top of page
2023.PNG

Si të jesh gjithmonë i lumtur: 8 zakone për të përmirësuar jetën tuaj.

“QËLLIMI I JETËS TONË ËSHTË TË JEMI TË LUMTUR”.

Dalai Lama


Jam i sigurt që të gjithë jemi dakord me këtë citim. Por pyetja është, si të jesh gjithmonë i lumtur?


A nuk do të ishte e mahnitshme nëse do të kishte një buton të mbërthyer në trupin tonë për lumturi dhe ju thjesht e shtypni atë dhe menjëherë bëheni të lumtur? Apo nuk do të ishte e lehtë të shpenzosh para dhe t'i blesh nëse do të shiteshin në treg?Është fakt se nëse vazhdojmë të kërkojmë lumturinë nga dikush apo diçka, atëherë do të varemi nga një burim i jashtëm për lumturinë tonë. Por në vend të kësaj, nëse besojmë se lumturia është diçka që ekziston brenda nesh, në mendimet, besimet, ndërgjegjen e brendshme, atëherë mund ta arrijmë lehtësisht qëllimin tonë për t'u bërë të lumtur. Pra, lumturia është zgjedhja juaj e mendimeve që mund të prodhojnë një ndjenjë të këndshme në mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm.


Duhet të mbani mend gjithmonë se mendimet pozitive krijojnë emocione ose ndjenja pozitive dhe në përputhje me rrethanat një gjendje shpirtërore pozitive. Ashtu si i percepton disa tipare të caktuara si të qenit i sigurt, i frikësuar, të kesh vëmendje, interes, zemërim, etj. për të qenë gjithëpërfshirës dhe individualist, edhe lumturia është e njëjtë.


Nëse mund të mësojmë të jemi të sigurt, të kapërcejmë frikën, të rrisim fokusin, të përpiqemi të mos jemi konfuz dhe të mbërthyer, a nuk mund të mësojmë të jemi të lumtur? Përkundrazi, a nuk mund ta krijojmë lumturinë vetë?


8 mënyra të thjeshta dhe praktike për të qëndruar gjithmonë të lumtur

1. Jetoni në të tashmen


Shumica e njerëzve janë të pakënaqur sepse ose jetojnë në të kaluarën e tyre ose shqetësohen shumë për të ardhmen e tyre. Njeriu duhet të kuptojë se lumturia është në të tashmen dhe është një dhuratë që duhet të mësojmë ta çmojmë përpara se të bëhet e kaluara ose kujtesa jonë. Pra, të mësoni të vlerësoni momentin tuaj të tanishëm është sekreti kryesor i lumturisë suaj

. Për shembull, mund të jetë të shijoni një filxhan çaj, të flisni me miqtë tuaj ose të përqendroheni në frymën tuaj.


2. Të menduarit pozitiv

Mos harroni gjithmonë se të menduarit negativ të çon në pakënaqësi. Mendja jonë është e shpërndarë gjithandej, ajo ka tendencën të marrë më shumë negative sesa pozitive. Pra, kanalizimi i mendimeve tona në drejtimin e duhur bëhet i nevojshëm. Së pari, filloni të vëzhgoni mendimet, emocionet, ndjenjat dhe besimet tuaja negative.


Bëhuni të vetëdijshëm për to, kujtojini vazhdimisht vetes se meritoni vetëm lumturi dhe zëvendësoni ato mendime vetëkufizuese me ato pozitive. Përqendrohuni vetëm në mendimet e mira, pasi e dini se çdo gjë në të cilën fokusoheni rritet.


E di që është e vështirë të praktikosh, por prano që mendimet janë e vetmja gjë që është nën kontrollin tënd. Pa dyshim, kjo fillimisht do të jetë e vështirë për t'u praktikuar, por të kuptuarit se mendimet pozitive do të krijojnë emocione pozitive dhe nga ana tjetër, një gjendje shpirtërore pozitive është shumë e rëndësishme.


3. Shprehni mirënjohje

Lumturia vjen duke shprehur mirënjohjen tuaj me ndershmëri dhe sinqeritet. Ji mirënjohës ndaj Zotit për gjithçka dhe për të gjithë rreth jush. Pashë një mesazh ku një person ankohej për këpucët e tij derisa pa dikë pa këmbë. Kështu që jini gjithmonë të lumtur me atë që keni. Shprehja e mirënjohjes do të tërheqë më shumë gjëra pozitive në jetë.


