top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 12. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Tejkalimi i frikës tuaj.


Sot ju mësoni se si ta shpërndani fuqinë që ka frika mbi ju dhe te keni besim se jeta po kujdeset për ju.


Shikoni në pasqyrën tuaj, merrni frymë thellë dhe hidhni një puthje tek ai person i bukur që po ju shikon prapa. Ju po bëheni më të fortë çdo ditë. Falenderoni pasqyrën tuaj që ju ndihmoi të lironi të kaluarën tuaj dhe pasqyroni mendime më pozitive në mënyrën tuaj. Jeta të do, dhe unë gjithashtu!


Sot puna juaj me pasqyrë është mbi një emocion që mund t'ju bllokojë të doni veten, të falni të tjerët dhe të keni jetën e lumtur që meritoni. Ky emocion është frika.

Frika është e shfrenuar në planet sot, në formën e luftës, vrasjes, lakmisë dhe mosbesimit. Frika është mungesë besimi te vetja.


Kur te mundesh kapërcejeni frikën tuaj, do të filloni t'i besoni jetës. Ju do të filloni të besoni se jeta po kujdeset për ju. Në bestsellerin e saj ndërkombëtare Feel the Fear. . . dhe Bëni Sidoqoftë, Susan Jeffers shkroi, "Nëse të gjithë ndiejnë frikë kur i afrohen diçkaje krejtësisht të re në jetë, megjithatë kaq shumë janë atje 'duke e bërë' pavarësisht frikës, atëherë duhet të konkludojmë se frika nuk është problemi."


Ajo besonte se çështja e vërtetë nuk është vetë frika, por mënyra se si ne e mbajmë atë. Ne mund t'i qasemi frikës nga një pozicion i fuqisë ose nga një pozitë e pafuqisë. Fakti që kemi frikë bëhet i parëndësishëm. Sa fuqi u jepni frikës?

Kur lind një mendim i frikshëm, me të vërtetë thjesht po përpiqesh të të mbrojë.


Kur trembeni fizikisht, pompat e adrenalinës kalojnë nëpër trupin tuaj për t'ju mbrojtur nga rreziku, dhe e njëjta gjë ndodh me frikën që krijoni në mendjen tuaj.

Unë sugjeroj që kur të bëni punën tuaj në pasqyrë, të flisni me frikën tuaj. Ju mund të thoni, “Unë e di që dëshiron të më mbrosh.


E vlerësoj që dëshironi të më ndihmoni. Dhe unë ju falënderoj. ” Pranoni mendimin e frikësuar se dëshironi të kujdeseni për ju. Duke vëzhguar frikën tuaj dhe duke iu drejtuar ato gjatë punës tuaj në pasqyrë, ju do të filloni të kuptoni se nuk jeni frika juaj. Mendoni për frikën tuaj në mënyrën se si i shihni imazhet në një ekran filmi: ajo që shihni në ekran nuk është në të vërtetë atje.


Fotografitë lëvizëse janë vetëm korniza të celuloidit që kalojnë me një flash.

Frika juaj do të vijë dhe do të shkojë po aq shpejt, nëse nuk insistoni t'i përmbaheni atyre. Frika është vetëm një kufizim i mendjes tuaj. Keni frikë të sëmureni ose të bëheni të papunë ose të humbni një të dashur ose ta lini partnerin tuaj.


Pastaj frika bëhet mekanizëm mbrojtës. Do të ishte shumë më e fuqishme, megjithatë, të bëni punën tuaj në pasqyrë në mënyrë që të ndaloni së rikrijuari situata të frikshme në mendjen tuaj. Besoj se kemi një zgjedhje midis dashurisë dhe frikës. Ne përjetojmë frikë nga ndryshimi, frikë nga mosndryshimi, frikë nga e ardhmja dhe frikë nga marrja e një shansi. Ne

kemi frikë nga intimiteti dhe kemi frikë se jemi vetëm.


