top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 9. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Updated: Mar 6, 2021

Të duash fëmijën tënd të brendshëm - Pjesa e dytë. Dita nr 9

Sot ju përdorni pasqyrën për të falur të kaluarën dhe për të filluar të doni

fëmijën e bukur brenda. Si jeni me fëmijën tuaj të brendshëm sot? Po njiheni pak më mirë?


Kam zbuluar që të punosh me fëmijën e brendshëm është jashtëzakonisht e vlefshme për të ndihmuar në shërimin e lëndimeve të së kaluarës. Ne nuk jemi gjithmonë në kontakt me ndjenjat e fëmijës së vogël të frikësuar brenda nesh.


Nëse fëmijëria juaj ishte plot me frikë dhe beteja fizike ose verbale, ju mund të keni një zakon të rrahni mendërisht veten tuaj. Kur e bëni këtë, ju po vazhdoni ta trajtoni fëmijën tuaj të brendshëm në të njëjtën mënyrë. Fëmija brenda, megjithatë, nuk ka asnjë

vend për të shkuar. Shumë prej nesh kanë një fëmijë të brendshëm që është i humbur dhe i vetmuar dhe ndihet i refuzuar.


Ndoshta i vetmi kontakt që kemi pasur me fëmijën tonë të brendshëm për një kohë të gjatë është ta qortojmë dhe ta kritikojmë atë. Atëherë pyesim veten pse jemi të pakënaqur. Ne nuk mund të refuzojmë një pjesë të vetes dhe të jemi akoma në harmoni. Sot, le të përdorim punën tonë në pasqyrë për të kaluar përtej kufizimeve të prindërve tanë dhe për t'u lidhur me fëmijën e vogël të humbur brenda.


Le ta falim të kaluarën dhe të fillojmë ta duam këtë fëmijë të bukur brenda. Ky fëmijë duhet të dijë që ne kujdesemi. Shumica prej nesh ka varrosur shumë ndjenja dhe lëndime nga e kaluara. Të mësosh të duash fëmijën tënd të brendshëm do të kërkojë kohë. Merrni gjithë kohën që ju nevojitet. Kthehuni përsëri në këto ushtrime.


Do të arrish atje, të premtoj. Fëmija juaj i brendshëm ende mbart besimet që keni zhvilluar herët. Nëse prindërit tuaj kishin ide të ngurta dhe ju tani jeni shumë të fortë me veten tuaj ose keni tendencë të ndërtoni mure rreth jush, fëmija juaj i brendshëm ndoshta ende po ndjek rregullat e prindërve tuaj.


Nëse vazhdoni të zgjidhni vetveten për çdo gabim, duhet të jetë shumë e frikshme që fëmija juaj i brendshëm të zgjohet në mëngjes duke menduar: Për çfarë do të më bërtasë prindi im sot? Ajo që prindërit tanë na bënë në të kaluarën ishte një produkt i vetëdijes së tyre. Tani jemi prindër. Tani po e përdorim vetëdijen tonë.


Nëse ende nuk po pranoni të kujdeseni për fëmijën tuaj të brendshëm, ju jeni mbërthyer në inatin tuaj.Pavarësisht kjo do të thotë se është dikush që ende duhet ta falni. Çfarë

pakënaqësi a duhet të lësh të shkojë? Çfarë nuk i keni falur vetes? Tani për tani, vizualizoni se po e merrni për dore fëmijën tuaj të brendshëm dhe po shkoni kudo së bashku për disa ditë.


Shihni se çfarë përvojash të gëzueshme mund të keni. Kjo mund të tingëllojë si budallallek, por ju lutem provoni. Me të vërtetë funksionon. Krijoni një jetë të mrekullueshme për veten dhe fëmijën tuaj të brendshëm. Universi do të përgjigjet dhe ju do të gjeni mënyra për të shëruar fëmijën tuaj të brendshëm dhe të rriturit ju.


Pavarësisht se si ka qenë fëmijëria juaj e hershme - e lumtur apo e trishtuar - ju dhe vetëm ju jeni në krye të jetës tuaj tani. Ju mund ta kaloni kohën duke fajësuar prindërit tuaj, ose mund të përqafoni dashurinë. Dashuria është goma më e madhe që njoh.


