top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 20. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Mësimdhënia e Punës me Pasqyrë Fëmijëve.

Fëmijët gjithashtu përballen me streset e jetës. Sot ju mësoni se si të praktikoni

Punën ne pasqyre me të vegjlit, dhe ju shikoni mrekullitë që ndodhin.

Ju jeni gati në përfundim të këtij kursi dhe po bëni mirë.


Une duartrokas angazhimin dhe përkushtimin tuaj! Çdo ditë qe praktikoni pasqyrën tuaj

ju po i dhuroni vetes dhuratën e dashurisë. Dhe çdo ditë ju praktikoni punën ne pasqyre, ju po lini besimet e vjetra, negative që keni mbajtur përreth kaq shumë kohë. Nga kanë ardhur këto besime negative? Ne kemi zgjedhur ata lart si fëmijë.


Ne thithëm çdo fjalë që na u tha. Sa më shumë ne dëgjuam prindërit tanë ose të rriturit e tjerë duke thënë gjëra negative për ne, aq më shumë ne u besuan atyre.

Duke u rritur, shpesh e quanim njëri-tjetrin me emra mizorë dhe lëndues dhe i nënçmonim

nje tjeter. Po pse e bëmë këtë?


Ku e mësuam një sjellje të tillë? Shumë prej nesh u thanë nga prindërit ose mësuesit tanë se ishim budallenj ose memecë ose dembelë, se ne ishim ngatërrestarë ose jo mjaftueshëm të mirë. Ndoshta jemi rrudhur kur jemi i dëgjuam këto deklarata, por ne i besuam atyre.


Pak e kuptuam sa këto besime lëndojnë, ose sa thellë do të ngulitet dhimbja dhe turpi ynë.

Kthehuni prapa në disa nga mësimet më të vështira të këtij kursi, mësimet në

të cilat zbuluat besime që ju bllokonin. Kur keni bërë punen me pasqyrën tuaj

dhe ditarin, a keni gjetur se ato besime shpesh buronin nga e kaluara

nga fëmijëria juaj?


Nuk më mësuan në shkollë se zgjedhja ime e fjalëve do të kishte efekt ne

jeten time. Askush nuk më mësoi se mendimet e mia ishin krijuese, se mund të bënin

fjalë për fjalë formojnë fatin tim, ose që ajo që dhashë verbalisht do të kthehej tek unë si

përvojat jetësore. Askush nuk më mësoi kurrë se unë ia vlen ta dua apo që unë

e kam merituar të më ndodhin gjëra të mira.


Padyshim askush nuk më mësoi atë jetë qe cdo gje ishte këtu për të më mbështetur.

Ne mund t'i ndryshojmë të gjitha ato për fëmijët tanë tani. Një nga gjërat më të rëndësishme ne mund të bëjmë për ta është t'i kujtojmë për të vërtetën themelore se ata janë të dashur. Roli si prindër nuk është të jesh perfekt, të marrësh gjithçka si duhet, por të jesh i dashur dhe i sjellshëm.


Fëmijët sot kanë shumë më shumë çështje për t'u marrë me to sesa ne kur ishim

mosha e tyre. Ata janë vazhdimisht të sulmuar me lajme në lidhje me gjendjen kritike të

në botës dhe vazhdimisht duhet të bëjnë zgjedhje komplekse. Si i trajtojnë fëmijët

këto sfida janë një reflektim i drejtpërdrejtë i asaj se si ata me të vërtetë ndjejne për veten e tyre.


Sa më shumë që fëmijët e duan dhe respektojnë veten, aq më lehtë do të jetë për ta te

bëjne zgjedhjet e duhura në jetë. Eshtë e rëndësishme që ne të mbjellim tek fëmijët tanë një ndjenjë të pavarësisë dhe fuqia dhe njohuria se ata mund të bëjnë një ndryshim në botën e sotme.


Mbi të gjitha, është e rëndësishme t'i mësoni ata të duan atë që janë dhe ta dinë këtë,

ata janë mjaft të mirë pa marrë parasysh se çfarë. Të rinjtë po na kërkojnë dhe po dëgjojnë çdo fjalë që themi. Bëhu një shembull i ndritshëm i pohimeve pozitive. Kur ju filloni të

besojini atyre, po kështu do të bëjnë edhe fëmijët tuaj.


