top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 13. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.


Duke filluar ditën tuaj me dashuri.


Sot zbuloni se si e filloni mëngjesin tuaj, kjo mund të përcaktojë përvojat tuaja për ditën. Ju mësoni se si fuqia e pozitivitetit mund të ndryshojë gjithçka për më mirë. Urime! Ju e keni arritur atë gjatë 12 mësimeve të para të këtij kursi. Ju keni mësuar se si të përdorni mjetin e punës së pasqyrës për të ndryshuar modelet tuaja të besimit dhe për të çliruar emocione të shëndetshme.


A keni filluar të ndjeni fuqinë e punës në pasqyrë dhe si mund ta ndryshojë jetën tuaj? Sot do të mësoni se si të përdorni punën tuaj në pasqyrë për të ndihmuar në shërimin e fushave specifike të jetës tuaj. Le të fillojmë me mënyrën se si e filloni ditën tuaj. A e dini se ora e parë e mëngjesit është thelbësore? Se si e shpenzoni do të përcaktojë përvojën tuaj

të pjesës tjetër të ditës tuaj.


Si e filluat ditën tuaj sot? Kur u zgjove, cilat ishin fjalët e para që dolën nga goja jote? A jeni ankuar? A keni menduar për atë që nuk po funksiononte në jetën tuaj?

Si e filloni ditën tuaj shpesh është se si e jetoni jetën tuaj. Çfarë thua kur shikohesh për herë të parë në pasqyrën e banjës? Çfarë thua kur bën dush? Çfarë thua kur vishesh? Si e lini shtëpinë tuaj për punë?


Thjesht ikën nga dera, apo thua diçka e bukur së pari? Çfarë bëni kur hipni në makinë?A e përplasni derën dhe ulërini për të shkuar në punë, apo e bekoni trafikun në udhëtimin tuaj? Shumë njerëz e fillojnë ditën e tyre me "Oh, dreq! Eshtë një ditë tjetër dhe unë duhet të ngrihem, dreq dreq! " Nëse keni një mënyrë të neveritshme për të filluar ditën tuaj, nuk do të keni një ditë të mirë - kurrë.


Nuk eshte e mundur. Nëse bëni më të mirën tuaj që mëngjesi të jetë i tmerrshëm, dita juaj do të jetë e tmerrshme. Unë kam një rutinë të vogël që kam bërë për vite me rradhë. Në momentin që zgjohem, unë fut trupin tim pak më thellë në shtratin tim dhe falënderoj shtratin tim për një gjumë vërtet të mirë.


E bëj këtë për disa minuta ndërsa ditën time e filloj me mendime pozitive. Unë i them vetes gjëra të tilla: Kjo është një ditë e mirë. Kjo do të jetë një ditë me të vërtetë e mirë.

Pastaj ngrihem, përdor banjën dhe falënderoj trupin tim që ka punuar mirë.

Kaloj pak kohë duke u zgjatur. Unë kam një shirit ushtrimi në hyrjen e banjës që mund ta përdor për të shtrirë tërë trupin.


Mbaj shiritin, i çoj gjunjët deri në gjoks tre herë, dhe pastaj rri pranë krahëve. Zbuloj që shtrirja e trupit tim në mëngjes është shumë e mirë për të ruajtur fleksibilitetin dhe shëndetin. Pasi të bëj disa shtrirje, bëj një filxhan çaj dhe e çoj përsëri në shtrat. Unë e dua shtratin tim. Unë e kisha kufirin e ndërtuar posaçërisht në një kënd që të mund të mbështetem kur lexoj ose shkruaj.


Shtrirja e trupit dhe mendjes është rituali im i mëngjesit. Pastaj filloj të ngrihem. Mundohem ta jap vetveten dy orë para se të përballem pjesën tjetër të ditës. Më pëlqen të jem në gjendje t'i bëj gjërat në mënyrë të qetë. Unë kam mësuar të marr kohën time. Nëse jeni një nënë ose baba i zënë që ka nevojë t’i bëjë fëmijët gati për shkollë, ose nëse duhet të shkoni në punë herët, është e rëndësishme t’i jepni vetes pak kohë për të filluar ditën tuaj në mënyrën e duhur.


Do të preferoja të zgjohesha më herët që ta kisha këtë kohë shtesë në mëngjes. Edhe nëse i jepni vetes vetëm 10 ose 15 minuta, kjo është absolutisht thelbësore. Eshtë koha juaj për vetë-kujdes. Kur të ngriheni, është e rëndësishme të bëni një ritual që ndihet mirë me ju dhe të thoni diçka me vete që ju bën të ndiheni mirë. Vendosni në lëvizje ditën më të mirë të mundshme për veten tuaj.


