top of page
2023.PNG

Të fokusohesh te vetja, do të thotë të identifikosh atë që dëshiron nga jeta dhe më pas të punosh...

A keni menduar ndonjëherë nëse po bëni mjaftueshëm për të përmirësuar jetën tuaj? Nëse do të mund të ndryshonit diçka tek vetja, çfarë do të ishte ajo? Shpesh mund të dështoni të kuptoni se ku dështoni sepse zakonisht nuk përqendroheni te vetja.

Ka kaq shumë gjëra që ne mund t'i përmirësojmë në jetën tonë, por shpesh, ne as nuk e kuptojmë atë derisa dikush të na e vë në dukje. Këtu hyn në lojë vetë-përmirësimi.


Të fokusohesh te vetja do të thotë të identifikosh atë që dëshiron nga jeta dhe më pas të punosh drejt arritjes së atyre qëllimeve. Kjo është e rëndësishme sepse bëheni më të vetëdijshëm se si ndiheni për gjërat kur përqendroheni te vetja. Anasjelltas, ju tentoni të harroni veten kur përqendroheni te të tjerët.

Nëse përqendroheni shumë te njerëzit e tjerë, vetëvlerësimi juaj ka të ngjarë të vuajë. Nëse keni vetëbesim të ulët, mund të mos jeni aq të lumtur sa mund të jeni. Ju mund të përmirësoni vetëvlerësimin tuaj duke qenë pozitivë për veten tuaj.


Përqendrimi te vetja është i rëndësishëm sepse duhet të dini se çfarë dëshironi nga jeta dhe si ta arrini atë. Nëse nuk përqendroheni te vetja, atëherë nuk do të jeni në gjendje të ndihmoni të tjerët dhe do të përfundoni duke u ndjerë i papërmbushur.

Gjithashtu, kur përqendroheni te vetja, bëheni të vetëdijshëm për pikat tuaja të forta dhe të dobëta. Kjo ju lejon të kuptoni se në çfarë jeni të mirë dhe në çfarë duhet të punoni.

Së fundi, fokusimi te vetja ju ndihmon të qëndroni të motivuar. Kur jeni të përqendruar te vetja, keni diçka për të pritur. Ju mund të shihni përparimin që keni bërë, gjë që ju mban përpara.


Per te mesuar me teper rreth menyrave se si te fokusoheni tek vetja, bashkohu me ne Falas, duke klikuar butonin e meposhtem.


322 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page