top of page
22.jpg

Çfarë është një trajner i zhvillimit personal në Iam Power?

Në mënyrë që të kuptojmë se cili është një trajner i zhvillimit personal, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është zhvillimi personal.

 

Zhvillimi personal përfshin të gjitha aktivitetet që përmirësojnë vetëvlerësimin, mirëqenien dhe marrëdhëniet e një personi.

Është kjo, pavarësisht nga ajo zonë që ju mbuloni, ato do të përfshihen gjerësisht nën këto 3 kategori. Kushdo që po bën përpjekje aktive për të përmirësuar jetën e tij, merr pjesë aktive në zhvillimin personal. Një trajner i zhvillimit personal në thelb i udhëzon ata gjatë rrugës.

Si trajner i zhvillimit personal së pari do të kuptoni gjendjen aktuale të klientit tuaj, ku janë dhe ku dëshirojnë të jenë në të ardhmen. Pas zonimit në zonën specifike që ata duan të përmirësohen, ju do t'u jepni atyre strategji për të ndjekur dhe mbajtur ata përgjegjës.

Ju jeni si mentori i tyre personal që do të jetë atje me ta në çdo hap të rrugës dhe t'i ndihmoni ata së bashku. Ju do të jeni modeli i roleve që ata do të shikojnë.

Pse njerëzit punësojnë një trajner të zhvillimit personal?

photo-1571844307363-13b4a27ec7f5.jfif

Ekzistojnë shumë arsye pse njerëzit duan të punësojnë një trajner të zhvillimit personal. Le t'i kalojmë përmes tyre një nga një. Në fakt, nëse keni trainuar dikë përpara, atëherë disa nga këto mund të tingëllojnë me ju:

1. Kur ata duan të zbulojnë qëllimin e tyre

A nuk është aq e trishtueshme kur njerëzit jetojnë tërë jetën e tyre pa zbuluar qëllimin e tyre? A nuk jeni ju dhe unë me aq fat që kemi gjetur qëllimin tonë në jetë? Shumë herë, si një trajner i zhvillimit personal, do të ndeshni njerëz që ende nuk e kanë zbuluar qëllimin e tyre në jetë.

Këta janë lloji i njerëzve që kanë jetuar tërë jetën e tyre sipas tekave të të tjerëve. Ata kanë marrë vendime bazuar në atë që të tjerët prisnin të bënin, ata kurrë nuk kanë pasur një shans të lënë vërtet dhe të jenë vetvetja e tyre.

Por tani ata kanë vendosur të marrin jetën e tyre në duart e tyre, dhe ata kanë zgjedhur që ju të jeni mentori i tyre. Unë mendoj se ky është lloji i sfidës për të cilën duhet të jesh mikpritës. Si trajner, asgjë nuk mund të jetë më frymëzuese se kjo.

2. Kur duan të fuqizohen

Shumë njerëz ndjehen jashtëzakonisht të pafuqishëm në situatën e tyre. Për shkak të rrethanave që janë detyruar mbi ta ose besimeve të tyre kufizuese, ata mendojnë se nuk kanë fuqi për asgjë.

Si një trajner i zhvillimit personal, ju mund t'i ndihmoni ata të zbulojnë fuqinë e tyre personale të brendshme. Por ki kujdes, këta janë zakonisht njerëz që kanë kaluar shumë dhe kanë qenë në shumë marrëdhënie abuzive (profesionalisht dhe personalisht), kështu që do të të duhet të jesh tepër delikatë këtu.

3. Kur duan të zhvillojnë marrëdhënie të forta

Është fakt që shumica e njerëzve nuk kanë më së miri marrëdhëniet me të afërmit dhe të dashurit e tyre. Fakti i trishtuar është se shumica e këtyre marrëdhënieve janë të këqija për shkak të tregimeve që ne krijojmë brenda kokës sonë.

Si një trajner i zhvillimit personal, ju mund t'i ndihmoni klientët tuaj të merren me këto duke i bërë ata introspektivë. Ju jeni pasqyra në të cilën ata mund të shohin reflektimin e tyre dhe të kuptojnë të vërtetën e marrëdhënieve të tyre.

Ky është një nga mjetet më fuqizuese që keni në dispozicionin tuaj.

