top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 5. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Ndërtimi i vetëvlerësimit tuaj

Sot ju mësoni më shumë rreth dashurimit të vetes me respekt, mirënjohje dhe

kuptimin që trupi, mendja dhe shpirti juaj janë mrekulli për tu vlerësuar.

Si u ndjetë kur u zgjuat këtë mëngjes?


Buzëqeshe kur ishe duke u pare në pasqyrë dhe the, të dua, e dashur, vërtet të dua?


A jeni ju duke filluar ta besoni? Pas vetëm disa ditësh punë me pasqyren, mund ta shihni se po, tashmë ka filluar të bëjë një ndryshim në jetën tuaj. Ju mund të jeni duke buzëqeshur pak më shumë sot.


Ju mund të ndiheni shumë më mirë kur shikoheni në pasqyrë dhe

shih fytyrën tuaj të bukur. Ju mund të ndiheni shumë më mirë për veten tuaj. A jeni ju

duke filluar ta doni dhe aprovoni personin që shihni në pasqyrë?


Dashuria është shërimi i madh për mrekulli. Të duash veten bën mrekulli në jetën tonë. Une

kanë zbuluar se pavarësisht nga problemi, mënyra më e mirë për ta zgjidhur është

të fillosh ta duash veten.


Të duash veten do të thotë të kesh respekt të madh për gjithçka rreth teje, brenda

dhe jashtë. Eshtë mirënjohje e thellë për mrekullinë e trupit tuaj dhe mendjes tuaj dhe shpirtit tuaj të duash veten.


Eshtë vlerësim në një shkallë të tillë që të mbush zemrën deri sa në atë moment

shpërthen i tejmbushur nga gëzimi për të qenë JU.

Eshtë e pamundur të duash vërtet veten nëse nuk ke vetë-aprovim dhe vetë-

pranimi.


A e qortoni dhe kritikoni veten pafund?

A e besoni ju se jeni te padashur?

A jetoni në kaos dhe çrregullim?

A i tërheq të njerezit qe te duan dhe njerezit qe te nencmojne?

A e keqtrajtoni trupin tuaj me zgjedhje jo të shëndetshme të ushqimit dhe mendime stresuese?


Nëse e mohoni të mirën tuaj në ndonjë mënyrë, është një akt që të mos e doni veten. Mbaj mend një grua me të cilën kam punuar që mbante lente . Kur ajo e bëri punën e saj ne pasqyrë, ajo filloi të lëshojë një frikë të vjetër nga fëmijëria e saj. Pas disa ditësh, ajo u ankua se lentet e saj po e shqetësonin deri në atë pikë sa nuk mund t'i vinte më.


Kur i nxori, ajo vështroi përreth dhe zbuloi se shikimi i saj ishte pothuajse krejt i pastër. Akoma, ajo e kaloi tërë ditën duke thënë: “Nuk e besoj. Nuk e besoj ”. Ky ishte pohimi i saj. Ajo nuk do ta lejonte veten të besonte se kishte krijuar shikim të përsosur dhe mosbesimi i saj u konfirmua. Universi i dha asaj pikërisht atë që ajo kërkoi. Kjo është sa e fuqishme janë mendimet tona.


Mendoni sa e përsosur keni qenë kur keni qenë një bebe e vogël! Bebet nuk kanë

nevoje te bejne gjithçka për t'u bërë të përsosur; ato tashmë janë perfekte dhe veprojnë sikur të jenë e dini atë.


Ata e dinë që ato janë qendra e Universit. Ata nuk kanë frikë të

kërkojne për atë që duan. Ata shprehin lirisht emocionet e tyre. E dini kur

foshnja është e zemëruar - në fakt, e gjithë lagjja e di. Ju gjithashtu e dini kur

foshnjat janë të lumtura - buzëqeshjet e tyre ndriçojnë një dhomë.


Ata janë plot dashuri.

Bebet e vogla do të vdesin nëse nuk marrin dashuri. Pasi të rritemi, ne mësojmë të jetojmë pa dashuri - ose të përpiqemi ta bëjmë - por foshnjat nuk do të qëndrojnë për të. Bebet duan çdo pjesë të trupit të tyre.


Ju ishit i tillë në një kohë. Të gjithë ishim të tillë. Pastaj filluam të dëgjonim

te të rriturit përreth nesh të cilët kishin mësuar të kishin frikë dhe ne filluam të mohonim tonat madhështia.


Sot, lëri mënjanë të gjitha kritikat dhe bisedat negative me veten. Lëreni mendjen tuaj të vjetër- vendosur - ai që ju fyen dhe i reziston ndryshimit. Lironi mendimet e njerëzve të tjerë

nga ti.

Pohoj: Unë jam mjaft i mirë. Unë jam me vlerë dhe i dashur.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 5

1. Qëndroni para pasqyrës së tualetit ose dhomes suaj.

2. Shikoni në sytë tuaj.

3. Thuaj këtë pohim: Unë e dua dhe e aprovoj veten.

4. Vazhdoni ta thoni pa pushim: Unë e dua dhe e aprovoj veten.

5. Përsëriteni këtë pohim të paktën 100 herë në ditë. Po, është e drejtë: 100 herë.

Le ta dua dhe ta aprovoj veten të bëhem mantra jote.

Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...


Ky eshte ushtrimi Dita e 5, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!
403 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page