top of page
2023.PNG

Seminari i rradhës në Iam Power LIDERSHIPI DHE FUQIA

LAJMERIM!


logo e seminarit

Seminari i pestë me rradhë në Iam Power

LIDERSHIPI DHE FUQIA

SEMINARI I RADHËS NË IAM-POWER ME PERSONALITETE TE FUQISHME SHQIPTARE…

Z. Naim Dedushaj PhD,Drejtor ne investimet e Diaspores,Ministria e Diasporës Republika e Kosovës.z. ILMI BERISHA, Një biznismen shumë i suksesshëm shqiptar që jeton në Amerikë!

Ne mundemi te realizojmë qellimin per te cilin kemi ardhur!

Ne mund ta bejmë krenar te njohurit tanë,mund te ndryshojmë një pjese të mirë te shoqerisë,ne mund te ndryshojme historine e kombit tone,dhe bota nuk do te jete me e njejta,pasi ne kemi vepruar me urdherin me te larte te shpirtit.

Ne mund te ndikojme tek Superfuqite Boterore

Ne mund ti perlotim ata me historite e guximshme ne te cilat ka kaluar kombi ynë,sakrificen,rrezimet dhe ngritjet.

Histori qe nuk i keni degjuar ne televizor dhe as nuk i keni lexuar nëper gazeta.

Historite e prapaskenave ku emri i Kosoves bëhet te dëgjohet ne arenat me te mëdha politike.

Ku levizet nje kontinent i tëre qe ti vije ne ndihmë nje trualli të largët.

Cila ishte kjo fuqi qe cuditi botën?! Cfare ndodhi prapa perdes?! I Am Power vendosi te njihej me keto histori me te cilat brezat e ardhshëm do krenohen per gjakun e tyre Shqiptar.

 Koha jone ka ardhur!


naim dedushaj
11157566_349918288540336_8158009431769097201_o

Ne krenohemi qe ndodhen me mijra histori suksesi te shqiptareve ane e mbane botes.Ne krenohemi me keta njerez qe kane levizur malet, kane zhvendosur oqeane vetem per te qene ne sherbim te vendit te tyre. Ne kemi ftuar dikend i cili ndodhet mes Shqiptareve me te sukseshem qe kane arritur te kene 8 mije puntore ne SHBA. Ai do na tregoje historine dhe punen e bere qe Kosova te ishe e lire nga influencat eksreme te huaja. Nje histori inspiruese qe motivon sa here e sjell ne mendje. Ne jemi te lumtur qe ai na ofroi mbeshtetjen e tij,dhe bashkohemi ne nje mision te perbashket.Ta bejme kete vend te bukur akoma me te bukur. Ai eshte Z. Naim Dedushaj PhD, Drejtor ne investimet e Diaspores, Ministria e Diasporës Republika e Kosovës. Do te jete nje seminar i paharrueshem,ku tregohet se,nese Shqiptaret bashkohen ne nje ide,ata mund dhe patjeter do ta realizojne ate.


naim d


NAIM

Z. Naim Dedushaj PhD,

Drejtor ne investimet e Diaspores,

Ministria e Diasporës Republika e Kosovës.

Aktualisht punon si Drejtor për investime të diasporës dhe Hulumtime në Ministrinë e Kosovës për Diasporë, Naim Dedushaj, përfundoi studimet e tij të doktoraturës në Universitetin e Tiranës më 16 dhjetor 2013 kur ai mbrojti tezën e doktoraturës Diaspora shqiptare dhe rrugetimi i saj nder vite (in engl. The Road of the Albanian Diaspora around the world).Z. Dedushaj ka magjistruar në fushën e Diplomacisë Bashkëkohore (Maltë / Gjenevë). Që prej 25 vjet ai ka punuar  për diasporën shqiptare. Për 10 vjet, në vitet 1990, ai kryesoi Zyrën në Shtetet e Bashkuara (Nju Jork) që përfaqësonte Kosovën dhe Presidentin Rugova. Puna e kësaj çështje eAmbasadës së Kosovës përbëhej nga organizimi e diasporës shqiptare të Kosovës për të mbështetur strukturat shtetërore në Kosovë,për  të mbledhur donacione dhe mbështetje tjetër si dhe lobimin dhe informimin e zyrtarëve amerikanë (Shtëpisë së Bardhë, Kongresi, etj) për të mbështetur shtetin e Kosovës.

