top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 7. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Të duash veten: Një përmbledhje e javës tuaj të parë.

Sot ju shikoni se sa larg keni arritur në drejtim të çlirimit të besimeve tuaja të vjetra dhe zbulimit mundësitë e së ardhmes.


Urime të dashur! Ju e keni arritur atë gjatë javës tuaj të parë të punës me pasqyren. Jam shumë krenare për ju që i përmbaheni këtij kursi dhe praktikikimin tuaj te pasqyres këto shtatë ditët e fundit.


Puna me pasqyrë kërkon kohë dhe jam shumë e lumtur që ia ke dhënë vetes këto 21 ditë për ta mësuar. Sa më shumë që praktikoni, aq më lehtë do të bëhet. Ok është në rregull nëse akoma ndjeheni pak të pakëndshëm kur shikoni në pasqyrën tuaj duke thënë të dua vetes.


Të thuash të dua, vërtet të dua për veten tonë është e vështirë për shumicën prej nesh në fillim. Mund të duhen disa javë apo edhe një muaj që të jemi plotësisht komod duke u thënë këto fjalë dashurie per vetveten Por sapo t’i thuash me më shumë lehtësi, do të shohësh pozitivisht ndryshimet në jetën tuaj.


Gjatë shtatë ditëve të fundit, ju keni ftuar pasqyrën tuaj të bëhet miku juaj

dhe shoqërues i vazhdueshëm. Ju keni mësuar se si do t'ju ndihmojë të bëheni shumë më të vetëdijshëm për atë që thoni dhe bëni. Ju keni marrë kohë për të dëgjuar vetën, bisedoni dhe praktikoni pohimet tuaja pozitive.


Përsëri, unë dua të theksoj se të bësh punë me pasqyre është një akt i vërtetë dashurie, një nga ato dhuratat më të dashura që mund t’i bëni vetes. Çdo ditë që ju praktikoni tuaj ne punë pasqyre, ju mund të bini në dashuri me veten tuaj pak më shumë. Mënyra më e mirë për ta dashur veten është të lësh të gjitha vjetersinat nga e kaluara jote, vetëgjyqësitë, histori të vjetra që ju mbajnë prapa - kështu që ju të mund të jetoni në momentin e tanishëm.


Të gjithë kemi marrë zakon të besojmë në deklarata negative që kemi dëgjuar që nga fëmijëria. Kur mund t'i ktheni këto pohime negative në thënie pozitive dhe t'i praktikoni ato duke parë pasqyrën tuaj, ju mund të lini disa nga këto lëndime të së kaluarës dhe të vazhdoni tutje.


Çdo ditë që bëni punën tuaj në pasqyrë, ju po pastroni shtresat e

e kaluara. Sa herë që thoni një pohim në pasqyrë, po hiqni një tjetër

bllok në këto shtresa. Janë dashur vite që këto shtresa të formohen, të ndërtuara me blloqe si tullat që përbëjnë një mur të madh.


Do të duhet kohë për t'i thyer këto shtresat, por mund të filloni me një bllok. Sa herë që hiqni një bllok ose një shtresa, ju lejoni që më shumë dritë dhe dashuri të shkëlqejë. Ndërsa filloni të besoni pohimet pozitive që thoni në pasqyrën tuaj, më shumë nga kjo dashuri e bukur do te thyej muret e së kaluarës tënde. Pavarësisht se cili është problemi, mënyra me e mire për ta zgjidhur është duke dashur veten.


Nëse herë pas here dëgjoni zërin e kritikut tuaj të brendshëm që ju tërheq

për diçka ose duke bërë një vërejtje negative, është në rregull. Ju gjithmonë keni mikun dhe shokun tuaj - pasqyrën tuaj - të cilit i drejtoheni. Shikoni veten thellë në sy dhe thoni, unë jam me vlerë të dashur. Dhe vazhdoni punën e mirë!


Le të pohojmë: Unë e festoj këtë javë të dua veten me punën me pasqyre. Tani lëviz në një hapësirë të re të vetëdijes në të cilën jam i gatshëm ta shoh veten ndryshe.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 7.


1. Qëndroni para pasqyrës së tualetit ose dhomes suaj.

2. Shikoni në sytë tuaj.

3. Thuaji këto pohime: Të dua. Une vertet te dua. Dhe unë jam shumë krenar/e për ty për kryerjen e punës tende ne pasqyrë.

4. Përsëritni këto pohime dhjetë herë, duke shtuar emrin tuaj: Të dua, [Emri].

Une vertet te dua. Unë të dua, [Emri]. Une vertet te dua. Dhe unë jam shumë krenar/e për ty për kryerjen e punës tende ne pasqyrë.

5. Shikoni ballin tuaj dhe imagjinoni se po shtypni një buton atje dhe

duke nxjerrë një disk të besimeve tuaja të vjetra dhe mendimeve negative që kanë qenë duke luajtur në kokën tuaj. Merrni dorën tuaj dhe imagjinoni se po e tërheqni atë disk nga koka juaj dhe duke e hedhur atë larg.

6. Tani shikoni thellë në sytë tuaj dhe imagjinoni se jeni duke bërë një CD të ri

e pohimeve pozitive: Unë jam i gatshëm ti lë të shkojnë. Jam i gatshëm ta lëshoj. Unë jam me vlerë. Jam perfekte ashtu si jam.


Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...


Ky eshte ushtrimi Dita e 7, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!

361 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page