top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 19. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Updated: Mar 16, 2021

Të jetosh qëndrimin tënd të mirënjohjes.


Dita e sotme i kushtohet falënderimit të jetës për të gjitha dhuratat e saj të shumta dhe mësimit se si jetoni me një qëndrim mirënjohjeje çdo ditë. A e dini se prosperiteti dhe mirënjohja shkojnë dorë për dore? Une jam gjithmonë mirënjohës që jam një me Urtësinë Universale dhe mbështetem nga Fuqia Universale.


Une e kam vërejtur se Universi e do mirënjohjen. Sa më mirënjohës të jeni, aq më shumë të mira që ju merrni. Kur them gjëra të mira, nuk dua të them vetëm gjëra materiale. Une nënkuptojnë të gjithë njerëzit, vendet dhe përvojat që e bëjnë jetën kaq të mrekullueshme dhe të vlefshme per te jetuar.


Ju e dini sa mirë ndiheni kur jeta juaj është e mbushur me dashuri,gëzim, shëndet dhe kreativitet, dhe ju merrni dritat jeshile dhe vendet e parkimit. Kështu është

jetët tona janë menduar të jetohen. Kështu mund të jetë jeta jonë nëse jemi mirënjohës.

Universi është një dhurues bujar, i bollshëm dhe i pëlqen të vlerësohet.


Mendoni se si ndiheni kur i dhuroni një miku një dhuratë. Nëse personi

e shikon dhe rrudhet me fytyrë ose thotë: "nuk është stili im" ose "unë kurrë nuk do të përdorja diçka të tillë se ", atëherë do të keni pak dëshirë t'i jepni përsëri atij personi një dhuratë.


Sidoqoftë, nëse sytë e shoqes suaj shkelqejne me kënaqësi, dhe ajo është e kënaqur dhe

mirënjohëse, atëherë sa herë që shihni diçka që ajo do të dëshironte, do të dëshironi t'ja

jepja asaj. Për mjaft kohë tani, unë kam pranuar çdo kompliment dhe çdo mendim te pranishem. Unë e pranoj këtë me gëzim, kënaqësi dhe mirënjohje.


Une kam mësuar se Universi e do këtë shprehje, dhe unë vazhdimisht e marr atë

dhurate te mrekullueshme!

Jini mirënjohës që nga momenti kur zgjoheni në mëngjes. Nëse e filloni ditën

duke thënë, "Faleminderit, shtrat, për kete gjumë të mirë", që nga ky fillim është

lehtë për të menduar për shumë më tepër gjëra për të qenë mirënjohës.


Në kohën kur jam ngritur nga shtrati, unë ndoshta kam shprehur mirënjohje për 80 ose 100 njerez, vende, gjëra dhe përvoja në jetën time. Në mbrëmje, pak para se të shkoni të flini, rishikoni ditën tuaj dhe bekoni dhe jini mirënjohës për të gjitha përvojat tuaja, madje edhe ato sfiduese. Nëse e ndjen se ti bëri një gabim ose mori një vendim që nuk ishte më i miri, fal veten.


Jini mirënjohës për të gjitha mësimet që keni marrë, madje edhe ato të dhimbshme. Ata

janë thesare të vegjël që ju janë dhënë. Ndërsa mësoni prej tyre, jeta juaj do të ndryshojë për mirë. Gëzohuni kur shihni një pjesë të anës së errët të vetvetes. Kjo do të thotë që ju jeni gati të hiqni dorë nga diçka që ka qenë duke ju penguar.


Në atë moment, ju mund të thoni: Faleminderit që më tregove këtë, kështu që unë mund ta shërojë atë dhe të vazhdojë përpara. Kaloni sa më shumë momente që mundeni sot dhe çdo ditë duke qenë mirënjohës për të gjitha te mirat ne jeten tuaj. Nëse keni pak të mira në jetën tuaj tani, ato do të rriten. Nëse ju keni një jetë të bollshme tani, ajo do të rritet. Kjo është një situatë fituese. Ti ji i lumtur dhe Universi është i lumtur. Ky qëndrim mirënjohje rrit bollekun tuaj.


Kur ndërveproni me njerëzit sot, tregojuni atyre sa mirënjohës jeni për çfarë ata kanë bërë. Tregoni nëpunësve të shitjeve, kamerierëve, punëtorëve të postës, punëdhënësve, të punësuarve, miqeve, familjeve dhe të huajve. Le ta ndihmojmë ta bëjmë këtë një botë mirënjohëse dhe falënderuse duke dhënë dhe marrë!


