top of page
2023.PNG

Nje Poeme e Charlie Chaplin ne ditelindjen e tij te 70:

Nje Poeme e Charlie Chaplin ne ditelindjen e tij te 70: As I Began to Love Myself

Sapo kisha filluar të dua veten time ZBULOVA se ankthi dhe vuajtja emocionale janë vetëm shenja paralajmëruese që unë po jetoj kundër së vërtetës sime. Sot, unë e di, kjo është " ORIGJINALITET".

Sapo kisha filluar të dua veten time kam kuptuar se sa shumë ajo mund të ofendoj dikë Si unë të përpiqesha të detyroj dëshirat e mia mbi këtë person, edhe pse e dija se koha ende nuk ishte e duhura dhe personi ende nuk ishte I gatshëm, edhe pse mendoja se ky person ishte unë. Sot unë këtë e quaj “RESPEKT”. Sapo kisha filluar të dua veten time unë nuk dëshiroj një jetë më ndryshe, dhe mund të shikoja se çdo gjë që më rrethon mua më thëriste për tu rritur. Sot këtë e quaj “PJEKURI”. Sapo kisha filluar të dua veten time unë kuptova se në çdo rrethanë, unë jam në vendin e duhur në kohën e duhur dhe çdo gjë ndodh saktësisht në momentin e duhur. Kështu që unë mund të ri I qetë. Sot këtë e quaj “VETË-BESIM”. Sapo kisha filluar të dua veten time unë NDALOVA të vjedh kohën time, dhe unë ndalova në hartimin e projekteve të mëdha për të ardhmen. Sot, unë vetëm bëj atë që më sjell gëzim dhe lumturi, gjëra që dua të bëj dhe që e gëzojnë zemrën time, dhe i bëj në mënyrën time dhe në ritmin tim. Sot unë e quaj atë "THJESHTESI". Sapo kisha filluar të dua veten time unë lirova veten nga çdo gjë që nuk është e mirë për shëndetin tim - ushqimin, njerëzit, gjërat, situatat dhe çdo gjë që tërhoqi Dhe më largoi nga vetja ime. Në fillim unë e quaja këtë qëndrim egoizëm i shëndetshëm. Sot unë e di se është "DASHURIA E PËR VETEN". Sapo kisha filluar të dua veten time unë nuk mundohem më që gjithnjë të kem të drejtë, edhe GABOJA SHUM[ PAK. Sot e Zbulova se kjo është “MODESTI”. Sapo kisha filluar të dua veten time unë refuzoj të jetoj në të kaluarën dhe të merakosem për të ardhmen. Tani, unë vetëm jetoj për momentin, ku çdo gjë po ndodh. Sot unë jetoj çdo ditë, nga dita në ditë, dhe unë e quaj atë "PERMBUSHJE". Sapo kisha filluar të dua veten time unë e kuptova se mendja ime mund të më shqetësoj mua dhe kjo mund të më sëmurë. Por kur unë u lidha mendjen me zemrën time, ajo u bë një ALEAT I fuqishëm imi. Sot unë e quaj këtëlidhje "URTIA E ZEMRËS". Ne nuk duhet të frikësohemi nga argumentet, konfrontimeve apo çdo lloj të problemeve me veten apo të tjerët. Edhe yjet përplasen, dhe nga thyerja e tyre lindin botë të reja.Sot unë e di se kjo është "JETA"!




209 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page