top of page
2023.PNG

Nëse vërtet dëshironi të jeni si dikush tjetër, duhet ta bëni prioritetin tuaj Zhvillimin Personal.

Bëhu versioni më i mirë i vetes. Ka kaq shumë popuj që mund të dëshironi të bëheni si ata. Por a e keni pyetur ndonjëherë veten se kush dëshiron të jetë si ju? Apo keni menduar të bëheni kushdo që dëshironi të jeni në jetë? Përmirësimi i karakterit tuaj për t'iu përshtatur atij që dëshironi të jeni do të jetë më mirë sesa të dëshironi të bëheni dikush tjetër.Sepse mund të mos dini gjithçka për personin që dëshironi të bëheni. Ndoshta ngaqë e keni parë atë duke treguar mirësi, keni vendosur të jeni si ai ose ajo. Por këtu ka një rrezik, si do ta kuptoni nëse një person i tillë nuk është në të vërtetë i sjellshëm në jetë. Le të themi se ai ose ajo po e bënte këtë për t'i bërë përshtypje dikujt, a do të vazhdoni akoma dhe të rregulloni karakterin tuaj për t'iu përshtatur një personi të tillë? Me siguri që nuk do të jetë një ide e mirë. Pra, le të shohim se si mund ta bëni atë në mënyrën e duhur.


Në fakt do të thotë, në vend që të kërkoni nga dikush që të bëhet tamam si ai ose ajo. Pse nuk e përmirësoni karakterin tuaj me atë të një personi të tillë? Në fund të fundit, ju jeni personi më i rëndësishëm në botën tuaj. Dhe fakti që ju dëshironi të bëheni si dikush nuk ju bën atë person. Ju mund të kopjoni vetëm disa karaktere ose tipare nga të tjerët, por nuk mund të jeni kurrë tamam si ata. Pra, në vend që të vlerësoni njerëzit në rrugë, pse të mos jeni ju…


Versioni më i mirë i vetes. Nëse vërtet dëshironi të jeni si dikush tjetër, duhet ta bëni prioritetin tuaj zhvillimin personal. Dhe bëni çdo përpjekje që do të duhet për të lënë disa zakone dhe për të zgjedhur të reja. Kjo është shumë e vështirë për t'u bërë sepse kur formohet një zakon, është vërtet e vështirë të heqësh qafe atë. Dhe shkencëtari ka vërtetuar se ju mund të eliminoni plotësisht një zakon që keni krijuar. Mund ta zëvendësoni vetëm me një tjetër, kjo ndodh sepse zakonet kur ndodh vazhdimisht formojnë një molekulë në mendje. Por mos lejoni që kjo t'ju trembë, ju mund ta bëni atë dhe…


Unë dua që ju të jeni versioni më i mirë i vetes. Nuk ka asgjë në këtë botë që është e pamundur për ju të bëni. Ju mund të bëni pothuajse çdo gjë që keni një dëshirë të zjarrtë për të bërë. Por ka gjëra të tjera që kërkojnë një përpjekje shumë të madhe dhe disiplinë personale në jetë. Heqja dorë nga një zakon është një nga detyrat më të vështira me të cilat përballemi të gjithë njerëzit. Sepse është si të riprogramoni mendjen tuaj që ajo të mos kryejë më disa funksione. Dhe me mend se si shkon shprehja "Ai që ka pushtuar mendjen e tij ka pushtuar botën". Por sido që të jetë rasti është vetëm…


Shkeputur nga : https://successismoney.com/be-the-best-version-of-yourself/

131 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page