top of page
2023.PNG

Unë e krijoj ditën time me vetëdije dhe e jetojë ate...

Le ta pranojmë, të gjithë duam ta fillojmë ditën tonë të fortë dhe ta mbajmë produktivitetin tonë të lartë gjatë gjithë ditës. Ne dëshirojmë që të arrijmë më shumë dhe të bëjmë përparim drejt qëllimeve tona dhe të arrijmë ëndrrat tona. Mendoni se çfarë, ne mund ta bëjmë këtë nëse mësojmë se si të krijojmë motivim për të filluar ditën.


"Ne kemi vetëm një sasi të caktuar të energjisë dhe vullnetit kur zgjohemi çdo mëngjes, dhe ai ngadalë zbrazet me vendimet. Kjo është veçanërisht e vërtetë, nëse jeni duke marrë qindra vendime të vogla në mëngjes që nuk nënkuptojnë asgjë akoma, nuk do të ndikojë në mënyrën se si merrni vendime për pjesën e mbetur të ditës. Mundohuni që ora e parë e ditës tuaj të ndryshojë sa më pak me një rutinë. "


Dhe jam plotësisht dakord. Energjia, vullneti dhe motivimi ynë do të zbehet kur marrim vendime dhe ndërmarrim veprime. Ne përdorëm fuqinë tonë mendore si bateria e telefonit tonë.


Kjo është arsyeja pse njerëzit shumë të suksesshëm si Mark Zuckerberg, themeluesi i Facebook, përpiqen të veshin të njëjtën bluzë dhe xhinse çdo ditë. Ai nuk dëshiron të humbasë shumë energji për të menduar se çfarë të vesh dhe si të vishet.

E njëjta gjë vlen edhe për ish-Presidentin e Shteteve të Bashkuara, Barrak Obama.


Nuk do ta shihni kurrë të veshë një kostum me ngjyra të ndryshme kur është në punë.

Dhe nëse doni të keni një ditë të mrekullueshme, duhet të keni një fillim të mrekullueshëm , kjo është arsyeja pse mëngjesi juaj është absolutisht i rëndësishëm.

Mos harroni, mëngjesi juaj përcakton tonin e ditës tuaj.


Nëse e filloni mëngjesin tuaj të dobët, mund të ndikojë në tërë ditën tuaj.

Imagjinoni kur flini shumë dhe zgjoheni vonë. Zgjoheni me nxitim, nuk laheni, anashkaloni mëngjesin dhe shpejt nxitoni drejt derës. Sipas Ligjit të Murphy, çdo gjë që mund të shkojë keq, do të shkojë keq, dhe kështu, ju keni ngecur në mbingarkesën e trafikut.


Jeni vonë për zyrën tuaj dhe takimi ka filluar. Hyni në takim dhe duhet të kërkoni falje sepse jeni vonë. Pas takimit, ju kujtoni se keni harruar që nuk e keni ngrënë mëngjesin dhe jeni të uritur. Ju nuk mund të përqendroheni në punën tuaj dhe e gjithë dita ndihet si një humbje.


Jam shumë i sigurt se të gjithë ne kemi kaluar disa ditë të këqija më parë. Dhe shumicën e kohës, kur nuk i menaxhonim mirë mëngjeset tona, përfundojmë në lakun e ditës së keqe.
115 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


😍😍👋👋

Like
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page