top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 17. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.


Të jetosh pa stres.

Stresi është një reagim i frikës ndaj jetës dhe ndryshimeve të saj të vazhdueshme. Sot mësoni se si të ndaloni së ndieri kaq stres. Stresi është një reagim i frikës ndaj jetës dhe ndaj ndryshimit të vazhdueshëm që është i pashmangshëm.


Stresi është bërë një fjalë kyçe: ne e përdorim atë si një justifikim për të mos marrë përgjegjësi për ndjenjat tona, mbi të gjitha frikën tonë. Por nëse mund ta barazoni stresin me frikën - dhe të kuptoni se ndjenja e stresit është me të vërtetë një reagim i frikshëm. Ju mund të filloni të eleminoni nevojën për stres në jetën tuaj.


Një person paqësor, i relaksuar as nuk është i frikësuar dhe as i stresuar. Pra, nëse ndiheni të stresuar, pyesni veten nga se keni frikë. Shumica e njerëzve kanë një listë të gjatë shqetësimesh, me gjëra të tilla si puna, paratë, familja dhe shëndeti në krye. Si të eleminoni frikën dhe të lëvizni nëpër jetë duke u ndjerë të sigurt?


Ju mund të filloni duke bërë punën tuaj në pasqyrë dhe duke praktikuar pohime pozitive. Kur e bëni këtë, ju mund të zëvendësoni mendimet tuaja negative, shtrënguese me mendime pozitive që krijojnë paqe, gëzim, harmoni dhe një jetë pa stres. Ekziston një shprehje që më pëlqen ta përdor shumë: tërësia e mundësive.


E mësova nga një prej mësuesve të mi të hershëm në New York. Kjo shprehje gjithmonë më jepte një vend ngritjeje për ta lënë mendjen time të shkonte përtej asaj që mendoja e mundur - shumë larg përtej besimeve të kufizuara me të cilat jam rritur. Si fëmijë, nuk e kuptoja se sa nga kritikat që rritnin mbi mua nuk ishin të merituara. Ishte reagimi i tyre ndaj një dite stresuese ose zhgënjyese.Por unë i pranova kritikat e tyre si të vërteta dhe mendimet dhe besimet negative për veten time që i brendësova ishin kufizime që kushtëzuan jetën time për shumë vite. Ndoshta nuk jam dukur e ngathët ose memec ose budalla, por sigurisht e kam ndjerë atë. Shumica e besimeve tona për jetën dhe për veten tonë formohen nga koha kur ne jemi pesë vjeç.


Ne mund t'i zgjerojmë ata si adoleshentë dhe ndoshta pak më shumë kur jemi më të rritur, por shumë pak ndryshime në përgjithësi. Nëse do t'ju pyesja pse keni një besim të caktuar, pothuajse me siguri do ta gjurmonit atë në një vendimi që keni marrë kur keni qenë fëmijë i vogël. Kështu që ne jetojmë në kufizimet e ndërgjegjes tonë pesë vjeçare.


Këto kufizime shpesh na ndalojnë të përjetojmë dhe të shprehim tërësinë e mundësive. Ne mendojmë se gjëra të tilla si unë nuk jam aq i zgjuar sa duhet. Unë nuk jam i organizuar. Une kam shumë në pjatën time. Nuk kam kohë të mjaftueshme. Sa prej jush po lënë që besimet kufizuese t'ju ndalojnë?


Ju keni një zgjedhje për të pranuar këto kufizime ose për të shkuar përtej tyre. Mos harroni: kufizimet që ndjeni janë të gjitha në mendjen tuaj dhe nuk kanë asnjë lidhje me realitetin. Kur të mësoni të braktisni bindjet tuaja kufizuese dhe ta lejoni veten të lëvizni në tërësinë e mundësive, do të zbuloni se jeni mjaftueshëm i mirë. Ju keni atë që duhet. Ju mund të përdorni gjithçka që është në pjatën tuaj.


Dhe ju keni gjithë kohën që ju nevojitet. Ju mund të shihni të gjitha llojet e mundësive dhe jeni të aftë për gjëra të jashtëzakonshme.