4. Kur duan të jetojnë jetën, ata dëshirojnë të jetojnë

Për shkak të një larmie arsyesh, njerëzit kanë tendencë të zhvillojnë shumë pasiguri dhe besime kufizuese. Si rezultat, njerëzit nuk jetojnë domosdoshmërisht jetën që ata duan të jetojnë sepse ato përfshihen në një predhë.

Si trajner i tyre i zhvillimit personal, ju mund t'u jepni atyre strategji dhe metoda për të punuar vetë dhe kështu të dalin nga guaska e tyre si rezultat.

5. Kur duan të ndjehen më mirë për veten e tyre

Unë mendoj se kjo është një akumulim i gjithçkaje për të cilën kemi biseduar deri më tani. Duke i çuar ata në një vend më të ruajtur, të fuqizuar dhe më të lumtur, ju do të bëni pashmangshëm t'i bëni ata të ndjehen më mirë për veten e tyre dhe të bëjnë mrekulli për vetëvlerësimin e tyre.
 

A duhet të bëhesh trajner i zhvillimit personal?

cowomen-pd5FVvQ9-aY-unsplash.jpg

Kjo me të vërtetë varet nga kush jeni ju si person. Shikoni përsëri jetën tuaj dhe mendoni për momente të caktuara. Kurdo që ndonjë nga miqtë tuaj të ketë ndonjë problem do të shkonit personalisht?


A keni ndonjë aftësi për të dëgjuar dikë dhe për t'u bashkuar me problemet e tyre?

A mund të ndalosh gjykimin (shumë i rëndësishëm) kur dikush po e shtron  apo hap zemrën e tyre?

Është më e rëndësishmja, a jeni i gatshëm të shkoni në milje shtesë për t'u siguruar që një i huaj i plotë mund të përfitojë nga ju dhe të bëjë një jetë më të mirë për veten e tyre?

E gjithë kjo duhet të vijë nga brenda, por ka edhe një gjë tjetër që duhet të kujdeset për të cilën është, nëse jo më shumë, më e rëndësishme se pikat e përmendura.

Ju absolutisht duhet të keni mendjemprehtësinë për të krijuar dhe drejtuar biznesin tuaj nëse me të vërtetë dëshironi të dini nëse mund të bëheni një trajner i zhvillimit personal.

Prisni prit ... para se të futeni në modalitetin e panikut, më lejoni t'ju bëj diçka shumë të qartë. Shumica e trajnerëve JANË SHUMË KEQ në këtë aspekt. Trajnerët nuk janë thjesht biznesmenë natyralë ... kush e dinte?

 

Por, është mirë ... të gjithë duhet të fillojmë diku.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të lëvizni poshtë dhe të bëni pagesën e IAM POWER niveli 4. Dhe të bëheni Trajner i Iam Power. Në të do të merrni të gjitha mjetet që ju nevojiten për të krijuar një biznes trainimi nga e para. Dhe pikë referimi për të ju gjetur juve mund të vijë edhe nga Iam Power. 

 

E gjithë ajo që duhet të bëni është të kopjoni modelin bazë.

Cili është ndryshimi midis stërvitjes së jetës dhe stërvitjes së zhvillimit personal?
Në të vërtetë nuk ka asnjë ndryshim midis stërvitjes së jetës dhe stërvitjes së zhvillimit personal. Ata janë të dy dhe të njëjtë.

Të dy ata duan t'ju largojnë nga gjendja juaj aktuale në gjendjen tuaj të dëshiruar duke ndjekur me kujdes strategji të caktuara.

 


 

Cilat janë aftësitë thelbësore të një trajneri të zhvillimit personal?

photo-1520333789090-1afc82db536a.jfif

Ne e kemi prekur këtë pak më parë, kështu që, tani për tani, le t'i shikojmë ato një nga një.

1. Aftësia për të dëgjuar

Në komunikim efektiv. 45% ... Unë përsëris se 45% e komunikimit efektiv është vetëm dëgjim i vjetër i thjeshtë!

Të gjithë na janë thënë ato histori se si një dëgjues i mirë është komunikuesi më i mirë, por tani ne kemi vërtet prova për të mbështetur të gjitha përrallat që na treguan nëna dhe mësuesit tanë!

