top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 10. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Të duash trupin tënd, duke shëruar dhimbjen tënde.


Mësimi sot ka të bëjë me dhimbjen: çfarë është ajo, nga vjen, çfarë po ju tregon dhe çfarë mund të mësoni prej saj.


Shumë prej nesh jetojnë me dhimbje ose sëmundje çdo ditë. Mund të jetë një pjesë e vogël e jetës sonë, ose mund të zërë një pjesë të madhe të saj. Sot ju do të përdorni tuajin

punën me pasqyren për të hapur një derë të re, për të dashur trupin tuaj dhe për të shëruar dhimbjen tuaj.


Askush nuk dëshiron të ketë dhimbje, por nëse e ke atë, çfarë mund të mësosh nga ajo? Nga vjen dhimbja? Çfarë po përpiqet të ju tregojë? Meqenëse dhimbja mund të jetë një shfaqje e sëmundjes fizike ose mendore, është e qartë se trupi dhe mendja janë të ndjeshëm ndaj saj.


Kohët e fundit unë isha dëshmitar i një shembulli të mrekullueshëm të kësaj ndërsa pashë dy vajza të vogla duke luajtur në një park. Fëmija i parë ngriti dorën për ta goditur me shaka në krah shoqen e saj. Para se të ishte në gjendje të merrte kontakt, vajza tjetër e vogël bërtiti, "Ow!" Vajza e parë shikoi shoqen e saj dhe pyeti: “Pse thatë,‘ Ow ’? Unë nuk të kam prekur akoma akoma ”.


Shoqja e saj u përgjigj, "Epo, e dija që do të lendohesha." Trupi, si çdo gjë tjetër në jetë, është një pasqyrë e mendimeve dhe besimeve tona të brendshme. Gjithmonë është duke biseduar me ne, nëse do të gjejmë vetëm kohë për të dëgjuar. Unë besoj se ne krijojmë çdo dhimbje dhe sëmundje në trupin tonë.


Çdo qelizë brenda trupit tonë i përgjigjet çdo mendimi të vetëm që mendojmë dhe çdo fjale që flasim. Trupi aspiron gjithmonë të arrijë shëndetin optimal, pa marrë parasysh se çfarë bëjmë. Sidoqoftë, nëse abuzojmë me trupin me ushqim jo të shëndetshëm dhe mendime jo të shëndetshme, ne kontribuojmë në shqetësimin tonë.


Dhimbja na vjen në shumë forma: një dhimbje, një gërvishtje, një gisht në majë, një mavijosje, mbingarkesë, gjumë i paqartë, një ndjenjë e butë në stomak, një sëmundje. Po përpiqet të na tregojë diçka. Dhimbja është mënyra e trupit për të tundur një flamur të kuq për të marrë vëmendje tonë, një përpjekje e fundit për të na informuar se diçka nuk është në rregull në jetën tonë.


Kur ndiejmë dhimbje, çfarë të bëjmë? Zakonisht vrapojmë te kabineti i ilaçeve ose farmacia dhe marrim një pilulë. Kur e bëjmë këtë, ne po i themi trupit tonë: “Hesht! Nuk dua të të dëgjoj. ” Trupi juaj do të qetësohet për një kohë, por pastaj pëshpëritja do të kthehet - këtë herë pak më e fortë se më parë.


Imagjinoni se çfarë do të ndodhte nëse do i thoni shoqes tuaj diçka të rëndësishme, por ajo nuk po dëgjonte. Do ta thoshe përsëri, ndoshta më me zë. Nëse ajo akoma nuk do të dëgjonte, ju mund të acaroheni dhe ta rrihni. Ose, duke u ndjerë i lënduar dhe i padashur, mund të mbylleni.


Ndonjëherë njerëzit në të vërtetë duan të jenë të sëmurë. Në shoqërinë tonë, ne e kemi bërë dhimbjen dhe sëmundjen një mënyrë legjitime për të shmangur përgjegjësinë ose situatat e pakëndshme. Nëse nuk mund të mësojmë të themi jo, atëherë mund të na duhet të shpikim një sëmundje për të thënë jo për ne. Në një moment, megjithatë, duhet t'i kushtoni vëmendje asaj që po ndodh.


Lejoni vetes të dëgjoni trupin tuaj, sepse në thelb trupi juaj dëshiron të jetë i shëndetshëm dhe ka nevojë që ju të bashkëpunoni me të. Mendoni për çdo dhimbje që keni si mësues, duke ju thënë se ka një ide të rremë në vetëdijen tuaj. Diçka që ju jeni duke besuar, duke thënë, duke bërë ose duke menduar nuk është për të mirën tuaj më të lartë.


Unë gjithmonë e fotografoj trupin duke më tërhequr, duke thënë: "Të lutem kushtoj vëmendje!" Kur zbuloni modelin mendor prapa një dhimbjeje ose sëmundjeje, keni një shans të ndryshoni modelin përmes punës tuaj në pasqyrë dhe të arrestoni sëmundjen. A jeni të gatshëm t'i kushtoni vëmendje trupit tuaj dhe të lëshoni nevojën që ka kontribuar në dhimbjen tuaj? Nëse është kështu, filloni punën tuaj në pasqyrë dhe mësoni ta doni trupin tuaj dhe të shërojnë dhimbjen tuaj.