4. Ndaloni së kontrolluari të tjerët

Të kuptuarit dhe pranimi se dikush nuk ka kontroll mbi mendimet dhe sjelljen e një personi tjetër është shumë e rëndësishme për lumturinë. Nëse mendoni se mund t'i ndryshoni të tjerët duke i kontrolluar ata, do të mbeteni të pakënaqur gjatë gjithë jetës suaj. Si të identifikoni nëse po përpiqeni të kontrolloni të tjerët?5. Vetëdija

Të qenit i vetëdijshëm për veten dhe për atë që jeni të mirë është shumë e rëndësishme për lumturinë tuaj. Pra, bëni një listë të të gjitha pikave tuaja të forta / aftësive / potencialit, etj, dhe filloni të përqendroheni në pikat tuaja pozitive në vend që të ndaleni në negativet tuaja. Ju keni potencial të madh; ju vetëm duhet ta prekni atë.


6. Prano sfidat e jetës me hijeshi

Jeta është plot sfida. Gjithmonë kuptoni se Zoti po ju teston për të treguar potencialin tuaj të brendshëm. Ju nuk e dini se çfarë mund të bëni ose sa të fortë jeni nëse nuk përballeni me probleme ose sfida në jetën tuaj.


Mirëpritini me gjithë zemër pasi është një mënyrë për ta njohur veten më mirë. Mos harroni se një person që përdor potencialin e tij të plotë në jetë mund të jetë gjithmonë i lumtur.

Sfidat e jetës që duhet të kapërceni për t'u bërë një person i fortë.


7. Gjumi dhe Ushtrimet

Gjumi i mjaftueshëm është shumë i rëndësishëm për paqen e mendjes. Të gjithë e dimë se ka një lidhje midis trupit dhe mendjes. Nëse trupi ynë nuk pushon, ju jeni të stresuar dhe më pas mendja konfuzohet dhe pakënaqësia pason.


Ushtrimet e rregullta gjithmonë çlirojnë hormonet e nevojshme për lumturinë. Ka përfitime të shëndetit fizik dhe mendor. Ju mund të bëni një rutinë të përditshme të frymëmarrjes së thellë, vetëm për 5 minuta. Këto ushtrime të frymëmarrjes do t'i japin më shumë oksigjen trupit tuaj dhe do të ndiheni më të freskët dhe më energjikë.


8. Shërbimi ndaj të tjerëve

Jini gjithmonë një dhurues në jetë. Pritshmëritë çojnë në mjerim. Nga ana tjetër, të ndihmosh të tjerët (mund të jenë para ose kohë) jep më shumë kënaqësi dhe nga ana tjetër shumë lumturi. Ka kaq shumë mënyra me të cilat ju mund t'u shërbeni të tjerëve pavarësisht nga orari juaj i ngjeshur.


Pasi kemi kaluar nëpër këshillat e mësipërme, ne jemi të sigurt që të gjitha pyetjet tuaja si të jeni të lumtur në jetë, si të jeni të lumtur në jetë, si të qëndroni të lumtur, si të bëheni të lumtur në jetë, si të mbaheni të lumtur do të kishin marrë përgjigje.


Ne e kuptojmë se lumturia dhe jeta jonë është rezultat i mendimeve, emocioneve dhe vetëdijes sonë. Nuk duhet të harrojmë se gjërat materialiste, udhëtimet e huaja, makinat e bukura, shtëpitë, bizhuteritë etj., mund të na japin vetëm lumturi të përkohshme.Këto gjëra materialiste gjithashtu do të japin lumturi vetëm kur ne jemi të lumtur nga brenda. Përqendrohuni në lumturinë afatgjatë. Kështu që vendosni prioritetet tuaja në jetë, merrni kontrollin e mendimeve dhe emocioneve tuaja dhe jetoni jetën që meritoni. Mos harroni se nuk është kurrë vonë për të jetuar një jetë të plotë dhe gjithmonë të lumtur.


Ps. Mëso se, lumturia arrihet kur ti merr VENDIM PER NDRYSHIM. " I AM POWER" t'a mundëson ndryshimin e duhur te jetës.

330 views0 comments

留言


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page