top of page
2023.PNG

Nëse keni qenë viktimë e guximit të humbur, entuziazmit të dobët dhe mungesës së vetëdisiplinës...

Pas suksesit të bestsellerit të tij historik të vitit 1937, "Mendo dhe bëhu i pasur", Napoleon Hill shkroi "Mposhtja e Djallit", një ekspoze mbi metodat që "djalli" përdor për të kapur dhe kontrolluar mendjet e qenieve njerëzore.


Duke eksploruar thellësitë më të thella të psikologjisë së motivimit për të kuptuar

pse kaq shumë individë, duke përfshirë edhe veten, nuk mund të gjejnë iniciativën dhe guximin që u nevojiten për të zbatuar vazhdimisht filozofinë e arritjeve individuale, Hill shkoi aq larg sa të intervistonte vetë "djallin".Rrëfimi që rezultoi nga "djalli" e bëri këtë libër kaq të diskutueshëm sa mbeti i pabotuar për më shumë se 70 vjet. Tani është radha juaj të thyeni kodin e "djallit" dhe të çliroheni nga metodat e fshehura të kontrollit që çojnë në shkatërrim.


Në këtë riprodhim të tekstit të plotë të dorëshkrimit origjinal të Hill është paraqitur natyra e saktë e fuqisë me të cilën "djalli" çarmatos qeniet njerëzore me frikë, zvarritje, zemërim dhe xhelozi, në mënyrë që ata të mos arrijnë potencialin e tyre të plotë. Kjo është e njëjta fuqi që paralizoi miliona individë me frikë dhe dëshpërim gjatë Depresionit të Madh dhe vazhdon t'i pengojë njerëzit nga ëndrrat e tyre.Vetëkënaqësia dhe mediokriteti nuk janë çështja kryesore; ato janë simptoma të sëmundjeve më të thella që ne jemi të kushtëzuar nga shoqëria t'i pranojmë. Por ju duhet të hapni mendjen tuaj për të marrë njohuri dhe të merrni parasysh faktet që mund të mos harmonizohen me bindjet tuaja personale, në mënyrë që të keni akses në një të vërtetë më të madhe që, siç tha Hill në parathënien e tij origjinale, “do të nxjerrë harmoninë nga kaosi në këtë epokë zhgënjimi dhe frustrimi dhe frikë."


Nëse keni qenë viktimë e guximit të humbur, entuziazmit të dobët dhe mungesës së vetëdisiplinës, nëse jeni të demoralizuar dhe të rrënuar nga frika, ankthi, mbytja ose apatia, shtatë parimet e lirisë të detajuara në këtë libër paralajmërojnë shpengimin tuaj. Më në fund do të bëheni të pavarur nga shkaqet e dështimit dhe mjerimit, do të thyeni lidhjet e zakoneve shkatërruese dhe do të zhbllokoni sekretin e një ligji natyror aq domethënës sa ligji i gravitetit, në mënyrë që të mund ta mposhtni djallin një herë e përgjithmonë.


Ky libër tashmë është në gjuhën shqipe, i përkthyer nga Mimoza Thaqi. Ky udhërrëfyes do t'ju shpëtoj nga cdo mendim negativ që prodhon truri juaj.

160 views0 comments

Commenti


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page