë atë që njerëzit e tjerë nuk janë të gatshëm të bëjnë.


Njerëzit e suksesshëm bëjnë gjithmonë atë që njerëzit e tjerë po flasin.


Një tipar kryesor i përbashkët i njerëzve të suksesshëm është se ata ndërmarrin veprime dhe një zakon të "Bëje TANI". Ky është mentaliteti. Ky është "mentaliteti milioner". Njerëzit e suksesshëm nuk presin që të gjitha kushtet të jenë perfekte. Të veprosh sot në një plan të mirë është më mirë sesa të veprosh nesër në një plan të përsosur. Merrni zakonin e "bërjes tani".


Disa veprime të zakonshme që bëjnë njerëzit e suksesshëm përfshijnë shënimin e asaj që duan të arrijnë. Ata nuk mendojnë vetëm për atë që duan. Ata e shkruajnë atë. Pastaj ndërmerrni disa veprime menjëherë. Ky veprim mund të jetë të bëni një telefonatë për të marrë më shumë informacion, ose të bëni disa kërkime në internet, ose thjesht të vendosni disa skedarë në kompjuter ose në kabinetin e tyre të regjistrimit për projektin. Ata bëjnë diçka.


Ata shkruajnë një "listë për të bërë" të gjërave që duhet bërë për të filluar lëvizjen drejt qëllimit të tyre.


Këtu është një sekret. Kur shkruani listën tuaj për të bërë, mbani "për të bërë" të thjeshta dhe bëjini ato në mënyrë që ato të arrihen shpejt. Mos harroni, suksesi krijon besim. Besimi krijon aktivitet. Aktiviteti krijon zakone të suksesshme, gjë që krijon sukses. Pastaj cikli vazhdon. Suksesi këtu është përfundimi i një cikli veprimi. Prandaj, është e rëndësishme të krijoni gjëra për të bërë, të cilat mund të fillojnë dhe përfundojnë me lehtësi. Merrni objektiva të mëdha dhe ndani ato në veprime të vogla që mund të arrihen shpejt.


Për shembull: nëse qëllimi juaj është të pastroni dhe organizoni garazhin tuaj, mund të vendosni hapa shumë të vegjël veprimi në mënyrë që të "hani elefantin një kafshatë të vogël në të njëjtën kohë". Lista juaj fillestare e hapave të veprimit mund të duket kështu:


Vendosni për ditën dhe orën e fillimit dhe caktoni 15 minuta për të ndërmarrë veprime atë ditë dhe atë orë.

Shikoni përreth dhe kontrolloni situatën.

Merrni disa kuti që mund të përdoren për të paketuar dhe organizuar

Merrni disa qese plehrash

Merrni disa kosha plehrash

Merrni 15 minuta dhe kaloni nëpër disa sende në garazh, një nga një, duke vendosur nëse duhet hedhur ose mbajtur.Siç e shihni, çdo hap është i lehtë për tu realizuar dhe kërkon pak kohë. Sa herë që filloni dhe përfundoni një cikël veprimi keni një "fitore", një "sukses". Kjo ju motivon dhe frymëzon. Rrit besimin dhe shton dëshirën tuaj për të ndërmarrë më shumë veprime.


Gjithashtu, pasi të keni kryer një detyrë të thjeshtë, do të dini më shumë se çfarë nevojitet për të bërë në të vërtetë. Kështu që lista juaj e "për të bërë" mund të ndryshojë, modifikohet dhe ju mund t'i shtoni gjëra asaj.


Provoni këtë metodë të thjeshtë. Është vendi ku filloni udhëtimin tuaj për të arritur ëndrrat tuaja. Ti mund ta besh. Mund të bësh, të kesh dhe të jesh çfarë të duash, për sa kohë që ke njohurinë se MUND ta bësh. Vendosni qëllimet tuaja aq të mëdha sa të emocionoheni dhe aq të vogla sa të dini se mund t'i arrini ato.


Shume dashuri.

Shoku yt,

Kevin TrudeauS

282 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page