Z. Dedushaj ka dy nënshtetësi Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Pas luftës në vitin 1999 ai u kthye në Kosovë për rindërtimin e vendit. Ai u emërua për të krijuar Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe ka shërbyer si Sekretar i Përhershëm i kësaj ministrie. Më vonë ai u bë shef i Zyrës për Çështje Jorezidente.

Ai ishte në rolin vendimtar kur Ministria e Diasporës u krijua. Për shkak të punës së tij të palodhshme me çështjet e diasporës Z. Dedushaj ka marrë pjesë në konferenca të panumërta ndërkombëtare në të gjithë botën. Ai ka botuar gjithashtu gjerësisht, incl. Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe fati i Kosovës, Prishtinë 2006, dhe “Sfidat dhe mundësitë e migrimit shqiptar të Kosovës: fokus të veçantë në angazhimin e diasporës kosovare në procesin e zhvillimit të Kosovës” në DER DONAURAUM Zeitschrift des Institutet für den Donauraum und gjermanishtfolëse, nr. 3/2008, f. 223-233.


468345_297047483701715_335884575_o

10854943_832698706803254_6966332089852223788_o

ELMI BERISHA


12

7

Elmi Berisha eshte nje biznesmen shume I fuqishem shqiptar qe jeton ne Amerike.

Eshte I njohur per popullin shqiptar me se shumti per kontributin e tij te pacmuar ne clirimin e Kosoves.Elmi Berisha ka  mbi 20 vjet ekperience nderkombetare ne transaksione te pasurive te paluajtshme,mbi 15 vjet ekperience ne ceshtjet e brendshme dhe te jashtme politike,I njohur brenda dhe jashte vendit per humanitarizem dhe marreveshje te shumta biznesi.

Ai eshte autori I librit me titullin LIDERSHIP ,I publikuar ne dy gjuhe.

Ka kryer studimet e larta bachelor dhe master shkencor  per Menaxhment ne Madison University,gjithashtu edhe ne Institutin mjeko-ligjor ka marre certificate te perfundimit.

I vlersuar shume ne arenen kombetare dhe nderkombetare me tituj dhe cmime te ndryshme  per kontributin  qe ka dhene per popullin Shiqptar dhe ne biznes.

I vlersuar qytetar nderi dhe fituesi I cmimit “Nene Tereza” nga Presidenti I Shqiperise Regjep Mejdani.

Dekoruar  per promovimin e lidhjeve USA-KOSOVE dhe USA-SHQIPERI nga Bob Dole (2013).

Vlersuar per perkushtimin ne permirsimin e jetes se te tjereve nga Asambleja e New Yorkut.(2008)

Dekoruar nga Xhorxh Bush per kontributin qe ka dhene ne forcimin e lidhjeve mes Amerikaneve dhe Shqiptareve(2004)

Dekoruar per lidership dhe per kontriburint e dhene per lirine e Kosoves nga Ibraim Rugova ne vitin 2004.

Qytetar nderi I Kosoves dhe I mrinjohur per ristaurimin e ndertesave dhe siteve historike etj.

Disa nga bizneset dhe aktivitet  e tij jane keto:

Berisha brothers development &investments group.USA international real estate developer &international investment expert

EmberClear,inc usa&Europe

Managing Director of Europe Future Fuels Inc.Usa& Europe

Keshilltar I larte dhe perfaqsues special I zyres se senatorit Amerikan Bob Dole

Perfaqsues I zyres se Ibrahim Rugoves

Konsulent dhe kreu I bashkepuntoreve per rajonin e Ballkanit


9

2

1

6 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page