Si një trajner i zhvillimit personal, kjo aftësi është thelbësore, dhe ka dy arsye pse:

Kur këshilloheni me një klient, gjithçka ka të bëjë me ta. Nëse nuk i dëgjoni, atëherë si do ta dini se çfarë i ndihmon ata dhe si mund të ndihmoni në përmirësimin e jetës së tyre?
Normalisht klientët tuaj do të jenë lloji i njerëzve që nuk kanë njeri që t'i dëgjojë ata. Ata duan të lejojnë gjithçka që është brenda tyre, ata duan që dikush të dijë se çfarë mendojnë vërtet dhe kush janë vërtet. E vetmja mënyrë që ju mund ta bëni atë është duke i dëgjuar ata.
Prandaj mbaj mend ... DËGJO.

2. Krijimi i raportit

Ndërtimi i raporteve është mënyra më efektive për të krijuar marrëdhënie me klientët tuaj. Pjesa më e mirë për këtë është se gjithashtu do t'ju bëjë të investoni në to.

Kur klientët tuaj mund të ndiejnë se po sinkronizoni siç duhet me ta dhe të dy po vijnë nga të njëjtat lëkundje, se kur ata vërtet do të hapen për ju.

3. Njësia e zgjidhjes së problemeve

KJO është një aftësi tjetër e rëndësishme. Ju duhet të keni aftësinë për të zbritur në zonat me probleme të klientëve tuaj. Pasi të keni zënë vend në to, ju gjithashtu duhet të keni mundësinë për të përmbushur strategjitë e duhura për t'i vendosur ato në rrugën e duhur.

4. Dhënia e sugjerimeve të pamëshirshme

Kjo mund të jetë e vështirë për disa prej nesh sepse si qenie njerëzore ne nuk jemi Të telëzuar për të qenë "të pamëshirshëm". Është shumë e vështirë që dikush të jetë brutalisht i sinqertë sepse thjesht nuk dëshiron të lëndojë ndjenjat e dikujt.

Por kjo është pikërisht ajo që ju do të duhet të bëni çdo herë. Ju duhet të keni guxim për t'i treguar klientëve tuaj dritën, pa marrë parasysh sa do të dëmtojë. Pavarësisht sa i simpatizoni ata dhe problemet e tyre nëse nuk u jepni atyre reagime të qarta dhe të ndershme, thjesht nuk do t'u bëni atyre shërbimin që u premtut atyre.

Sa është paga e një trajneri për zhvillim personal?

photo-1553729459-efe14ef6055d.jfif

Sipas studimeve të ndryshme, paga e trajnerit të zhvillimit personal mund të jetë diku midis 11,42 dhe 122,79 Euro në Orë


Kjo është një ndryshim prej më shumë se 100 Euro, ka nga ata që marrin edhe 2000euro në Orë ose më shumë. !

Pse ekziston një ndryshim kaq i madh? A është kjo thjesht për shkak të aftësisë së trajnerëve? Apo është diçka më e thellë?

Unë flas me shumë trajnerë për këtë, dhe për të qenë i sinqertë, përgjigjja më la pak tym.

Rezulton se shumica e trajnerëve nuk kanë të dhëna të vogla për vlerën e stërvitjes së tyre ... a mund ta besoni këtë?

Si mund dikush të nënvlerësojë fuqinë që ata kanë si trajner është përtej meje, ne jemi nga ata pak njerëz me fat që me të vërtetë kanë fuqinë për të ndikuar në jetën e dikujt.

Pse nuk e marrin njerëzit atë?

Për shkak se ata vazhdimisht nënvlerësojnë veten, ata marrin në vete vetëm këdo si klient. Ata as nuk i shikojnë njerëzit për të marrë klientë dhe përfundojnë me mbeturina me vlerë të ulët të klientëve që i marrin ato si dhe trainimet e tyre si të mira.

A nuk është e qartë që ata nuk paguajnë paratë që meritojnë të paguhen? Shkoni poshtë në regjistrohuni për webinarin tim dhe kuptoni për këtë në më shumë detaje. Ju do të mësoni se si të paguani atë që ju vlen, (SHENIM: Është shumë e thjeshtë).

