top of page
2023.PNG

Psikologjia e Suksesit 2"Si të harroni brengat dhe të gjeni kënaqësi në jetë" nga Dale CarnegiePsikologjia e Suksesit  2"Si të harroni brengat dhe të gjeni kënaqësi në jetë" nga Dale Carnegie

Këto janë disa nga mësimet e librit :

1. Jetoni në "Ndarje të ngushta të ditës": Carnegie sugjeron të përqendroheni në ditët e sotme, duke u marrë me  sfidat e çdo dite pa u shqetësuar për të kaluarën apo të ardhmen.

2. Mos u shqetësoni për të ardhmen: Autori këshillon kundër shqetësimit të tepruar për atë që mund të ndodhë në të ardhmen, pasi mund të shkaktojë stres dhe ankth të panevojshëm.

3. Thyejeni zakonin e shqetësimit: Carnegie ofron teknika për të thyer ciklin e shqetësimit, duke përfshirë mbledhjen e fakteve, analizimin e problemeve dhe marrjen e vendimeve.

4. Bashkëpunoni me të pashmangshmen: Pranimi se disa gjëra janë jashtë kontrollit tuaj dhe të mësuarit për t'u përshtatur mund të ndihmojë në uljen e stresit dhe shqetësimit.

5. Vendosni një urdhër "ndalimi" për shqetësimet tuaja: Vendosja e kufijve se sa do të shqetësoheni për një çështje të caktuar mund të parandalojë ankthin e tepruar.

6. Mësoni të relaksoheni: Libri thekson rëndësinë e teknikave të relaksimit për të luftuar stresin, si frymëmarrja e thellë, aktiviteti fizik dhe meditimi.

7. Kultivoni një qëndrim mendor që do t'ju sjellë paqe dhe lumturi: Zhvillimi i një mendësie pozitive dhe fokusimi te mirënjohja mund të përmirësojë mirëqenien tuaj të përgjithshme.

8. Jeni aktivë në jetën tuaj : Carnegie inkurajon lexuesit të qëndrojnë aktivë dhe të angazhuar në jetë, duke ndjekur interesat dhe pasionet e tyre.

9. Mos lejoni që brumbujt t'ju rrëzojnë: Autori përdor një metaforë për të mos lejuar që shqetësimet e vogla të grumbullohen si "brumbujt" dhe në vend të kësaj t'i trajtojë ato menjëherë.

10. Numëroni bekimet tuaja: Praktikimi i mirënjohjes dhe njohja e aspekteve pozitive të jetës suaj mund të ndihmojë në uljen e shqetësimit dhe rritjen e lumturisë.

11. Mësoni të falni: Libri sugjeron që refuzimi për të falur dhe mbajtja e inatit mund të dëmtojë mirëqenien tuaj mendore dhe emocionale.

12. Rregulli i Artë për të mposhtur shqetësimet: Trajtoni të tjerët ashtu siç dëshironi të trajtoheni dhe mbani marrëdhënie pozitive.

Në përgjithësi, "Si të ndaloni së shqetësuari dhe të filloni të jetoni" ofron këshilla dhe strategji praktike për të reduktuar shqetësimin, për të lehtësuar stresin dhe për të bërë një jetë më të përmbushur dhe paqësore.

Çmimi 5€

Posta për Kosovë 2€

Shqipëri 5€

Maqedoni 1e0 den.

Iampower.al

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page