Pse njerezit vuajnë? Sepse e kane harruar Zotin.😓

Mimoza Thaqi

March 19, 2018 at 9:41 PM ·

Pse njerezit vuajnë? Sepse e kane harruar Zotin.😓

Jo që kemi harruar Zotin, por kemi harruar se e kemi harruar!Çfarë është lutja? Lutja është të jesh me Zotin, të ulesh me Zotin dhe të hapish zemren me Zotin dhe i lutesh Zotit. Lidhje shpirtërore me Zotin.


Eshte e mrekullueshme te jesh me Zotin, i kthen shpinen Botes. Je me Zotin me mrekullite e tij, ndonjehere e degjon Zotin. Pse ai nuk i pergjigjet lutjeve sepse ai ju degjon juve.


Ndonjehere vetem do te degjoje se si ti kerkon gjera. Nuk te pergjgjet sepse do ta degjoj se si ti i flet atij i kerkon atij. Sepse nuk ka asgje me te embel per Zotin se sa qenia njerezore zemra e te cilit e kerkon Zotin dhe i thote te lutem i dashuri ime me ndihmo. Profetit Muhamed i donte shume syte e njeriut qe shkelqenin ne lutje.


Kur qenia njeri lutet ka aq shume drite ne syte e tyre dhe ti e sheh hyjnoren te ata, dhe papritmas ti thua prandaj jemi ne ketu, sepse sheh driten te tjetri dhe kjo eshte mrekullia. Ne jemi ketu epr ta lavderuar Zotin. Kjo eshte nje nga arsyet e thella te ekzistences sone, vetem te lavderojme Zotin.

Nëse njëra ëndërr tu vra, vazhdo beso në një ëndërr tjetër.


Nuk duhet njerezve te ju marrish problemet, sepse permes problemeve ata riten.


Mes fërkimit te drites dhe eresires ne ritemi!

Eshte nje keqkuptim i madh ne fjalen Xhihad, Xhihad eshte lufte e shenjtë, është Xhihadi i madh dhe ai i vogel,


XHihadi i madh është lufta kundrejt vetes sone të ulët, lufta kundrejt epshit, fuqisë për pushtet, lakmisë, zilis, xhelozise, frikes ...


Dhe këto duhet ti luftohen sepse nuk mundet aty për aty te transformohesh dhe të bëhesh i mirë dhe i dashur.


Duhet ta luftosh dhe shpesh eshte nje proces shume i dhimbshem dhe ndonjehere duket si nje lufte deri ne vdekje.


Prandaj ata qe kane pak kuptim per anen shpirterore duhet te fillojne dhe te japin njerezimit, te bejne te mira per njerezit.

Njerezit kane me shume frike nga drita e tyre, fuqia e tyre se sa nga erresira.


Sepse po te vinin ne pah driten e tyre ata do te duhej te ishin te pjekur ( te ritur) dhe eshte pergjegjesi te jesh i ritur e shumica preferojne te jene femije dhe te fajesojne dike tjeter.


Por asnjehere nuk eshte faji i dikujt tjeter. Njehere qe merr 100% pergjegjesi per jeten tende eshte fati yt eshte jeta yte.

Askush tjeter smund ta jetoje per ty, askush smund te tingelloje noten tuaj. Secili njeri ka noten e tij te luaje ne simfonine e jetes.

Dhe kur te luhet e ben kontributin e vete qe askush tjeter sdo te mudn te bej. DHe eshte pikelluese kur disa njerez per ndonje arsye vendosin te mos e luajne ate note.


Te qendrojne ne frikerat e tyre, ne ankthet e tyre ne keqardhjen e tyre dhe keshtu humbin jeten e tyre.

Postimi ne fb 2018


537 views3 comments