top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 8. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Të duash fëmijën tënd të brendshëm - Pjesa e parë. Dita nr 8.


Sot ju shikoni përtej të rriturit që shihni në pasqyrë dhe takoni fëmijën tuaj të brendshëm. Kjo është një ditë shumë e rëndësishme në punën tuaj ne pasqyrë. Merre dorën time, dhe le të ecim te pasqyra jote. Shikoni thellë në sytë tuaj.


Shikoni përtej të rriturit që shihni në pasqyrën tuaj dhe përshëndetni fëmijën tuaj të brendshëm. Nuk ka rëndësi sa vjeç jeni; ka një fëmijë të vogël brenda jush që ka nevojë për dashuri dhe pranim. Nëse jeni femër, sado e pavarur të jeni, keni brenda një vajzë të vogël që është shumë e butë dhe ka nevojë për ndihmë.


Nëse jeni burrë, pa marrë parasysh sa jeni i sigurt në vetvete, brenda jush keni një djalë të vogël që dëshiron ngrohtësi dhe afeksion.

Kur shikoni në pasqyrë, a e shihni fëmijën tuaj të brendshëm? A është i lumtur ky fëmijë? Çfarë po përpiqet t'ju thotë ky fëmijë? Çdo moshë që keni qenë është brenda jush - në vetëdijen dhe kujtesën tuaj.


Si fëmijë, kur diçka shkoi keq, ju prireni ta besonit këtë, kishte diçka që nuk shkonte me ty. Fëmijët zhvillojnë idenë se vetëm sikur të mund të bënin gjithçka siç duhet, atëherë prindërit e tyre do t'i donin dhe nuk do t'i dënonin. Shpesh ne fikemi ose akordohemi rreth moshës pesë vjeç.


Ne e marrim atë vendim sepse mendojmë se ka diçka që nuk shkon me ne dhe nuk do të kemi më asgjë me këtë fëmijë. Ka edhe një prind brenda nesh. Dhe për shumicën prej nesh, ky prind i brendshëm po qorton fëmijën e brendshëm pothuajse pa ndërprerje. Nëse dëgjoni dialogun tuaj të brendshëm, mund të dëgjoni qortimin.


Ju mund të dëgjoni që prindi t'ju thotë se çfarë po bëni gabim ose që nuk jeni mjaftueshëm i mirë. Pra, prapa në fëmijëri, ne filluam një luftë me veten dhe filluam të kritikonim veten ashtu si prindërit tanë na kritikuan: Ju jeni budallenj. Ju nuk jeni mjaftueshëm i mirë. Ju nuk bëni asgjë siç duhet.


Kjo kritikë e vazhdueshme u bë zakon. Tani, si të rritur, shumica prej nesh ose e injorojmë plotësisht fëmijën brenda nesh ose e nënvlerësojmë atë në të njëjtën mënyrë siç ishim nënçmuar në të kaluarën. Ne e përsërisim këtë model pa pushim. Sa herë që ndiheni të frikësuar, kuptoni se është fëmija brenda jush ai që ka frikë. I rrituri nuk ka frikë, megjithatë është shkëputur dhe nuk është aty për fëmijën.


I rrituri dhe fëmija duhet të zhvillojnë një marrëdhënie me njëri-tjetrin. Si lidheni me fëmijën tuaj të brendshëm? Hapi i parë është njohja e fëmijës përmes punës tuaj në pasqyrë. Kush është ky fëmijë? Pse është ky fëmijë i pakënaqur? Çfarë mund të bëni për ta ndihmuar këtë fëmijë të ndihet i sigurt dhe i sigurt dhe i dashur? Flisni me fëmijën tuaj të brendshëm për gjithçka që bëni.


E di që mund të tingëllojë si budallallek ,por funksionon. Lëreni fëmijën tuaj të brendshëm ta dijë se pavarësisht se çfarë do të ndodhë, ju kurrë nuk do të largoheni nga ajo ose nuk do ta lini atë por do të jeni gjithmonë pranë tij dhe do ta doni atë. E vetmja gjë që fëmija juaj i brendshëm dëshiron me të vërtetë është të vihet re, të ndihet i sigurt dhe të dashurohet. Nëse mund të merrni vetëm disa çaste në ditë për të filluar të lidheni me personin e vogël brenda jush, jeta do të jetë shumë më mirë.


Le të pohojmë: Unë jam i gatshëm ta dua dhe ta pranoj fëmijën tim të brendshëm.Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 8

1. Gjeni një foto tuajin kur ishit rreth pesë vjeç. Ngjisni foton në pasqyrën e tualetit ose dhomes suaj.

2. Shikoni foton për disa minuta. Cfare shikon? A shihni një fëmijë të lumtur? Një fëmijë i mjerë?

3. Flisni me fëmijën tuaj të brendshëm në pasqyrë. Ju mund të shikoni në foto ose madje të shikoni në sytë tuaj - cilado që ndihet më komode për ju. Nëse keni pasur një pseudonim si fëmijë, përdorni këtë emër ndërsa i flisni fëmijës tuaj të brendshëm. Ajo që funksionon vërtet mirë është të ulesh para pasqyrës, sepse nëse qëndron në këmbë, posa të fillojnë të shfaqen ndjenja të vështira, mund të joshesh të ikësh nga dera. Kështu që ulu, kap një kuti me inde dhe fillo të flasësh.

4. Hapni zemrën tuaj dhe ndani mendimet tuaja më të thella.

5. Kur të mbaroni, thoni këto pohime: Të dua, i dashur. Une jam ketu per ty. Ju jeni të sigurt.


Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...


Ky eshte ushtrimi Dita e 7, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!


345 views1 comment

댓글 1개


Luiza Kajacka
Luiza Kajacka
2021년 5월 01일

Pershendetje puna me pasqyren me tha trishtim aq shum sa me turbullonte ne fillim po sot qe eshte dita e 8 jam me e hapur te them .Te pakten nuk me tremb ,me mbushen syt me lot ndihem melankolike po buzeqesh e me kalon ,po qendrova me gjat para pasqyres ,e ndjej ligeshtimin akoma Ju falenderoj MOZA shum


좋아요
321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page