Kemi frikë duke i lënë njerëzit të dinë se çfarë kemi nevojë dhe kush jemi, dhe kemi frikë se mos e lëmë të kaluarën. Por mendja nuk mund të mbajë dy mendime të kundërta në të njëjtën kohë, dhe në skajin tjetër të spektrit nga frika është dashuria. Dashuria është mrekullia që po kërkojmë të gjithë.


Kur e doni veten, mund të kujdeseni për veten.

Kur të trembeni, kujtojini vetes se do të thotë që nuk po e doni dhe nuk i besoni vetes. Besimi se nuk jeni mjaft i mirë shpesh është në themel të frikës suaj. Por kur e doni dhe aprovoni veten plotësisht, mund të filloni të kapërceni frikën tuaj.

Bëni gjithçka që mundeni për të forcuar zemrën, trupin dhe mendjen tuaj. Kthehuni te pasqyra juaj dhe fuqia brenda jush.Le të pohojmë: Gjithçka është mirë. Gjithçka po funksionon për të mirën time më të lartë. Jam i sigurt Dashuria është forca ime. Vetëm dashuria është e vërtetë.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 12.

1. Cila është frika më e madhe që po përjetoni tani? Shkruajeni në një shënim Post-it® dhe ngjiteni në anën e majtë të pasqyrës tuaj. Pranoni këtë frikë. Tregoji: E di që dëshiron të më mbrosh. E vlerësoj që dëshironi të më ndihmoni. Unë ju falënderoj. Tani ju lash te shkoni. Unë ju liroj dhe jam i sigurt. Pastaj merrni shënimin ngjitës, shqyejeni atë, dhe hidheni atë në plehra ose hidheni poshtë në tualet. Sidoqoftë ju hiqni qafe frikën, çështja është ta lëshoni atë.

2. Shihni përsëri në pasqyrë dhe përsëritni këto pohime: Unë dua dhe besoj. Dashuria dhe jeta kujdesen për mua. Unë jam një me Fuqinë që më krijoi. Jam i sigurt Gjithçka është mirë në botën time.

3. Tani shikoni në pasqyrë dhe vëzhgoni frymëmarrjen tuaj. Ne shpesh mbajmë frymën kur jemi të frikësuar. Nëse ndiheni të kërcënuar ose të frikësuar, merrni frymë me vetëdije. Merrni disa frymëmarrje të thella. Frymëmarrja hap hapësirën brenda jush që është fuqia juaj. Ai rregullon shtyllën kurrizore, hap gjoksin tuaj dhe i jep hapësirë ​​zemrës suaj të butë.

4. Vazhdoni të merrni frymë natyrshëm dhe të vëzhgoni frymën tuaj. Ndërsa e bëni këtë, përsëritni këto pohime: Të dua, [Emri]. Unë të dua. Une vertet te dua. Unë i besoj jetës. Jeta më jep gjithçka që kam nevojë. Nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Jam i sigurt. Gjithcka eshte mire.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi juaj i ditarit për ditën 12.

1. Shkruani frikën tuaj më të madhe nën titujt vijues: Familja, Shëndeti, Karriera, Marrëdhëniet dhe Financat.

2. Pastaj shkruani një ose më shumë pohime pozitive për secilën frikë që renditët. Për shembull, nëse keni shkruar kam frikë se do të sëmurem dhe nuk do të jem në gjendje të kujdesem për veten time, atëherë një pohim mund të jetë se gjithmonë do të tërheq gjithë ndihmën që më duhet.


Zemra juaj mendoi për ditën 12.

Unë jam gjithmonë i mbrojtur në mënyrë perfekte.

Mos harroni: kur shfaqet një mendim i frikshëm, ai thjesht po përpiqet t'ju mbrojë. Thuaji frikës: "Unë e vlerësoj që dëshiron të më ndihmosh". Ndiqni atë me një pohim për të adresuar atë frikë të veçantë. Pranoni dhe falënderoni frikën, por mos i jepni asaj fuqi ose rëndësi.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 12, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!252 views0 comments

Kommentare


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page