top of page
2023.PNG

Pse duhet të kujdeseni për trupin dhe shëndetin tuaj... lexo me kujdes artikullin e më poshtëm.

Problemet shëndetësore, qoftë edhe ato të vogla, mund të ndërhyjnë apo edhe të lënë në hije aspekte të tjera të jetës suaj. Edhe çështjet relativisht të vogla shëndetësore si dhimbjet, dhimbjet, letargjia dhe dispepsi ndikojnë në lumturinë dhe nivelet tuaja të stresit. Një mënyrë për të përmirësuar aftësinë tuaj për të përballuar stresin dhe për t'u ndjerë më mirë është të bëni një angazhim ndaj zakoneve më të shëndetshme .Zakonet e këqija shëndetësore mund të shtojnë stresin në jetën tuaj dhe gjithashtu të luajnë një rol në atë se sa mirë jeni në gjendje të përballoni stresin. Stresi që vjen nga shëndeti i dobët është i rëndësishëm. Sfidat shëndetësore ndikojnë edhe në fusha të tjera të jetës suaj. Problemet shëndetësore mund t'i bëjnë detyrat e përditshme më sfiduese, të krijojnë stres financiar dhe madje të rrezikojnë aftësinë tuaj për të fituar jetesën.


Stresi në vetvete mund të përkeqësojë çështjet shëndetësore nga ftohja e zakonshme deri te gjendjet dhe sëmundjet më serioze, kështu që mbajtja e zakoneve të shëndetshme mund të shpërblehet në planin afatgjatë. Ky artikull shqyrton disa zakone të shëndetshme që kanë një ndikim pozitiv në jetën tuaj.


Hani një dietë të shëndetshme për arsyet e duhura.

Në vend qëhani siç duhet vetëm për premtimin për t'u dukur më mirë me xhinse, ju duhet gjithashtu të angazhoheni për të ngrënë ushqime që do të rrisin nivelet tuaja të energjisë dhe do ta mbajnë sistemin tuaj të funksionojë pa probleme. Kjo është për shkak se ajo që hani jo vetëm që mund të ndikojë në shëndetin tuaj afatshkurtër dhe afatgjatë, por mund të ndikojë në nivelin tuaj të stresit...


Bëjeni gjumin prioritet.

Gjumi mund të ketë një ndikim serioz në shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Përkushtohuni për të fjetur mjaftueshëm gjatë natës. Nëse nuk keni bërë gjumë të mjaftueshëm, mund të jeni më pak produktivë, më pak të mprehtë mendërisht dhe përndryshe më të prirur ndaj efekteve të stresit...


Gjeni një zakon fitnesi që funksionon për ju.

Të gjithë kemi dëgjuar këshillat për të ngrënë siç duhet dhe për të ushtruar, por mund të jetë e vështirë të përshtatesh në stërvitje me një orar të ngjeshur, veçanërisht kur ndihesh i rraskapitur nga stresi. Një strategji efektive për ta bërë palestrën pjesë të rregullt të jetës suaj është të ndërtoni një zakon ushtrimesh rreth zakoneve tuaja të tjera - ose bashkëngjitni një stërvitje në rutinën tuaj të mëngjesit, zakonet tuaja të drekës ose ta bëni atë një pjesë të rregullt të mbrëmjes suaj - e kuptoni idenë ...


Shikoni çfarë vendosni në trupin tuaj.

Shmangni futjen e substancave të pashëndetshme në trupin tuaj; nikotina, alkooli i tepërt dhe madje edhe kafeina e tepërt mund të dëmtojnë shëndetin tuaj në planin afatgjatë, por gjithashtu t'ju bëjnë të ndiheni të keq në përgjithësi në jetën tuaj të përditshme...


Artikulli shkëputur nga:https://www.verywellmind.com/79 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page