Ushqeni fëmijët në jetën tuaj ashtu si po mësoni të ushqeheni vetë.

Mos harroni: askush nuk ka fëmijë “perfekt” ose prind “perfekt”. Ne jemi të lidhur

për të bërë zgjedhje të dobëta në një kohë ose në një tjetër. Kjo është thjesht pjesë e të mësuarit dhe në rritje procesi.


Ajo që është e rëndësishme është ta duash fëmijën tënd pa kushte dhe, më së shumti e rëndësishme, të duash veten pa kushte. Atëherë shikoni se si ndodhin mrekullitë

ne fëmijët tuaj si dhe ne veten tuaj.


Le të pohojmë: Unë mund të jem ajo që dua të jem. Unë mund të bëj atë që dua të bëj. Gjithë jeta me mbeshtet.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 20

1. Do të doja të shikonit një video të një vajze të vogël të ëmbël duke e bërë pohimet. Quhet "Jessica's 'pohimi i përditshëm", dhe ju mund ta shihni atë

2. Shikoni këtë video me fëmijën tuaj ose me ndonjë fëmijë në jetën tuaj, madje edhe me fëmijën tuaj te brendshëm.

3. Kërkojini fëmijës tuaj të bëjë pohimet e veta të përditshme ashtu si bëri Jessica në

video. Pyete fëmijën për çfarë është i lumtur dhe kërkoji që t'ia tregojë këtë

pasqyres.

4. Ju mund ta filloni këtë ushtrim duke bërë punën tuaj pasqyrë dhe duke ftuar

Fëmijen tuaj të bashkohet. Thoni pohime të thjeshta si: Unë të dua. unë dua

çdo gjë rreth teje. Jam e mrekullueshme! Une jam e bukur! Unë kam flokë të ftohtë! Une mundem te vallëzoje si një yll televiziv!

5. Planifikoni një kohë çdo ditë për të bërë punë me pasqyren me fëmijën tuaj, edhe nëse vetëm për disa minuta në mëngjes.


Fuqia është brenda jush: Ushtrimi juaj i ditës 20

1. Filloni ushtrimin e sotëm të ditarit duke lexuar një histori të shkëputur nga

libri im Adventures of Lulu. Ju mund të përdorni atë duke vizituar

2. Keni letër vizatimi, lapsa me ngjyra, shënues me ngjyra, shkumësa dhe ngjitës

gati dhe kërkojini fëmijës tuaj të vizatojë një Pasqyrë Magjike për të shkuar, ashtu si bën Lulu

në libër. Inkurajoni fëmijën të zbukurojë pasqyrën: ngjitni figura të bukura

rreth tij, shtoni vezullim dhe shkëlqime në kornizë, mbulojeni atë me një trazirë me ngjyra.

3. Me fëmijën tuaj, shikoni me radhë Pasqyrën Magjike dhe thoni gjëra të mrekullueshme për veten.

4. Shkruani thëniet pozitive që thoni ju dhe fëmija juaj, në mënyrë që të mundeni

përsëritini ato kur bëni së bashku punën tuaj në pasqyrë.


Zemra juaj mendoi për ditën 20: Unë komunikoj hapur me femijen tim.

Eshtë shumë e rëndësishme të mbash linjat e komunikimit të hapura me fëmijët,

sidomos gjatë viteve të adoleshencës. Kështu që shpesh fëmijëve u thuhen gjëra të tilla si.

Mos thuaj, Mos e bëj atë. Mos e ndjeni atë. Mos jini kështu. Mos e shprehni atë. Kur

gjithçka që ata dëgjojnë është mos, mos, mos, ata ndalojnë komunikimin.

Pastaj, kur fëmijët janë më të rritur, prindërit ankohen: “Fëmijët e mi nuk me telefonojnë kurrë

mua. ” Pse nuk telefonojnë? Për shkak se linjat e komunikimit janë prerë,

kjo është arsyeja pse kur jeni të hapur me fëmijët tuaj - duke përdorur thënie pozitive si Eshtë në rregull të ndjeheni të trishtuar "dhe" ju mund të flisni me mua për këtë "- dhe i inkurajoni ata të bëjnë këtë, te ndajnë ndjenjat e tyre dhe linjat e komunikimit do të rikthehen.Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 20, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!301 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page