top of page
2023.PNG

Psikologjia e Suksesit 3 "Si të zhvilloni mjeshtërinë e oratorisë dhe si të fitoni vetëbesimin "


Psikologjia e Suksesit 3 "Si të zhvilloni mjeshtërinë e oratorisë dhe si të fitoni vetëbesimin " nga Dale Carnegie

Principet e Psikologjisë së Suksesit të Dale Carnegie dhe mjeshtërisë së oratorisë.

Këtu janë 10 mësime të rëndësishme:

1. Ndërtoni marrëdhënie të mira: Mësimi i parë është të mësoni si të krijoni marrëdhënie të mira me të tjerët. Përdorni aftësinë tuaj për të dëgjuar aktivisht dhe tregoni interes ndaj personave që takoni.

2. Përdorni gjuhën e trupit: Një përqendrim i veçantë në komunikimin joverbal është thelbësor për të bërë një përshtypje të mirë. Përdorni gjuhën e trupit dhe kontaktin vizual për të komunikuar më mirë.

3. Mësojeni artin e oratorisë: Nënvizojini aftësitë tuaja të foljes në mënyrë që të bëheni një orator i njohur. Përdorni thënjet e fuqishme dhe teknikat e mbajtjes së fjalimeve për të bindur dhe frymëzuar audiencën.

4. Vendosni qëllime të qarta: Përcaktoni qëllimet tuaja dhe ndiqni një plan të strukturuar për të arritur suksesin. Përfitoni nga të arriturat dhe mësoni nga dështimet.

5. Dëgjoni me kujdes: Mësoni artin e dëgjimit aktiv. Kur dëgjoni të tjerët me vëmendje, ju krijoni lidhje më të thella dhe merrni informacion të rëndësishëm.

6. Zhvilloni vetëbesimin: Përdorni afirmimin pozitiv dhe përsëritjen e qëllimeve për të rritur vetëbesimin tuaj. Mësimi i vetëvlerësimit është një pjesë kyçe e suksesit.

7. Mësoni nga të tjerët: Studioni suksesin e njerëzve të tjerë dhe merrni mësim nga eksperiencat e tyre. Shfrytëzoni historitë e tyre të suksesit si burim frymëzimi.

8. Përmirësojeni aftësitë tuaja ndërkulturore: Mësoni të kuptoni dhe të komunikoni me efikasitet me njerëz të kulturave të ndryshme. Kjo ju ndihmon të keni marrëdhënie më të mira ndërkulturore.

9. Kujdesuni për sjelljen tuaj: Aftësitë ndërkulturore janë thelbësore, por edhe sjellja juaj është shumë e rëndësishme. Mësoni si të komunikoni me respekt dhe kujdes ndaj të tjerëve.

10. Vazhdoni të mësoni dhe të zhvilloheni: Edukimi dhe zhvillimi personal janë procese të vazhdueshme. Mos ndaleni kurrë të mësoni dhe të përmirësoheni veten tuaj.

Këto mësime janë themeli i arritjes së suksesit në karrierë dhe jetë. Duke i ndjekur ato, mund të ndërtoni vetëbesimin, të komunikoni më mirë dhe të arrini suksesin që dëshironi.

Çmimi 5 €

Posta për Kosovë 2 €

Shqipëri 5€

Maqedoni 130 den.

Iampower.al

23 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page