top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 14. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Të duash veten: Një përmbledhje e javës tuaj të dytë.


Sot ju rishikoni progresin tuaj në punën tuaj pasqyrë dhe mësoni se si t'i jepni vetes më shumë kohë dhe inkurajim në udhëtim.

Sa krenar jam për ju, të dashur! Këtu është fundi i javës sonë të dytë, dhe atje ju jeni përpara mikut tuaj, pasqyrës tuaj, duke praktikuar dhe mësuar çdo ditë mënyrat e shumta me të cilat mund të reflektoni më shumë dashuri përsëri në jetën tuaj!


Ju meritoni dashuri dhe gëzim dhe të gjitha të mirat që jeta ju ofron. Ju akoma mund të ndiheni paksa budalla ose të shqetësuar duke bërë punën tuaj të pasqyrës. Eshte ne rregull. Unë ju inkurajoj të jeni të durueshëm me veten ndërsa filloni ushtrime të reja çdo ditë. Ndryshimi mund të jetë i vështirë, ose mund të jetë i lehtë.


Mos harroni se ky është një udhëtim i dashurisë ndaj vetvetes dhe pranimit, dhe pranoni të gjithë përpjekjen që po bëni. Ju keni arritur kaq shumë tashmë. Ju keni parë se si pasqyra juaj ju ndihmon të bëheni shumë më të vetëdijshëm për ato që thoni dhe bëni. Ju jeni duke mësuar se si të lini gjithçka që nuk ju shërben.


Ju po bëheni më të vetëdijshëm për vetë-bisedën tuaj, duke dëgjuar me kujdes fjalët tuaja dhe duke mësuar se si t'i ktheni ato në pohime pozitive. Ju gjithashtu po punoni shumë për të shndërruar kritikun tuaj të brendshëm në një tifoz admirues që do të vlerësojë dhe komplimentojë përpjekjet tuaja dhe angazhimin tuaj për të ndryshuar.


Mirë për ty! Fëmija juaj i brendshëm ishte subjekt i dy mësimeve këtë javë të kaluar, dhe ju i trajtuat me guxim të dy. Jepni vetes një gëzim të madh! Ju e prezantuat veten me fëmijën tuaj të brendshëm dhe keni filluar të kuptoni se çfarë është ky i vogël ndjenje. Ju gjithashtu po gjeni kohë për ta mbajtur këtë fëmijë në krahë dhe ta tregoni se sa i sigurt dhe i dashur është.


Jam shumë krenar për ju që ndërmorët këtë hap të madh drejt dashurisë ndaj vetes. Pas këtyre 14 mësimeve të para, ju po zbuloni se si trupi juaj pasqyron mendimet dhe besimet tuaja të brendshme. Ju keni filluar t'i kushtoni vëmendje trupit tuaj

mesazheve. Ju keni filluar ta ushqeni trupin tuaj me ushqimin e dashur për të cilin ka nevojë: mendime inkurajuese dhe pohime pozitive.


Po ashtu po vëreni sa mirë mund të ndiheni kur shprehni ndjenjat dhe emocionet tuaja të vërteta, edhe nëse ato janë negative. Ju gjithashtu duhet të përgëzoni veten për të gjithë punën e madhe dhe ushtrimet që po bëni për të liruar zemërimin tuaj ndaj të tjerëve. Kjo është një përvojë e tillë shëruese që mund të ndryshojë vërtet jetën tuaj. Duke vëzhguar frikën tuaj dhe duke iu drejtuar ato gjatë punës tuaj në pasqyrë, ju keni mësuar një mësim tjetër shumë të rëndësishëm këtë javë: ju nuk jeni frika juaj.


Frika është vetëm një kufizim i mendjes tuaj. Ju gjithmonë keni një zgjedhje midis dashurisë dhe frikës. Ju gjithashtu keni praktikuar një nga parimet e mia të preferuara këtë javë: si e filloni ditën tuaj shpesh është se si e jetoni jetën tuaj. Më bën kaq të lumtur të di se jeni duke bërë një përpjekje për ta filluar ditën tuaj me mendime të dashura.


Kjo përcakton një ton pozitiv për pjesën tjetër të ditës tuaj të bukur. Shihni sa keni mësuar tashmë në vetëm 14 ditë? Vazhdoni t'i jepni vetes çdo inkurajim ndërsa kaloni këtë përvojë të re të punës në pasqyrë. Gjithmonë e di se unë jam këtu pranë jush.Le të pohojmë: Këtu jam, botërisht e hapur dhe e pranueshme për të gjitha gjërat e mrekullueshme që po më mëson ky kurs i punës pasqyre.Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 14.

1. Gjeni një foto tuajen si fëmijë në një kohë kur ishit vërtet të lumtur. Ndoshta keni një fotografi të realizuar në festën tuaj të ditëlindjes, ose ndërsa ishit duke bërë diçka me miqtë ose duke vizituar një nga vendet tuaja të preferuara.

2. Ngjiteni këtë foto në pasqyrën e tualetit tuaj.

3. Bisedoni me atë fëmijë të gjallë dhe të lumtur në foto. Tregojini këtij fëmije sa dëshironi të ndiheni përsëri në atë mënyrë. Diskutoni me fëmijën tuaj të brendshëm ndjenjat tuaja të vërteta dhe çfarë ju pengon.

4. Thuaji vetes këto pohime: Unë jam i gatshëm të heq të gjitha frikat e mia. Jam i sigurt, Unë e dua fëmijën tim të brendshëm. Unë të dua. Jam i lumtur, Unë jam i kënaqur. Dhe unë jam i dashur.

5. Përsëritni këto pohime dhjetë herë.Fuqia është brenda jush: Ushtrimi i ditarit tuaj ditën 14.

1. Nxirrni ditarin tuaj dhe hapeni atë për ushtrimin e parë që keni bërë në Ditën 7.

2. Lexoni ndjenjat dhe vëzhgimet që keni shkruar kur keni bërë punën tuaj në pasqyrë atë ditë.

3. Në një faqe të re, shkruani ndjenjat dhe vëzhgimet tuaja sot, pas javës së dytë të punës në pasqyrë. A po bëhen më të lehta ushtrimet për ju? A ndiheni më rehat kur shikoheni në pasqyrë?

4. Shkruani se ku po keni më shumë sukses. Shkruani ku keni më shumë telashe.

5. Krijoni një ushtrim dhe pohim të ri për punën me pasqyrë për t'ju ndihmuar në ato zona ku po përjetoni blloqe.Zemra juaj mendoi për ditën 14: Unë jam i gatshëm të shoh madheshtine ne veten time.

Zgjidhni të eliminoni nga mendja dhe jeta juaj çdo ide dhe mendim negativ, shkatërrues, i frikshëm. Mos dëgjoni ose bëhuni pjesë e mendimeve ose bisedave të dëmshme. Sot askush nuk mund t’ju dëmtojë sepse refuzoni të besoni se jeni lënduar. Ju refuzoni të kënaqeni me emocione të dëmshme, pa marrë parasysh sa të justifikuara mund të duken. Ju ngriheni mbi gjithçka që përpiqet t'ju bëjë të zemëroheni ose të keni frikë. Mendimet shkatërruese nuk kanë fuqi mbi ju. Ju mendoni dhe thoni vetëm atë që dëshironi të krijoni në jetën tuaj. Ju jeni më se i përshtatshëm për gjithçka që duhet të bëni. Ju jeni një me Fuqinë që ju krijoi. Ju jeni të sigurt. E gjitha është mirë në botën tënde.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 14, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!

231 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page