Le të pohojmë: Unë i jap me gëzim jetës dhe jeta ma kthen me dashuri.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 19

1. Kur të zgjoheni për herë të parë në mëngjes dhe të hapni sytë, thoni këto

pohime për veten tuaj: Mirëmëngjes, shtrat. Unë jam shumë mirënjohës për

ngrohtësinë dhe rehatinë që më ke dhënë. E dashur [Emër], kjo është nje dite e bekuar,

Gjithcka eshte mire.

2. Merrni edhe disa minuta për t'u çlodhur në shtratin tuaj dhe mendoni për të gjitha gjërat që jeni mirënjohës.

3. Kur të jeni gati të ngriheni, shkoni te pasqyra e banjës. Shikoni ëmbël dhe

thellë në sytë e tu. Renditni shumë gjëra për të cilat jeni mirënjohës. Thuaji ata

si pohime: Jam mirënjohës për buzëqeshjen time të bukur. Jam mirënjohës që ndjehem

krejtësisht i shëndetshëm sot. Jam mirënjohës që kam një punë për të shkuar sot, Unë jam

mirënjohës për miqtë që do të takoj sot.

4. Kurdoherë që kaloni një pasqyrë sot, ndaloni dhe thoni një pohim për

diçka për të cilën jeni mirënjohës në atë moment.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi i ditarit tuaj ditën 19

1. Ushqeni qëndrimin tuaj të mirënjohjes çdo ditë: filloni një ditar mirënjohjeje. Shkruaj

poshtë të paktën një gjë për të cilën ju jeni mirënjohës. Shkruaj gjithçka ju jeni mirënjohës.

Shkruani një pohim për çdo gjë që ju jeni mirënjohës për t'u përdorur në punën tuaj me pasqyrë.

2. Lexoni histori frymëzuese për fuqinë e mirënjohjes. (Libri im Mirënjohje:

Mënyra e Jetës përmban kontribute nga 48 njerëz më frymëzues

di, dhe ju gjithashtu mund të gjeni histori në një qëndrim mirënjohjeje: 21 Jeta

Mësime nga Keith D. Harrell.) Shkruani një histori frymëzuese mirënjohjeje

nga përvoja juaj personale ose nga jeta e dikujt që njihni.


Zemra juaj mendoi për ditën 19: Unë jap dhe marr dhurata


Thellë në qendër të qenies time, ka një pus të pafund mirënjohjeje. Une tani

lejoj që kjo mirënjohje të mbush zemrën time, trupin tim, mendjen time, vetëdijen time, timen shumë qenie. Kjo mirënjohje rrezaton nga unë në të gjitha drejtimet, prekëse

gjithçka në botën time, dhe kthehet tek unë si më shumë për të qenë mirënjohës. Më shumë

mirënjohje ndjej, aq më i vetëdijshëm jam se furnizimi është i pafund.

Vlerësimi dhe pranimi veprojnë si magnet të fuqishëm për mrekulli ne cdo

moment te ditës. Komplimentet janë dhurata të prosperitetit. Unë kam mësuar të pranoj

me mirësi. Nëse dikush më komplimenton, unë buzëqesh dhe them, "Faleminderit".

Sot është një dhuratë e shenjtë nga jeta. Unë hap krahët e gjerë për të marrë të plotë

masën e prosperitetit që Universi ofron. Në çdo kohë të ditës ose natës, unë

mund ta lejojë të hyjë brenda. Universi më mbështet në çdo mënyrë të mundshme. Unë jetoj në një dashuri të bollshme te Universit harmonik, dhe unë jam mirënjohës. Megjithatë, ka raste në jetë kur Universi më jep, por nuk jam në gjendje të bëj asgjë për të dhënë mbrapa. Unë mund të mendoj për shumë njerëz, që më ndihmuan jashtëzakonisht në kohë kur nuk kishte asnjë mënyrë që t’i shlyeja ndonjëherë. Megjithatë, më vonë, unë isha në gjendje të ndihmoja të tjerët, dhe kjo është mënyra se si shkon jeta. Unë relaksohem dhe gëzohem me bollëkun dhe mirënjohjen që janë këtu tani.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 19, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!
219 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page