Ajo fshin edhe kujtimet më të thella dhe më të dhimbshme, sepse dashuria shkon më thellë se çdo gjë tjetër. Mendoni për një moment: A doni një jetë me dhimbje apo një gëzim? Zgjedhja dhe fuqia janë gjithmonë brenda jush. Shikoni në sytë tuaj, dhe doni veten dhe fëmijën e vogël brenda.


Le të pohojmë: Unë e dua fëmijën tim të brendshëm. Unë jam përgjegjës për jetën time tani.


Ushtrimi i punës tuaj me pasqyrën e ditës 9

1. Shkoni te pasqyra juaj e dhomes ose tualetit tuaj dhe shikoni foton e vetes tuaj si fëmijë, dmth që e ngjitët dje.

2. Merrni një moment tani dhe tregojini fëmijës tuaj të brendshëm që ju intereson. Thuaji këto pohime: Unë kujdesem për ty. Unë të dua. Une vertet te dua.

3. Uluni para pasqyrës suaj, nëse mundeni, ose uluni dhe shikoni ne pasqyre dhe vazhdoni bisedën me fëmijën tuaj të brendshëm që keni filluar dje. Mund të hapesh me një falje, duke thënë diçka si unë me falni qe nuk kam biseduar me ju nder vite. Më vjen keq që të kam qortuar për kaq shumë kohë. Unë dua të kompensoj gjithë kohën që kemi kaluar larg njëri-tjetrit.

4. Nëse nuk keni biseduar me fëmijën tuaj të brendshëm në 50 ose 60 vjet, mund të duhet pak kohë para se të ndiheni sikur po rilidheni. Por jini këmbëngulës. Përfundimisht do të bëni një lidhje. Ju mund ta ndjeni fëmijën brenda jush. Ju mund ta dëgjoni fëmijën brenda jush. Ju madje mund ta shihni fëmijën brenda jush.

5. Mbani afër kutinë e indeve. Ok eshtë në rregull të qani ndërsa jeni duke biseduar me fëmijën tuaj të brendshëm. Lotët do t'ju ndihmojnë të depërtoni dhe të lidheni me fëmijën brenda jush.

Fuqia është brenda jush: Ushtrimi juaj i ditës 9.

1.Kur ishe i vogël, çfarë të pëlqente vërtet të bësh? Shkruaj gjithçka që te vjen në mendje. Kur ishte hera e fundit që keni bërë ndonjë nga këto gjëra? Shumë shpesh, prindi brenda nesh do të na ndalojë të argëtohemi sepse nuk është gjëja e të rriturve për të bërë.

2. Tani vendosni ditarin tuaj dhe dilni jashtë dhe luani me fëmijën tuaj të vogël. Argëtohuni! Bëni gjërat pa kuptim që keni dashur të bëni kur ishit të rinj, si hedhja në një tog gjethesh ose vrapimi nën spërkatësin e kopshtit. Shikoni fëmijët e tjerë në lojë. Do të rikthejë kujtimet e lojërave që ju pëlqyen. Nëse dëshironi më shumë argëtim në jetën tuaj, bëni lidhjen me fëmijën tuaj të brendshëm dhe vini nga ajo hapësirë e spontanitetit. Unë premtoj se do të filloni të argëtoheni më shumë.


Zemra juaj mendoi për ditën 9: Unë jam i gatshëm të ndryshoj dhe të rritem.

Jeni të gatshëm të mësoni gjëra të reja sepse nuk i dini të gjitha? Jeni të gatshëm të hiqni dorë nga konceptet e vjetra kur ato nuk funksionojnë më për ju? Jeni të gatshëm të shihni sjelljen tuaj dhe të thoni: "Unë nuk dua ta bëj atë më?" Ju e dini që mund të bëheni më shumë nga ata që jeni. Të mos bëhesh një person më i mirë - kjo do të nënkuptojë se nuk je mjaft i mirë, gjë që nuk është e vërtetë - por më shumë se kush je në të vërtetë.

Rritja dhe ndryshimi është emocionuese, edhe nëse duhet të shikoni disa gjëra të dhimbshme brenda vetes për ta bërë këtë.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 9, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!390 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page