Ju nuk keni pse të bëni këto ndryshime në jetën tuaj menjëherë. Thjesht zgjidhni një ritual për në mëngjes dhe filloni atje. Pastaj sapo të keni zbritur ritualin, zgjidhni një tjetër dhe vazhdoni të praktikoni. Mos e mbingarkoni veten. Mos harroni: ideja është të ndiheni mirë. Le të pohojmë: Sot krijoj një ditë të re të mrekullueshme dhe një të ardhme të mrekullueshme të re.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 13.

1. Kur të zgjoheni për herë të parë në mëngjes dhe të hapni sytë, thoni vetes këto pohime: Mirëmëngjesi, shtrat. Faleminderit që jeni kaq i rehatshem. Unë të dua. Kjo është një ditë e bekuar. Gjithcka eshte mire. Kam kohë për gjithçka që duhet të bëj sot.

2. Tani merrni disa minuta më shumë për t'u çlodhur dhe lërini këto pohime të rrjedhin nëpër mendjen tuaj, pastaj ndiejini ato në zemrën tuaj dhe në pjesën tjetër të trupit tuaj.

3. Kur të jeni gati të ngriheni, shkoni te pasqyra e banjës suaj. Shikoni thellë në sytë tuaj. Buzëqeshni atij personi të bukur, të lumtur, të relaksuar që ju shikon mbrapa!

4. Ndërsa po shikoni në pasqyrë, thoni këto pohime: Mirëmëngjesi, [Emri]. Unë të dua. Unë të dua vërtet, vërtet. Ka përvoja të shkëlqyera që vijnë në rrugën tonë sot. Dhe pastaj thuaj diçka të mirë vetes si: Oh, dukesh mrekullueshëm sot. Ju keni buzëqeshjen më të mirë. Ju uroj një ditë të mrekullueshme sot.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi i ditarit tuaj të ditës 13.

1. Krijoni një ritual mëngjesi për veten tuaj. Shkruani të gjithë hapat që mund të ndërmerrni për të filluar mëngjesin tuaj në një mënyrë pozitive, të lumtur dhe mbështetëse.

2. Shkruani dy ose tre pohime që mund të thoni për secilin nga hapat në ritualin tuaj të mëngjesit. Shkruani pohime për kohën kur visheni, kur përgatisni mëngjesin dhe kur hipni në makinën tuaj dhe shkoni në punë.

3. Nëse dëshironi më shumë shembuj të pohimeve për ritualin tuaj të përditshëm, shihni pohimet në pjesën e pasme të Ju Mund Krijoni një Jetë të Jashtëzakonshme, librin që kam shkruar me Cheryl Richardson.


Zemra juaj mendoi për ditën 13: Unë hap dyer të reja për jetën.

Ju jeni duke qëndruar në korridorin e jetës dhe pas jush shumë dyer janë mbyllur. Dyert përfaqësojnë gjëra që nuk i bëni, nuk i thoni ose nuk i mendoni më, përvoja që nuk i keni më. Përpara jush është një korridor i pandërprerë dyert, secili hap një përvojë të re. Ndërsa ecni përpara, shihni veten duke hapur dyert për përvojat e mrekullueshme që dëshironi të keni. Shihni veten duke hapur dyert për gëzimin, paqen, shërimin, prosperitetin dhe dashurinë. Dyer për mirëkuptim, dhembshuri dhe falje. Dyert e lirisë. Dyert për vetëvlerësimin dhe vetëvlerësimin. Dyert për vetë-dashurinë. Isshtë gjithçka këtu para jush. Cila derë do të hapni së pari? Besoni se udhëzuesi juaj i brendshëm po ju udhëheq në mënyrat më të mira për ju dhe se rritja juaj shpirtërore po zgjerohet vazhdimisht. Pavarësisht se cila derë hapet ose cila derë mbyllet, ju jeni gjithmonë të sigurt.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 13, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!

325 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Yorum


Mirvete Berisha
Mirvete Berisha
10 Mar 2021

Vertete jam e bekuare falenderoi zotin qe me dha driten ti shofe keto dyere te cilate ishin te mbyllura per nje kohe te gjate por jam e lumture qe sote ishohe edhe i kam hapure te gjitha oh sa drite sa ajer i pstere sa jete e bukure me 🤲

Beğen
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page