top of page
2023.PNG

"Si të Flasim me Këdo: 92 Truket e Vogla për Sukses të Madh në Marrëdhëniet" nga Leil Lowndes


Libri "Si të Flasim me Këdo: 92 Truket e Vogla për Sukses të Madh në Marrëdhëniet" nga Leil Lowndes ofron këshilla praktike për përmirësimin e aftësive të komunikimit dhe ndërtimin e marrëdhënieve më të mira.

Këtu janë pikat kryesore të librit:

1. Buzëqeshni: Një buzëqeshje e sinqertë mund të jetë pasuria juaj më e mirë për të bërë një përshtypje pozitive të parë.

2. Përdorni Tre Gjërat Kryesore: Mbani kontakt vizual me sy, keni një paraqitje të fortë dhe përdorni një ton të ngrohtë dhe entuziast në zërin tuaj.

3. Kujtoni Emrat: Tregoni respekt dhe ndërtoni marrëdhënie duke kujtuar dhe përdorur emrat e njerëzve.

4. Jini Dëgjues i Mirë: Dëgjoni aktivisht, bëni pyetje të hapura dhe tregoni interes të vërtetë për atë që kanë për të thënë të tjerët.

5. Flisni për Temat që i Interesojnë Të Tjerëve: Përshtatni bisedën tuaj në temat që i interesojnë personin tjetër.

6. Bëni që Tjetri të Njihet i Rëndësishëm: Validoni të tjerët duke treguar vlerësim dhe duke pranuar vlerën e tyre.

7. Jini Bisedues i Mirë: Përdorni teknikat e rrëfimit të ngjarjeve, anekdotat dhe humorin për të angazhuar të tjerët në bisedë.

8. Reflektoni Gjuhën e Trupit: Zgjedhni në mënyrë subtile gjuhën e trupit dhe gjestet e personit që keni në bisedë për të ndërtuar raport.

9. Zotëroni Artin e Bisedës së Vogël: Mësoni si të filloni dhe të mbani bisedën e vogël në situata të ndryshme.

10. Përdorni Komplimentet me Mençuri: Jepni komplimente të sinqerta për të bërë të tjerët të ndjehen të vlerësuar, por mos e teproni.

11. Përballuni me Kritikën me Elegancë: Mësoni si të pranoni kritikën dhe ta ktheni atë në një bisedë pozitive.

12. Jini Dëgjues Radar: Vëmendje ndaj shenjave jorevokale dhe emocioneve për të kuptuar mesazhin e vërtetë që po transmetohet.

13. Mendoni Para se të Flisni: Shmangni komentet impulsive ose dhe mendojeni për ndikimin e fjalëve tuaja.

14. Mbani një Qëndrim Pozitiv: Pozitiviteti është i përhapur, kështu që përpiquni të mbani një perspektivë optimiste.

15. Përballojeni Momentet e Pakëndshme: Mësoni strategjitë për të trajtuar me elegancë situata të pakëndshme ose të parehatshme në bisedë.

16. Zotëroni Artin e Daljes nga një Bisedë: Dini kur dhe si të dilni nga një bisedë me elegancë.

Këto janë disa nga pikat kyçe të librit, të synuara për të ndihmuar lexuesit të përmirësojnë aftësitë e tyre sociale dhe të komunikimit për të ndërtuar marrëdhënie më të mira dhe për të arritur sukses në aspekte të ndryshme të jetës.

Çmimi 9 €

Posta për Kosovë

Shqipëri 5€

Maqedoni 130 den .

Iampower.al

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page