top of page
Business Conference

trAJNIME STAFI PËR BIZNESET

 

50% e punonjësve do të duhet të rikualifikohen deri në vitin 2025.

-Forumi Ekonomik Botëror-

Trajnimi dhe zhvillimi i punonjësve është një term i gjerë që mbulon lloje të shumta të të mësuarit të punonjësve.

Trajnimi i punonjësve është një program që ndihmon punonjësit të mësojnë njohuri ose aftësi specifike për të përmirësuar performancën në rolet e tyre aktuale. Zhvillimi i punonjësve është më i gjerë dhe përqendrohet në rritjen e punonjësve dhe performancën në të ardhmen, sesa në një rol të menjëhershëm të punës.

"E pamundur nuk është asgjë ... dhe asgjë nuk është e pamundur!"

Sa keni nevojë për trajnim dhe zhvillim të punonjësve në Kompaninë Tuaj?


Lloji i duhur i trajnimit mund të çojë në sukses, prandaj është e rëndësishme të përqafoni teknikat e reja të  trajnimit të Stafit që nga fillimi për të siguruar angazhimin e punonjësve. Të mësuarit shoqëror dhe teknikat e tjera për punonjësit
mund të rrisë mundësinë e marrjes së informacionit brenda një ekipi. Për shembull, një shitës mund të jetë i dobishëm
për shitje dhe prezantim për  përmes platformës së tyre të përmbajtjes së trajnimit.Gabimet Çojnë në Sukses
 
Në mënyrë që ju të shihni të gjithë fotografinë, më lejoni ta bëj të qartë që unë nuk u ula vetëm në një tenxhere ari sapo fillova në këtë biznes.
Unë paditur dhe pa dashje bëra një numër gabimesh (kryesisht me lëshim) herët - dhe këto gabime frenuan një ortek prosperiteti. Këto gabime e bënë procesin më të gjatë se sa do të kishte qenë nëse do të dija atëherë atë që unë definitivisht e di TANI.
 
Lajmi i mirë është se këto gabime janë korrigjuar dhe korrigjohen lehtësisht. Sapo ndërrova ingranazhet, prosperiteti dhe bollëku më ndoqën shpejt - dhe kjo është ajo që unë dua dhe pres që të shoh të ndodhë edhe në jetën tuaj.
 
Si lindi ky TRAJNIM?
 
Duke parë se si mendimet e vjetra rilindin dhe e dërgojnë njeriun në një vend akoma më të ulët se sa kur ai filloi, kam bërë kërkime të vazhdueshme në këtë fushë dhe arrita në përfundim se vërtetë njeriu duhet të bëjë diçka fundamentale me veten që të ndryshojë përgjithmon kontrollin nga mendimet negative, dhe drejtimin e STAFIT TË TIJ NË NJË NIVEL TË LARTË SUKSESI
 
Me përzemërsi
Mimoza Thaqi
 
P.S. Ne kemi besim se do të magjepseni me PERFORMANCËN e punonjësve tuaj PAS KËTIJ TRAJNIMI!

PËRJETIMI

Çfarë mund të pres PAS KËTIJ TRAJNIMI?

Ritjen e xhiros së biznesit !

 

Njerëzit thonë se motivimi nuk zgjat shumë, kjo është e vërtetë Por gjithashtu edhe pastrimi i trupit tonë nuk zgjat nëse nuk bëhet çdo ditë. Prandaj që të mos kundërmojmë në trup dhe mendje duhet çdo ditë të qëndrojmë të Motivuar.

 

Ritjen e produktivitetit të punonjësve!

 

Një "ekip pune me performancë të lartë" i referohet një grupi individësh të përqendruar në qëllime me ekspertizë të specializuar dhe aftësi plotësuese të cilët bashkëpunojnë, përtërijnë dhe japin rezultate superiore vazhdimisht . Grupi vazhdimisht ndjek përsosmërinë e performancës përmes qëllimeve të përbashkëta, udhëheqjes së përbashkët, bashkëpunimit, komunikimit të hapur, pritjeve të qarta të rolit dhe rregullave të funksionimit të grupit, zgjidhjen e hershme të konfliktit dhe një ndjenjë të fortë të përgjegjësisë dhe besimit midis anëtarëve të tij.

PREZANTIMI EKSPOZIMI I PRODUKTEVE !

 

Prezantimet e produkteve janë një pjesë e rëndësishme e shitjes së produktit tuaj tek klientët e ardhshëm. Në shumë raste, kjo do të jetë hyrja e parë e klientit në kompaninë tuaj dhe potencialisht në produktin tuaj. Përshtypjet e para janë kritike. Ka edhe raste kur është e rëndësishme të shisni produktin tuaj tek njerëzit brenda kompanisë suaj si dhe investitorët. Përgatitja e duhur është jetike për prezantimin e produktit tuaj në dritën më të mirë të mundshme.

Prezantimi me klientin!

 

Prezantimi juaj duhet ta bëjë të ditur klientin se jeni ata me të cilët duan të flasin. Ky ndoshta nuk është titulli juaj. Dikush krijoi titullin tuaj për t'ju identifikuar brenda kompanisë suaj, jo për t'ju identifikuar tek klientët. Titulli juaj ka shumë të ngjarë të mos pasqyrojë se me kë dëshiron të flasë klienti.

MOTIVIMI QËNDRIMI POZITIV!