Le të pohojmë: Unë bëhem më i sigurt dhe i aftë çdo ditë. Nuk ka kufizime për aftësitë e mia.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 17.

1. Për këtë ushtrim, unë do të doja që ju të filloni duke u ulur në një karrige të rehatshme me të dyja duart tuaja në prehër dhe të dy këmbët të rrafshëta në dysheme. Tani mbylli sytë dhe bëj tre frymëmarrje të gjata dhe të thella. Merrni frymë ngadalë dhe merrni frymë dhe merrni frymë. Imagjinoni sikur po vishni tensionin tuaj dhe frika si pardesy. Imagjinoni të zhbllokoni butonat dhe të hiqni pallton nga shpatullat tuaja, duke e rrëshqitur mbi krahët tuaj dhe duke e rënë në dysheme. Ndjen çdo frikë dhe tension që del nga trupi juaj. Ndjeni muskujt tuaj të relaksoheni. Lejoni që gjithë trupi juaj të relaksohet.

2. Tani merrni pasqyrën tuaj të xhepit dhe shikoni thellë në sytë tuaj. Thuaj: Unë

çliro tërë frikën. Lë të gjitha tensionet. Jam ne paqe. Liria nga stresi është

e drejta ime hyjnore. Vazhdoni të përsërisni këto pohime pa pushim.

3. Mbyllni sytë dhe merrni disa minuta më shumë për të marrë frymë thellë. Përsëriteni

këto pohime: Unë besoj në Mua. Unë jam një person i aftë. Mund ta bej. une mundem

merrem me gjithçka që më del përpara. Unë besoj në mundësi.

4. Në çdo kohë që shihni reflektimin tuaj sot, përsëritni këto pohime: Unë jam pranë me

Paqen. Kam gjithë kohën që më duhet. Rrjedh me jetën lehtë dhe pa mundim.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi i ditarit tuaj të ditës 17.

1. Mbyllni sytë dhe largohuni nga e kaluara juaj. Shihni veten kur ishit

pese vjec. Ku jeni ju? Ne shkolle? Në shtëpi? Çfarë ju pëlqen të

bej Si e shikoni botën? Hapni sytë dhe shkruani çfarëdo

më vjen në mendje.

2. A ju kujtohet ndonjë nga shqetësimet ose besimet negative që keni pasur kur

ishe pesë vjeç A mbani mend ndonjë ndjenjë të lënduar? Shkruaji ato

të gjithë poshtë.

3. Pranë të gjitha besimeve që keni shkruar në Hapin 2, shkruani të vërtetën

arsyet e këtyre besimeve. Ndoshta prindërit tuaj po kalonin një ditë të keqe

pune dhe të tha diçka që nuk ishte e vërtetë. Ndoshta një mik i fëmijërisë

i cili nuk ishte i dashur vendosi ta nxirrte mbi ty. Shkruani të gjitha mendimet tuaja në

ditari juaj.

4. Bëni një listë të disa prej gjërave që ju shkaktojnë stres këtë javë. Bëj

ndonjë prej tyre ka të bëjë me mendimin e kufizuar të fëmijës tuaj pesëvjeçar

vetëdija? Merrni kohë për të shkruar mendimet tuaja më të brendshme dhe

Reflektime.


Zemra juaj mendoi për ditën 17: Unë përjetoj tërësinë e Mundësitë Brenda Meje

Çfarë do të thotë për ju tërësia e mundësive? Mendoni se po shkon përtej të gjitha kufizimeve. Lëreni mendjen tuaj të shkojë përtej mendimeve si: Nuk mund të bëhet. Ajo

nuk do të funksionojë. Nuk ka kohë të mjaftueshme. Ka shumë pengesa.

Mendoni se sa shpesh i keni shprehur këto kufizime: Sepse unë jam një

grua, nuk mund ta bëj këtë. Për shkak se unë jam një burrë, nuk mund ta bëj atë.Por

kufizimet ju ndalojnë të shprehni dhe përjetoni tërësinë e mundësitë. Sa herë që mendoni se nuk mundeni, po kufizoheni. A jeni ju të gatshëm të shkojnë përtej asaj që besoni sot?


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 17, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!217 views0 comments

ความคิดเห็น


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page