 

A keni nevojë për certifikim të trajnerit të zhvillimit personal?

chertifikate.png
Fashionable Woman
Çfarë thonë anëtarët e Nivelit 4/ dhe ndikimi i trajnimit 1 në një

E dashur per mua dhe e mrekullueshme 
Shpresoj te jeni mir ju dhe gjitha te dashurit e juaj 
Deshta te ju tregoj se kom fillu ta dua veten, jeten dhe te tjeter, kete ndjenje nuk e kom pas kurre ndoshta femij kur kam qene. Nga brendesia e shpirtit me vjen te buzeqesh qe ne memorje time kishin ishin plunosur keto 
Ju falenderoj nga zemra 
Faleminderit Zot per gjithcka🙏🙏🙏🤲🤲
Jam e bekuar qe jam ne kontakt me juve 
Me shpres qe nuk ju pengoj por nuk munda pa ju shkruajtur keto ndjesi qe po shfaqen te une🤗🤗😍😍😘😘
Po me doket vetja qe kam lind perseri
Ju perqafoj shumeeeee

Z.H. Niveli 4 në Iam Power

Por ka disa avantazhe që vijnë me akreditim. Natyrisht, një certifikim do t'ju bëjë të dukeni më të besueshëm për klientët tuaj dhe që mund të ndihmojë që në fillim.

 

Por, sa më përket mua, këtu është esenca. Nëse keni një dhuratë dhe doni ta shprehni me të vërtetë, pse të prisni?

Mësuesi më i mirë është përvoja, absolutisht asgjë nuk mund t'ju mësojë më shumë sesa që e vendosni veten atje dhe të mësoni nga ndërveprimet e klientëve në botën e vërtetë.

Nëse insistoni të merrni certifikim, atëherë merrni atë nga një institut i cili është aprovuar siç është Iam Power.

Sipas mendimit tim, mënyra e vetme që mund të ju ndihmojë një çertifikim është duke ju mësuar punën e brendshme të një biznesi stërvitje.

 

Mund t'ju tregoj gjithçka në webinar tim falas? 

Ah ... para se të flasim për këtë ... përgjigjuni kësaj pyetje për mua:

A jeni gati për t'u bërë një trajner i zhvillimit personal?

Jam e sigurt se jeni, përndryshe pse do ta lexonit në radhë të parë këtë artikull?


Por do të jetë naive të mendoni se kjo rrugë që keni zgjedhur do të jetë e lirë nga pengesat, nëse do të ishte e lehtë, atëherë të gjithë do ta bënin atë.

Këtu janë disa fakte dhe mund të jetë e vështirë për t'u dëgjuar për disa, por do të them gjithsesi. 95% e njerëzve që lexojnë këtë artikull do të dështojnë.

Po, unë vetëm e thashë këtë dhe nuk është as një numër i rastësishëm, është fakt që 95% e njerëzve që fillojnë sipërmarrjet e tyre do të dështojnë.

A ju bën të ndjeheni të dëshpëruar?

Nëse ndodh, atëherë nuk po shikoni në mënyrën e duhur, duhet të bëni disa rafinime.

Mendoni për këtë, 95% e konkurrencës suaj do të heqë dorë nga ju të gjithë, gjithçka që duhet të bëni, është të dalloni nga 5% e të tjerëve.

Tani, ju mund të jeni duke menduar, kjo 5% është kremi i të korrave, më i miri nga shumë më i miri, si dreqin mund të dilni prej tyre kur nuk dini as se nga filloni!

Nëse mendoni se jeni pak i pafuqishëm këtu, atëherë mos u shqetësoni, sepse pikërisht këtu hyra.

Ja se si mund t'ju ndihmoj.


Shpresoj se ky artikull ju dha fillimin që do t'ju duhet për t'u bërë një trajner i zhvillimit personal. Sidoqoftë, nëse vërtet dëshironi shtytjen që kërkohet për të krijuar një biznes të suksesshëm stërvitje, më lejoni t'ju prezantoj me webinarin tim:

Si mund të ju lejojë të jetoni në jetën e ëndrrave tuaja biznesi juaj i trainimit

Shpresoj se ju siguron shumë vlerë siç u ka bërë qindra trajnerëve të tjerë. Ju duhet të shikoni se për çfarë bëhet fjalë dhe si mund t'ju ndihmojë të rriteni.

Regjistrimi për trajner është një proces i thjeshtë.

Thjesht shtypni butonin.

 


 

bottom of page