top of page
2023.PNG

Mbreti dhe i Reckosuri

Edhe nje histori dhe ju le per sonte...jam lodhur sot shume pune kam kryer...Ishte nje mbret i ri dhe shumë i mirë..gjithë populli e donte shumë dhe i dërgonin dhurata...Një ditë vjen një plak i rreckosur..dhe ju thotë rojeve se do ta takoj mbretin që ta falënderojë për punën e tij të palodhshme...

Edhe pse ata mundohen ta ndalin ai insiston dhe e dëgjon mbreti...I thotë urdhëro..çna sjell vizita e juaj?

Plaku i tha të falënderoj shumë dhe për këtë rast të kam sjell një shalqi..(Bostan)Mbreti e falënderoi sepse ishte mbret i sjellshëm dhe i dashur (edhe pse nuk i pëlqente shalqinjtë aspak) për të mos ia prishur qejfin plakut e morri dhuratën dhe përcolli plakut...Pasi përcolli plakun,mori shalqirin dhe e hodhi nga dritarja...

Të nesërmen plaku erdhi përëri me një shalqi tjetër në dorë...Ndodhi e njëjta, Mbreti i rii ishte i sjellshëm me plakun dhe përsëri nuk i tregoi se nuk i pëqen shalqinjtë...Kjo vazhdoi për një muaj rresht...Çdo ditë...plaku sillte shalqi...Mbreti i hudhte në dritare...Një ditë kur erdhi plau me shalqirin në dorë..një majmun i mbretit kërceu preku shalqirin dhe shalqiri ra në tokë u bë copë copë....Dhe nga shalqiri dolën Xhevahir....u mbush dyshemeja..Atëherë Mbreti vrapoi të shikoj në Dritare dhe pa një kodrinë me diamant....e ndërtuar nga shalqinjtë që i hodhi....

Kjo histori do të tregojë se ....Suksesi ( është shumë herë i maskuar)....DHe varet nga ne sa do të kemi durimin të besojmë në ZOT....

Published by Mimoza Taqi · April 26, 2014 at 12:05 AM
153 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page