top of page
2023.PNG

Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten...Monitorimi i Bisedës suaj me veten.Ushtrimi nr3.

Sot ju mësoni më shumë rreth ndryshimit të mesazheve që i jepni vetes, duke pastruar mendimet negative nga e kaluara, në mënyrë që të mund të jetoni në momentin e tanishëm. Tani që jeni në Ditën 3 të punës tuaj në pasqyrë, po ndieni një lidhje më të ngushtë me mikun tuaj, pasqyren tuaj?


Çdo ditë që praktikoni punën me pasqyren, mund të dashuroheni me veten pak më shumë. Çdo ditë bëhet më e lehtë të thuash pohimet e tua pozitive dhe t'i besosh vërtet. Mënyra më e mirë për ta dashur veten është të lësh të gjitha mesazhet negative nga e kaluara jote dhe të jetosh në momentin e tanishëm.


Kështu që sot, unë do të doja të punoja me ju për të ndryshuar atë që unë e quaj vetë-biseda juaj - atë që i thoni vetes në mendjen tuaj. Shumë shpesh ne pranojmë mesazhet e hershme nga prindërit tanë, mësuesit tanë dhe figura të tjera të autoritetit.


Juve, ndoshta ju thanë gjëra të tilla si "Ndaloni së qari si një foshnjë", "Ju kurrë nuk e pastroni dhomën tuaj", dhe "Pse nuk e rregulloni shtratin tuaj?" Dhe ju bëtë atë që njerëzit ju thanë të bëni, në mënyrë që të jeni te dashur nga ata. Kur ishit i ri, mund të kishit marrë idenë se ishit të pranueshëm, vetëm nëse bënit disa gjera.


Pranimi dhe dashuria ishin të kushtëzuara. Sidoqoftë, mban mend se miratimi i të tjerëve bazohej në idetë e tyre për atë që vlente dhe nuk kishte asnjë lidhje me vetëvlerësimin tuaj.

Këto mesazhe të hershme kontribuojnë në vetë-bisedën tonë.


Mënyra se si ne flasim me veten tonë përbrenda, është me të vërtetë e rëndësishme, sepse bëhet baza e fjalëve tona të shqiptuara. Ajo krijon atmosferën mendore, në të cilën veprojmë dhe tërheq përvojat tona tek ne. Nëse e nënçmojmë veten, jeta do të thotë shumë pak për ne. Sidoqoftë, nëse e duam dhe e vlerësojmë veten, atëherë jeta mund të jetë një dhuratë e mrekullueshme dhe e gëzueshme.


Nëse jeta juaj është e palumtur ose ndiheni të paplotësuar, është shumë e lehtë të fajësoni prindërit tuaj - ose Të Plotfuqishmët - dhe thoni se është faji i tyre. Sidoqoftë, nëse e bëni këtë, do të qëndroni të mbërthyer në kushtet tuaja, problemet tuaja dhe zhgënjimet tuaja

Fjalët e fajsimit nuk do t'ju sjellin liri.


Fjalët tuaja kanë fuqi të madhe. Pra, filloni të dëgjoni nga afër atë që thoni. Nëse

e dëgjoni veten duke përdorur fjalë negative ose kufizuese, mund t'i ndryshoni ato. Nese une dëgjoj një histori negative, nuk shkoj duke ua përsëritur atë të gjithëve. Unë mendoj se ajo ka shkuar mjaft larg dhe unë e lashë të kalojë. Sidoqoftë, nëse dëgjoj një histori pozitive,ua tregoj të gjithëve.


Kur të jeni jashtë me njerëz të tjerë, dëgjoni me të vërtetë atë që po thonë dhe

si po e thone. Shikoni nëse mund të lidhni ato që thonë ata me ato që janë

duke përjetuar në jetën e tyre. Shumë, shumë njerëz e jetojnë jetën e tyre në “duhet”. “Duhet” është një fjalë me të cilën veshi im është akorduar shumë. Eshtë sikur një zile qe bie sa herë që unë degjoj. Unë kam dëgjuar njerëz që e thonë atë sa më shumë se një duzinë herë në një paragraf të vetëm.


Po këta njerëz pyesin pse jetët e tyre janë kaq të ngurta, ose pse ata

nuk mund të lenë një situatë të kalojë. Ata duan të kenë shumë kontroll mbi gjërat që nuk munden.

Ata janë të zënë ose duke bërë dikë tjetër të gabojë ose po gabohen vetë.


Ju mund të praktikoni vetë-bisedë pozitive gjatë punës tuaj në pasqyrë, duke bërë vetëm deklarata pozitive për veten tuaj dhe duke përsëritur vetëm pohime pozitive. Nëse shfaqet ndonjë nga vetë-bisedat negative nga fëmijëria juaj, ju mund ta ktheni atë në një deklaratë pozitive. Për shembull, "Ju kurrë nuk bëni asgjë si duhet!"

mund të bëhet pohim “Unë jam një person i aftë dhe mund të trajtoj gjithçka

që më del përpara”.


Ndërsa dëgjoni veten dhe të tjerët, mund të bëheni më shumë

i vetëdijshëm për atë që thoni dhe si dhe pse e thoni. Kjo vetëdije do tju ndihmojë ta ndryshoni vetë-bisedën tuaj në pohime që do t'ju ushqejnë dhe shërojnë në trup

dhe mendjen.


Çfarë mënyrë e mrekullueshme për të dashur veten!

Le të pohojmë: Lëshoj të gjitha mesazhet negative nga e kaluara. Unë jetoj në

momentin e tanishem.


Ushtrimi i punës tuaj me pasqyrën e ditës 3


1. Qëndroni ose uluni para pasqyrës së tualetit tuaj.

2. Shikoni në sytë tuaj.

3. Thoni këtë pohim: Çfarëdo që t’i them vetes, do ta them me dashuri.

4. Vazhdoni ta përsërisni: Çfarëdo që t’i them vetes në këtë pasqyrë, do ta them me

dashuri.

5. A ka ndonjë thënie që e keni dëgjuar si fëmijë që ju mbetet akoma në kokë?

Ndoshta diçka si "Ju jeni budalla" ose "Ju nuk jeni mjaft të mirë", ose

çfarëdo tjetër që të shkon në mendje. Merrni kohë për të punuar me deklarata negative

dhe i ktheni ato në pohime pozitive: Unë jam i zgjuar. Unë jam më inteligjent

sesa mendoj se jam. Unë jam një gjeni me një bollëk të ideve krijuese. une jam nje

person madhështor. Jam i dashur. Unë e meritoj të më duan.

6. Zgjidhni një ose dy prej këtyre pohimeve të reja pozitive dhe thuajini ato përsëri

e përsëri.

Vazhdoni t'i thoni derisa të ndiheni rehat me to.

7. Sa herë që kaloni para një pasqyre ose shihni reflektimin tuaj në një dritare përgjatë

ditës, ndaloni dhe përsërisni këto pohime të dashura.


Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...Ky eshte ushtrimi Dita e 3, qe e fillojme sot.


Ushtrimi tjeter do te postohet sot ne oren 21:00.


Shume suksese!


538 views0 comments

コメント


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page