Le të pohojmë: Unë e dua trupin tim. Unë e kthej trupin tim në shëndetin optimal duke i dhënë atë që i nevojitet në çdo nivel.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 10

1. Zgjidhni dhimbjen ose sëmundjen për të cilën dëshironi të punoni sot. Le të themi se është urth.

2. Qëndroni ose uluni para pasqyrës tuaj.

3. Shikoni thellë në sytë tuaj dhe bëjini vetes këto pyetje: Nga lindi kjo urth? Çfarë po përpiqet të më tregojë? A kam ngrënë ushqime jo të shëndetshme? A ka diçka për të cilën kam frikë? A dëgjova disa lajme që nuk jam në gjendje t’i tret? A ka ndonjë situatë të nxehtë me të cilën nuk po merrem? Çfarë ose kush nuk mund të stomakoj?

4. Pavarësisht nga ajo dhimbje ose sëmundje që po përjetoni, mund të thoni këto pohime: Unë marr frymë lirshëm dhe plotësisht. Unë dëgjoj mesazhet e trupit tim. Unë ushqej trupin tim me ushqim të shëndetshëm dhe ushqyes. Unë e lejoj trupin tim të pushojë kur është e nevojshme. Unë e dua trupin tim të mahnitshëm. Jam i sigurt Unë i besoj procesit të jetës. Jam i patrembur. Vazhdoni të përsërisni pohimet.

5. Tani bëni disa pohime posaçërisht për zonën që ju shkakton dhimbje. (Ju mund të shikoni modelet mendore për dhimbje dhe sëmundje të veçanta, së bashku me pohimet përkatëse, në librin tim Shëroni trupin tuaj.) Për shembull, nëse keni probleme me stomakun, mund të thoni: Unë e dua stomakun tim. Unë vërtet të dua, stomaku im i shëndetshëm. Unë ju ushqej ushqime të shëndetshme dhe ju i tretni me gëzim. Unë ju jap leje të jeni mirë.

6. Përsëritni këto pohime edhe dy ose tre herë.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi juaj i ditës 10.

1. Kur ndjeni dhimbje ose siklet, merrni kohë për të qetësuar veten. Besoji kësaj

Fuqia juaj e Lartë do t'ju tregojë se çfarë duhet të ndryshohet në jetën tuaj në mënyrë që të jeni të lirë nga kjo dhimbje.

2. Vizualizoni një mjedis natyror të përsosur me lulet tuaja të preferuara që rriten me bollëk përreth jush. Ndjeni dhe nuhatni ajrin e ëmbël dhe të ngrohtë ndërsa fryn butësisht nëpër fytyrën tuaj. Përqendrohuni në relaksimin e çdo muskuli në trupin tuaj.

3. Bëni vetes këto pyetje: Si po kontribuoj në këtë problem? Çfarë është ajo që unë duhet të di? Cilat fusha të jetës sime kanë nevojë për ndryshim? Meditoni për këto pyetje dhe lërini përgjigjet të vijnë. Shkruajini përgjigjet në ditarin tuaj.

4. Zgjidhni një nga përgjigjet që keni marrë në Hapin 3 dhe shkruani një plan veprimi për të cilin mund të punoni sot. Bëni ndryshime një hap në një herë. Siç tha filozofi kinez Lao-tzu, "Udhëtimi prej një mijë miljesh fillon me një hap të vetëm." Një hap i vogël i shtuar një tjetri mund të krijojë ndryshime të rëndësishme në jetën tuaj. Dhimbja jo domosdoshmërisht zhduken brenda natës, megjithëse mund të ndodhë.Eshtë dashur kohë që dhimbja të dalë në sipërfaqe; prandaj mund të duhet pak kohë për të njohur që nuk është më e nevojshme. Jini të butë me veten tuaj.


Zemra juaj mendoi për ditën 10: Unë dëgjoj me kujdes trupin tim

Trupi, si çdo gjë tjetër në jetë, është një pasqyrë e mendimeve dhe besimeve tuaja të brendshme. Çdo qelizë i përgjigjet çdo mendimi të vetëm që mendoni dhe çdo fjalë që flisni. Në këtë botë të ndryshimit, ju vendosni të jeni fleksibël në të gjitha fushat. Ju jeni të gatshëm të ndryshoni veten dhe bindjet tuaja për të përmirësuar cilësinë e jetës dhe botës suaj. Trupi juaj ju do, pavarësisht se si mund ta trajtoni atë. Trupi juaj komunikon me ju dhe ju tani dëgjoni mesazhet e tij. Jeni të gatshëm ta merrni mesazhin. Ju i kushtoni vëmendje dhe bëni korrigjimet e nevojshme. Ju e doni trupin tuaj dhe i jepni atë që i nevojitet në çdo nivel për ta kthyer atë në shëndetin optimal. Ju kërkoni një forcë të brendshme që është e juaja sa herë që keni nevojë për të.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.


Klikoni ketu per tu regjistruar ne Sfiden 21- ditore.


Ky eshte ushtrimi Dita e 10, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!389 views1 comment
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page