 

"Lumturia është kur ajo që mendon, ajo që thua dhe ajo që bën është në harmoni".
- Mahatma Gandhi

A keni qenë ndonjëherë pjesë e një ekipi shumë të motivuar, me moral të lartë?

Nëse po, shanset janë që shumicën e ditëve, të ishit të lumtura për të shkuar në punë. Ju ishit i përqendruar dhe entuziast. Ju ka pëlqyer të bashkëpunoni me kolegët tuaj dhe, së bashku, keni punuar shumë dhe keni dalë me disa ide të shkëlqyera.

Ekipet pozitive, shumë të motivuara janë kënaqësi për tu bërë pjesë. Dhe ata mund të arrijnë shumë më tepër sesa ekipet që luftojnë me negativitetin dhe moralin e ulët.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që, si drejtues, të përpiqeni të ndërtoni një ekip pozitiv. Në këtë TRAJNIM, ne ju tregojmë se si!

QËNDRIMI DHE GJUHA E TRUPIT GJATË ORARIT TË PUNËS!

Të kesh aftësi të shkëlqyera komunikimi përfshin më shumë sesa thjesht të flasësh ose të shkruash mirë. Nëse dëshironi të jeni një komunikues efektiv në vendin tuaj të punës, mund t'ju duhet gjithashtu të punoni për të kuptuar gjuhën e trupit. Interpretimi i saktë i gjuhës së trupit përfshin të qenit vëzhgues, empatik dhe i vetëdijshëm për veten. Në këtë TRAJNIM, ne do të përcaktojmë gjuhën e trupit, do të diskutojmë se si mund të përdoret dhe do të ofrojmë disa shembuj të ndikimit që mund të ketë në vendin e punës.

TRAJNIM STAFI KOSTOT E NJË PUNONJËSI HIQ NJË MER NJË TJETËR!

 

Kur një llambë digjet, e flakni llambën? Nëse e bëni, atëherë jeni ose tepër të pasur ose ndoshta keni një gjë të çuditshme për llambat e reja mendoj. Por, nëse jeni si shumica e botës zotëruese të llambave, atëherë ka të ngjarë që thjesht të zëvendësoni llambën, e cila ju lejon të kurseni para dhe të shijoni edhe një dhomë më të ndritshme.

Fatkeqësisht, kur bëhet fjalë për "rregullimin" e një punonjësi ekzistues, mbi punësimin e një të riu, menaxherët shpesh hedhin llambën, si të thuash. Ndërsa kompanitë kanë një ide mjaft të qartë se çfarë kushton për të trajnuar një punonjës, ata injorojnë pyetjen e vërtetë: cila është kostoja e mos trajnimit të një punonjësi?

"Nëse besoni se trajnimi është i shtrenjtë, kjo është për shkak se nuk e dini se çfarë kushton injoranca. Kompanitë që kanë besnikërinë e punonjësve të tyre investojnë shumë në programe të përhershme trajnimi dhe sisteme promovimi."

KOMUNIKIMI NË GRUP!

Komunikimi në vendin e punës është një temë që shumë e konsiderojnë të mirëqenë. Jo gjithmonë renditet lartë në temat e rëndësishme kur ka kaq shumë çështje të tjera të ngutshme për të trajtuar. Por pa një komunikim të mirë në vendin e punës, një kompani nuk mund të bëjë punën e saj më të mirë. Komunikimi midis punonjësve dhe kompanisë në tërësi mund të bëjë ose prishë një biznes. Linjat e komunikimit duhet të jenë gjithmonë të hapura, pavarësisht nëse është ndërmjet një praktikanti dhe këshilltarit të tyre ose një menaxheri dhe një CEO të një kompanie.

HIGJENA ,UNIFORMA, PËRGATITJA  E STAFIT PARA SE TË  FILLOJ PUNËN!

 

Higjiena personale i referohet pastërtisë, pamjes dhe zakoneve të punonjësve. Higjiena personale e punonjësve, për arsye të dukshme, mund të jetë një çështje e ndjeshme për pronarët e bizneseve.

Një politikë zyrtare ndihmon për të lehtësuar çdo ngathtësi, pasi punonjësit do të kuptojnë se çfarë pritet prej tyre.

 SI TE KUJDESET STAFI PER ASETET E KOMPANISE!!

 

Sa shpesh keni dëgjuar një kompani të thotë: "Punonjësit janë pasuria jonë më e madhe"? Është një thënie e preferuar në botën e biznesit dhe një fjalë të cilën Marcus Lemonis e thekson në çdo mundësi. "Konsumatori nuk është nr. 1 për mua," tha ai. "Ata janë nr. 2 - menjëherë pas punonjësit".

DIFERENCA MIDIS DY BIZNESEVE PSE NJE BIZNES KA PUNE NJE TJETER  JO !

 

Vepro tani! Nuk ka tjetër kohë por TANI! Dhe nuk do të ketë asnjëherë kohë tjetër pas TË TASHMËS. Nëse duhet ndonjëherë të përgatitesh për pranimin e asaj që e do, ti duhet të fillosh tani. Dhe veprimet e tua, çfarëdo që të jenë, duhet të jenë të pëlqyeshme në biznesin prezent apo punësimin dhe duhet të jetë mbi personat dhe sendet në mjedisin prezent. Ti nuk mund të veprosh aty ku nuk je, ti nuk mund të veprosh atje ku ke qenë dhe nuk mund të veprosh atje ku do të shkosh, ti mund të veprosh vetëm aty ku je.