top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 6. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Updated: Mar 3, 2021

Lëshimi i Kritikut Tuaj të Brendshëm

Sot mësoni të hiqni zakonin e gjykimit dhe të autokritikës, dhe të shkoni

përtej nevojës për të ulur veten.

Shikoni në pasqyrën tuaj sot dhe merrni disa çaste për të uruar veten!


Ju keni filluar ta doni dhe aprovoni veten - ose të paktën të jeni të gatshëm

beni keshtu. Kudo që jeni në proces, festoni progresin që keni bërë deri tani. Une ju pergezoje juve per angazhimin tuaj me punën ne pasqyrë.


Sa më shumë punë me pasqyre të bëni, aq më i vetëdijshëm për vetë-bisedën tuaj bëheni.

Nëse do t'ju kërkoja të luanit një kasetë të dialogut tuaj të brendshëm, si do të tingëllonte ai ? A do të dëgjonit pohime negative sikur të jem kaq budalla.


Askush nuk më pyet se çfarë mendoj. Pse ka kaq shumë njerëz të pavëmendshëm?

A është zëri juaj i brendshëm vazhdimisht duke zgjedhur gjithçka?


A po e shihni botën përmes syve kritikë?A gjykoni gjithçka? A qëndroni në vetë-drejtësi?

Pra, shumë prej nesh kanë një zakon kaq të fortë gjykimi dhe kritikash saqë nuk

mund ta thyej lehtë.


Dikur isha një ankuese e vazhdueshme, plot vetë-keqardhje. Une

pëlqente të zhytej në gropa. Nuk e dija që po përjetësoja situata në të cilat do të kisha keqardhje për veten time. Nuk dija më mirë në ato ditë.


Eshtë kaq e rëndësishme të bëni punën tuaj në pasqyrë, sepse kjo ju bën të vetëdijshëm për gjykimet dhe vetë-bisedat negative dhe ju lejon të lironi kritikun tuaj të brendshëm sa më shpejt që të mundeni.Ju kurrë nuk do të jeni në gjendje ta doni veten derisa të tejkaloni nevojën për të ulur veten dhe për ta bërë jetën të gabuar.


Ju e shikonit botën me sy mrekulli. Nëse diçka nuk ishte e frikshme ose dikush ju dëmtonte, ju e pranonit jetën ashtu siç ishte. Më vonë, ndërsa u rritët, filluat të pranoni mendimet e të tjerëve dhe t'i bëni ato tuajën. Ju mësuat si të kritikoni.Ajo që më ndihmoi përfundimisht ishte se fillova të dëgjoja atë që po thosha.


Une u bëra i vetëdijshëm për kritikun tim të brendshëm dhe unë punova për të ndaluar autokritikën time. Unë fillova të them pohime pozitive para pasqyrës sime pa e ditur fare se çfarë ata donin të thoshin. Thjesht vazhdoja t’i thosha vazhdimisht. Unë fillova me të lehtë

ato: Unë e dua veten time. Unë e miratoj veten time. Pastaj u diplomova për këto: Mendimet e mia vlerësohen. Lëshoj nevojën për të kritikuar veten. Lëshoj nevojën për të kritikuar

të tjerët.Pas pak fillova të vërej se ndryshimet pozitive kishin filluar të merrnin

vend. Kur të punoni për lirimin e kritikut tuaj të brendshëm, edhe ju do të filloni

vëreni ndryshime. Besoj se kritika na trondit shpirtrat. Ai përforcon besimin qe

Unë nuk jam mjaft i mirë. Sigurisht që nuk nxjerr më të mirën tek ne. Por kur ti

lironi kritikun e brendshëm, ju merrni kontakt me veten tuaj më të lartë.Pra, le të kontrollojmë: A po mësoni të luani një kasetë pohimesh pozitive në

mendjen tuaj ? A po u kushtoni vëmendje mendimeve tuaja dhe po zëvendësoni mendimet negative me pohime pozitive? Duke bërë punën me pasqyre, do të bëheni më të vetëdijshëm për zërin tuaj të brendshëm dhe atë që i thua vetes. Atëherë do të jeni në gjendje të lironi nevojën për të zgjedhur veten gjatë gjithë kohës. Dhe kur ta bëni, do të vini re se nuk do të jeni më kritikues as ndaj te tjereve.Kur e bën mirë të jesh vetvetja, atëherë automatikisht lejon që të tjerët të jenë vetvetja. Zakonet e tyre të vogla nuk ju shqetësojnë më aq shumë.

Ju çlironi nevojën për të ndryshuar të tjerët siç dëshironi të jenë. Pastaj, ndërsa ndaloni të gjykoni të tjerët, ata çlirojnë nevojën për t'ju gjykuar. Të gjithë duhet të jenë të lirë.Ndjenjat tona janë mendime në veprim. Nuk ka nevojë të ndiejmë ndonjë faj apo turp

për ata. Ato i shërbejnë një qëllimi, dhe kur lëshoni mendime negative nga

mendjen dhe trupin tuaj, ju lejoni hapësirë ​​brenda për ndjenja të tjera, më pozitive dhe

eksperienca. Le të pohojmë: Tani është e sigurt për mua të liroj kritikun tim të brendshëm dhe të kaloj në dashuri.


Ushtrimi juaj i punës me pasqyrën e ditës 6

1. Gjeni një vend të qetë me një pasqyrë ku do të ndiheni të sigurt dhe ku

nuk do të shqetësoheni.

2. Shikoni në pasqyrë. Shikoni drejt në sytë tuaj.Nëse jeni akoma të pakëndshëm duke e bërë këtë, atëherë përqendrohuni në gojën ose hundën tuaj. Flisni me fëmijën tuaj të brendshëm. Fëmija juaj i brendshëm dëshiron të rritet dhe të lulëzojë, dhe ka nevojë për dashuri, pranim dhe lavdërim.

3. Tani thuaji këto pohime: Të dua. Unë të dua, dhe e di që je

duke bërë më të mirën që mundesh. Ju jeni perfekt ashtu si jeni. Unë ju miratoj.

4. Ju mund të dëshironi ta bëni këtë ushtrim disa herë para se ta ndjeni vërtet atë

zëri juaj i brendshëm është më pak kritik. Bëni atë që ndihet si duhet për ju.


Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...


Ky eshte ushtrimi Dita e 6, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!352 views1 comment

1 Kommentar


Edmira Laska
Edmira Laska
03. März 2021

Faleminderi per gjithçka qe ofron Mimoza Thaçi💗

Gefällt mir
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page